Cari Something?

Isnin, Januari 19, 2009

Anugerah Juara Lagu ke-23


Sapa tengok AJL malam tadi? 

Aku siap note dalam kalendar handset tau supaya tak terlupa.. 

I love AJL.. I love the sound of orchestra.. the impact of the performance and what nots. 

Malam tadi, aku serius enjoy gile dengan Faizal Tahir - Sampai Syurga.. walaupun tak dapat tengok dari mula sbb sibuk time tu jugak la nak berdondang sayang kat dapur mensteril pump & such..

Lepas abis je lagu tu, aku rasa graf performance already hit the max!! Meremanngggggg!!


I confirm lagu ni menang yang.. 




TAPI.. ya.. bukan itulah yg terjadi ye.. Bukan lah jugak utk aku menidakkan Lagu Untukmu by Meet Uncle Hussain.. kira Faizal Tahir dah menang best Vocal, best performance + best category, tinggal 2K je lagi nak celen $$$ yg M.U.H menang.. aci?






Still, apsal dia tak menang ek?






Faizal Tahir ~ Sampai Syurga

Ku membenarkan jiwaku
Untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
Untuk bersama kamu


Dan diriku untuk kamu
Belum pernah kumerasai begitu

Semua itu telah berlalu
Harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu

Di hatiku masih kamu
Belum pernah ku ingin terus memburu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Namun aku tetap aku
Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu
Hanya kamu

Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu

Bersamamu harapanku
Hilang dalam terang yang membutakanku

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu

Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja

Ku mahu dirimu
Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna

Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik tuk diriku

Hanya satu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu


Meet Uncle Hussain ~ Lagu Untukmu

Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicelah
Bagaiku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini
Takkan berubah kerna aku tetap aku
Dan lalu rindumu bukanlah aku

(Chorus)
Guna hati, akal dan fikiranmu
Berbeza
Kau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu

Apakah aku
Hanya boneka yang sering engkau mainkan
Yang dikawal oleh jari-jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahkah engkau fikirkan
Cukup cukuplah oh cukuplah

(Chorus)
Tak faham tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan
Berbeza-berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa
Bebaskan bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan
Cukuplah sudahlah
Sampai di sini saja
Hubungan kita berdua
Hoa… hoa… hoa…

(Chorus)



17 comments

Tiada ulasan: