Cari Something?

Jumaat, Januari 02, 2009

Kisah di LRT

I was rushing back home.. Jam tepat je 6.30pm, terus hantar report yg dah lama ditaip.. then my female colleague tolong punchkan card.. and off we go..

Lantas aku pun meneruskan Amazing Race ke Monorel Bukit Nanas.. I have to get the 6.38pm train in order to be at Hang Tuah station b4 6.52pm to catch a train to Sri Petaling..

Tapi, aku terlepas.. baik je naik tangga tu monorel pun gerak.. takpe lah.. lepas pun lepas la kan.. means sampai lambat la kan..

6.41pm another monorel arrived.. dapat tempat duduk plak tu.. ini sudah baik. kekeke.. agaknya since orang tak berapa ramai hari ni, by 6.48pm dah sampai kat Hang Tuah..

kat stesen tu punya la ramai yg beratur beli tiket.. dalam hati terdetik, alhamdulillah aku ada Stored Value Card.. tak payah beratur panjang-panjang..

SEKALI tu kan.. nak jadikan cerita, lepas aku slot in je card aku, machine tu buat bunyi bising jap, then kuar msg kaler font merah.. kad aku keluar.. dan dan je palang tu jam.. sangkut.. sah la aku takley masuk kan..

amik kad, pi kat kaunter.. suka hati je aku langkau line.. tapi dengan izin sorang cik adik manis ni ek.. kekeke.. 3 teller brader ni try check kad aku.. sume kata takley baca..

"Kena isi form ni.."

wah! mak sudah hangin.. dalam pada tu aku tak sanggup nak hold line tu lelama.. aku pun blah.. nak beli tiket guna machine.. sekali dua2 tak boleh pakai.. ya ampun... aku mmg kena beratur kat line yg panjang berjela ni..



7.12pm aku slamat sampai kat Bandar Tasik Selatan.. diorang amik kad aku.. pi isi form kat situ.. aku nak la isi nilai last dalam card tu ialah RM11.50 tapi ppuan kat situ tak kasik sbb analisis diorang mmg takley baca langsung kad tu.. sudahnya suh aku datang balik Jumaat depan..

"tunjuk IC je nanti...."

ok.. we'll see..



Nota kaki: Purpose tulis benda ni sbb aku takut lupa nak pi tuntut kad tu.. RM11.50 pun, kalau tambah lagi 50c, maka ia adalah bersamaan dengan 3 hari duit makan lunch aku kat ofis ni ye kawan-kawan.. tanpa air la tapinya.. kekeke..

10 comments

Tiada ulasan: