Cari Something?

Isnin, September 08, 2008

Tragedy

If I say that I almost lost my mom & dad last Friday, would that be exaggerating?











I did mentioned kan, yg my abah bawak teksi lepas dia bersara in 2007? Well, last Friday morning, all these happened.



Selalunya, Angah yg akan hantar mama ke ofis. Tapi pagi Jumaat tu, abah yg hantar.. baru berapa minit tinggalkan rumah, tetiba diorang dengar bunyi macam air gas yg dibukak.. Both of them went out, tengok ada asap.. then, tak lama tu nampak api terpercik2..



and the story goes..


and it became like this..


and this..


2 ulasan:

CY4.0 berkata...

from Haloscan

valli
OMG! Cik Yan. Lucky nothing happen to mom and dad!

efi
subhanallah, hari ni tetiba tergerak hati nak bukak ur blog..so surprise to know that such tragedy happen to your parents..thank god both of them terselamat..but I am sure they must be in trauma..

Semoga mereka sentiasa mendapat rahmat dan perlindungan dari-Nya..amin

rizza
Ya Allah... terkejut aku
semoga mereka sentiasa dilindungi ALLAH...

CY
Valli,
yes. I thank God SO MUCH!

Efi,
trauma itu sudah pasti.. the thought just couldnt go away that easy..

Za,
amiin.. terngiang-ngiang je cite mak aku..

ms lola
OMG, Cik Yan. AKU MACAM TAK CAYA!!
Alhamdulillah, semua selamat.
Seriously, macam tak caya lg ni.

mrs noba
cik yan...alhamdulillah semua ok.
but still, mcm tak caya je tgk gbr nih.

Dott
OMG! was your parents inside the car when it stated to blow up? thank god they are safe. Kereta tuu blakang kira can claim from insurance.

CY
Ms Lola,
masa aku dengar mak aku cite pun aku macam takley nak caya..

Mrs Noba,
both are fine.. except my dad ada melecur sana sini..

Dott,
diorang tak jauh je dari keta tu.. tp my dad nak berlari ke teksi tu balik.. lucky my mom was there, dia la yg tahan abah dari meluru balik.. if he was all alone, ALLAH knows best.

anamiraa
yan,
semoga selamat semuanya. amin.

Fid
Astagfirullah
Alhamdulillah parents hang selamat

Marisa
Terkejut gak aku! Smlm ada gak bukak blog cik_yan... tp ada yg SOGO jek.. hari ni saje la bukak lg... kot ada entry baru.
so...how's your parents?
Alhamdulillah diorang selamat

CY
k Ana,
thanks.. i just wondering what abah will do next.. still bawak taxi kah atau venture benda lain..

Fid,
mekasey Fid..

cik Marisa,
mak jarang blog on weekends.. plus gamba2 ni baru je dapat pun..

Nur
cik yannn!!!!!nasib baik ur parents x de ape2...alhamdullilah syukur...so actually what had happened?CSI please..

mast
masyaAllah.. nasib baik la x jadi apa2.. alhamdulillah..

Erna
MasyaAllah!
Syukur alhamdulillah..semua selamat.

farah
cik yan,
Alhamdulillah depa selamat.
ngeri tgk kereta tu.
cik yan kat mana kejadian tu?

nidacyber
Ya Allah!..terkejut tgk..
Alhamdulillah parents hang selamat Yan..
so camne skrg, leh claim insuran ke tu? sape yg amik pic tu..
dugaan..bersabar la yer..Allah Maha Mengetahui..

CY4.0 berkata...

from Haloscan

bibimie
huisshsh... terkejut nyer tengok posting cik yan kali nih... kalau i laa kan... kompem patah balik gi kat kereta nak amik apa2 ker... dah ler kereta kecil ku itu banyak jerk barang nyer... anything yang penting2 left in the car? hangus tuu.. iskss... alhamdulillah derang selamat yer... nasib baik terbakar kat luar... kalau terbakar kat umah... abis kena jilat ngan umah sekali... tak gitu cik yan?

mirah
salam cik yan, can considered me new friend dr SI juga.. Sblm ni kekadang jenguk juga blog cik yan, tak leave comment pun. Tp hri ni mmg terkejut lh tgk all those pictures tu. Syukur lah ur parents selamat kn..

mamaDhea
alhamdulillah selamat semuanya..
terkejut baca post cik yan kali nih.. berderau darah, meremang bulu roma...

mama adib
MasyaAllah...

Syukur mak n abah cik yan selamat..
bahaya ah

jms
cik yan...

terkedu kejap baca entry nih. anyways, syukur alhamdulillah semua selamat

hyelbaine
Alhamdulillah, so thankful to Him that both of your parents are safe. Shocking indeed...

Cheers

Along
Masyallah!! That's scary sh&t!! Thank god your parents are ok. Quick thinking saved the day. I shudder to think what could have happened.

Hope you and your family all stay safe this Ramahan and Raya season.

CY
Nur,
apa yg mak paham, ada kebocoran gas di situ.. so many opinions mak dapat.. ada kata NGV is safe.. ada jugak kata actually dah banyak kes pasal gas2 ni.. wallahualam..

Mast & Erna,
yes, despite of melecur sket + terkejut + trauma, my parents are fine. alhamdulillah..

Farah,
kat jalan dalam dari umah parents aku nak ke taman U..

k Ida,
i dont know much.. gamba ni BIL yg bagi via email.. my sister pun ada jugak pegi tengok kereta yg dah tinggal rangka tu.. heee..

cik Pau,
yep.. hadiah besday handphone pada abah selamat la kena jilat api.. i dont about other things.. but, knowing my dad, rasanya banyak jugak la benda terkubur jugak dalam teksi tu..

cik mirah,
welcome :) asap menjulang sampai area UTM skudai nampak tu..

Sya,
kalau mak letak gamba bomba padam api, bley gelak la kot.. heeee..

mamaadib, jms & Baine,
yes.. syukur alhamdulillah sangat2.. tak terkata camne nak express rasa syukur ni..

Along,
thanks for the wish.. kita doakan utk kawan2 semua macam tu jugak.. amiin..

LovelyFiza
Seriau... syukur alhamdulillah ur parents are okay... yg lain2 tu tak kisah sgt... yg penting nyawa selamat... syukur...

ibunaqil
Alhamdulilah semuanya selamat...rasa takutnya tgk gmbar tu...saya pun selalu baca blog Cik Yan...baca dalam senyap...