Cari Something?

Jumaat, September 26, 2008

Hari Tag Sedonia

2 hari aku tak masuk ofis.. Hari ni tengok blog, banyak la pulak tag.. kah kah kah..

Untuk tidak membuang masa, mari kita ke tag pertama dan kedua yang diberikan oleh cik Zety Zin & Ms Lola kita..


Tukang bagi tag -- http://bungacintamama.blogspot.com/
Tukang terima tag --http://apapaje.blogspot.com

sekali lagi..

Tukang bagi tag -- http://mimielola.blogspot.com/
Tukang terima tag --http://apapaje.blogspot.com

1. Copy gambar di bawah lalu posting di blog anda.

2. Teruskan tags ini minimum ke 5 blogger muslim yang anda kenal.

aku tak nak tag sapa2, boleh? aku mmg tag-killer.. ngeh ngeh ngeh..

3. Jangan lupa tinggalkan komen pada blog mereka.

4. Tulis alamat blog anda (di bawah gambar) setelah alamat blog pemberi tag.


Last but not least, dari cik Zety Zin sekali lagi..

TAG 1

3 random things you love: (in no particular order)
  1. Handphone given by hubby
  2. Purse yang ada banyak RM di dalamnya
  3. Handbag yg diberi oleh adikku dari Bandung

12 movies you like: (in no particular order)
to be frank, aku banyak C&P je movie cik Zety.. sbb mmg mostly tu aku suka.. kah kah kah..
  1. Denzel's - Inside Man
  2. Monster Inc.
  3. Finding Nemo
  4. Swordfish, AntiTrust (IT movies ni.. ngeh ngeh ngeh)
  5. Die Hard 3 & Die Hard 4
  6. LOTR 2nd installment
  7. Armageddon
  8. Will Smith's - I, Robot, Hitch :P
  9. A Walk To Remember - jiwang karat.. mak tak tahan.. baca buku pun nangis..
  10. Most movies by SRK
  11. Movies by Tom Hanks - You've Got Mail, Da Vinci Code, Sleepless in Seattle
  12. oh yes, zaman mak gila dengan Robert Redford dulu -- ala, movie dia berlakon dengan Demi Moore tu.. apa kes plak tak ingat tajuk ni..

11 Band/Artists: (in no particular order)
  1. Ferhad
  2. Anuar Zain.. kah kah kah..
  3. Mariah Carey
  4. Celine Dion
  5. Aerosmith
  6. ok la, BSB.. (buat2 takmo ngaku la pulak kan..)
  7. Rod Steward (betul ke aku eja nama dia ni?)
  8. Bryan Adams
  9. Babyface



10 things about you physically and personality wise
  1. Saya agak tinggi (perasankah aku? padahal 160cm ja..)
  2. Muka saya sangat serius.. banyak junior takot!
  3. Sangat la pemalu
  4. Suka kira $$$
  5. Cepat marah.. bad for me.. bad for me..
  6. Saya er, gelap orangnya..
  7. Tidak lah memakai makeup berbagai kecuali lipstick saja..




9 songs for your wedding: (in no particular order)
  1. mak serius tak hengat nyah!

8 fav drinks/food: (in no particular order)
  1. milo es
  2. apple susu
  3. nescafe MIL bancuh
  4. susu + milo yg hubby buat..
  5. kek fruitti apa ke bendanya kat bawah ofis ni
  6. McChicken
  7. Kenny Rogers nyum nyum
  8. Vanila ice cream + pisang!

7 things you always wear
  1. baju kurung
  2. tudung
  3. spek
  4. sandal flat.. sbb nak merempit, eh marathon dari LRT ke ofis dan sebaliknya.
  5. no jewelry.. mak togel..
  6. selipar jepun kat ofis

6 pet peeves: (in no particular order) -- aku tiru je dari Ms Zety Zin.. mak tak larat nak pk nyah..
  1. orang yang berlagak pandai tapi takde la reti sangat pun
  2. orang yang suka potong cakap orang lain
  3. pushy and bossy
  4. orang yang susah sangat nak maafkan orang lain
  5. those who are rude to others (cakap baik2 takleh ke?)
  6. cakap tak serupa bikin

5 things you touch everyday: (in no particular order)
  1. Zeri -- sian kau nak.. tetiba jadik "thing"
  2. handset gue
  3. pintu umah, aci?
  4. purse
  5. pintu kereta, belah co-pilot saja.. mak tak drive..
4 shows you watch: (in no particular order)
  1. CSI Las Vegas, Miami and NY
  2. Grey's Anatomy
  3. Desperate Housewives
  4. Kekasihku Seru :P

3 celebrities
  1. Bruce Willis
  2. Denzel Washington
  3. Will Smith

2 current wishes:
  1. Nak benti keje tapi duit ada 6 figure..
  2. sihat walafiat

1 person you could spend the rest of your life with: tiru jugak.. sapa takmo kan?
  1. my dearest hubby and kids (kira satu entiti jugak la kan)


TAG 2

the rules :
*link to your tagger and post these rules on your blog
*share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird
* tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs
*let them know they're tagged by leaving a comment on their blog

  1. Tarikh lahir saya pada March, 24.. means I'm an Arian
  2. masak takde passion, gitu la kaedahnya my other half cakap..
  3. so into roti King's, Carrot Slice di Secret Recipe..
  4. nak duduk goyang kaki kat umah.. eeeeee...
  5. i'm worst with map + direction
  6. Saya dah tak larat nak keje as of now
  7. Saya dalam mood nak cuti raya (fact kan?)

Tiada ulasan: