Cari Something?

Selasa, Ogos 26, 2008

Diari Seorang Penumpang LRT

I will be having a discussion around 11am this morning.. something about Gap Analysis etc etc..

Pagi tadi, sempat la catch train 8.33am.. woohoo.. ada chance sampai awal kat ofis hari ni.. you see, to complete those 10 stations, it takes about 20mins.. lebih kurang 2 minit bagi setiap stesen.. plus another marathon dalam 300 metres dan menaiki lif itu, dalam 10 minit la kot.. so, sempat la mak sampai ofis by 9am.. TAPI pagi tadi lambat jugak.. 9.03 baru touch in.. uhuks.. ni kes train
  • berhenti lama di satu stesen (kerana driver itu ingin memastikan setiap orang yg turun dari eskalator dapat naik train) dan
  • berhenti sekali lagi di tengah2 landasan selepas Bandaraya..

So, nak cite apa sebenarnya?

To my surprise, train kosong OK.. mak dapat duduk despite of my station is the 4th station dari pangkalan.. (tak tau nak refer apa utk permulaan stesen itu).. Bagi mak, dapat duduk dalam train ketika rush hour adalah satu pencapaian yg besar, dont you think?

Menjelang sampai Hang Tuah, mmg dah separuh kosong (at least untuk gerabak aku la..).. dan bila sampai Masjid Jamek, kosong terus.. in fact, korang boleh baring kat seat tu, kalau nak..

Masa train ku melalui Dataran Merdeka, maka ternampaklah manusia-manusia sedang sibuk membuat raptai utk hari Merdeka yg akan datang dalam er, er.. 5 hari lagi.. Sorry ye, takde gambar sementelah tangan mak sangat penuh dengan beg itu dan beg ini.. kah kah kah..

Serius, i look like a gelandangan or something like that with those bags!





















On my 2nd thought, maybe gelandangan ni tersangatlah exaggerating..

OK la.. enough of bebelan di pagi hari.. nak start prepare documents utk Gap Analysis itu..


12 comments

Tiada ulasan: