Cari Something?

Rabu, Oktober 08, 2008

Kisah Hari Raya

Dah macam saga plak posting aku ni.. 3 post berturut-turut pasal Raya je..

Sebenarnya, ada satu cerita di hari raya yg belum sempat saya kongsikan bersama..

Kisah ni di PD ye..

Pada suatu hari, semasa Amir + Arif sedang menikmati susu di ruang tamu sambil melayan TV, tetiba segerombolan budak2 datang.. mereka ketika itu ada di luar pintu pagar rumah.. My SIL was like,

Ramainya budak2..

Hubby & I dok le kemas2 meja sbb wallet berbagai sume main hempuk je atas meja hidang tu.. later SIL pun ke dapur la nak siapkan apa yg patut..

There were we, mak + tiga-tiga anak teruna ku itu lepak di living hall.. all of sudden, Amir & Arif berdiri di depan pintu and we heard

"Balik laaa!"

Sora Arif kedengaran.. kemudian anak2 teruna ku yg 2 orang ittew sambung berbaring atas bantal sambil melayan TV dan minum susu**.. Kaki siap bersilang tu.. Macam takde apa2 yang berlaku..

Tup2, SIL datang ke depan, tanya - mana budak2 tadi k Yan?

Kesahnya budak2 tu tak masuk okkay.. tak tau la sbb Arif suh balik, ataupun diorang dah pernah datang umah ni.. ada budak2 kat sini, kalau dia dah pernah datang, dia tak masuk umah.. just duduk luar temankan kawan2 yg belum beraya.. sungguh berhemah kan?

Moral? Jangan bagi Arif sambut orang yg datang di rumah.

**Ye kawan-kawan, depa masih minum susu dalam botol..

1 ulasan:

CY4.0 berkata...

from Haloscan

mrs noba
adoii..kena halau ke bebudak tuh??
kah kah kah!

Marisa
uih... ganaz sungguh si arif tu ye... nasib ler budak lg...

umah mak eden pun kena serbu raya pertama.

ealyie
alamak cik yan,
terbalik lak kisah ngan anak buah kite aritu.. time budak2 datang, mak suh bg duit raya je sbb umah tgh bersepah tetamu baru balik..mmg tau pon depa mmg nak duit raya. So,abg suh la anak dia umo lam 3 tahun gitu hulurkan angpau raya kat gate pada bebudak ittew..
Alih2 mamat kecik tu dgn sopan & santunnyer, bole lak sound " tak nak masuk kerrrrr...?'

Terkedu abg@daddy dia dibuatnyer...ekekekeke.. sekadar kongsi citer pasal raya...

CY
Mrs Noba,
begitulah kaedahnya.. uhuks.. MIL risau sangat kot la cucu2 jiran2 dia ke..

cik Marisa,
he is.. in fact, ada sekali tu dia tanya -- "kenapa awak datang umah saya ni?"

cik ealyie,
tu takpe la.. kira friendly gitu.. Arif ni jenis friendly compared to Amir.. tup2 time raya dia sudah tukar daa..

Sufira
Cik_yan anak saya yang 5 tahun itu pun masih minum susu dalam botol lagi..malas dah nak ngajo..biarle dia malu sendiri...

Dot
sure budak tuu lari lintang pukang and next year dah ta datang..hhuh
Aidan pun masih hisap botol... huhuh i rasa minum susu kut botol lagi syiok kot.. huuhu

Erna
wahahaha..adoi! nanti kalau rombongan cik erna datang nak beraya, Arif jangan le halau plak..ehehehe

gamaknya dia rasa terganggu kot time dia nak lepak2 plak tetiba ada budak ramai2 datang ;)

CY
cik Sufira,
hik hik.. malu nak cakap, kita sampai sekolah dulu pun minum dalam botol.. tp nyorok bawah selimut..

Dot,
feeling dia lain macam gamaknya.. kah kah kah..

Erna,
we are not sure about that.. punca kejadian masih misteri.. hihihi..

ms lola
Kah kah kah.. Aku gelak je lah ngan Amit Arif ni tau.

Fid
wakakahkahkahkahkahhhh

CY
Ms Lola,
aku dok terbayang esok tambah dgn akal si Zeri, apa plak yg diorang akan lakukan..

Fid,
gelak nooOOo.. heee

Neroecha
Kacau ler tu drg tgh layan minum susu tu pi kacau sape suruh

faiz
kak yan...
gambo raya ade kt flickr sy...
tapi pelik kenapa gambo arif takde satu pun... die nyorok mana eh...

arnie
waa, leh tahan 'ganasss' gak si alis yer :p ... hahaha... tp tol gak tuh, 'kacau daun' jer (budak2 dtg raya tue) alis & amir tgh syok2 layan susu...

hyelbaine
wahh..hahaha...otai giler adik sorang tuh :P

Cheers!!! :D

CY
cik Nero,
tak dapek la mak nak nolong.. kecik2 dah reti nak privacy kaedahnya..

Faiz,
thanks for the pics.. banyaknya! btw, Arif was sleeping la that nite.. ada nyorok kat bilik

cik Arnie,
ganas, mmg ganas..

Baine,
otai la plak ye.. kah kah kah..