Cari Something?

Jumaat, Januari 09, 2009

Let's Do Our Part

Rata-rata dah tau kan produk yang patut kita boikot sebagai salah satu tanda protes kepada apa yg berlaku di Gaza sekarang.. anyways, kat sini bley la tengok sedikit sebanyak tentang brand yg berkenaan..

Marilah kita mulakan, walaupun sedikit.. sbbnya kita taknak jadik macam cicak yg dok hembus2 pada api yg membakar Nabi Ibrahim a.s. in fact, kita nak jadik at least macam burung yg bawak air guna paruh dia.. well, walaupun tak mampu nak padamkan api.. tp yg penting, ada usaha.. ada tindakan.

untuk yg mempunyai lebihan wang ringgit dalam akaun bank, boleh la panjang-panjangkan kepada Islamic Relief (diorang guna platform ipay88.com).. tak pun, kat M2U, kat bahagian Payment ada NSTP Fund for Gaza khusus di bawah seksyen Zakat & Charity..

Ada banyak lagi tempatnya.. kalau korang tau, share lah ye?

Akhir kata, panjatkan lah doa lepas kita solat fardhu.. semoga doa yg tak putus2 dari kita semua dimakbulkan ALLAH hendaknya.. amiin, amiin ya rabbal 'alamiin..




14 comments

Tiada ulasan: