Cari Something?

Khamis, April 23, 2009

21


My dear Azri is 21 months old today. 


Alhamdulillah, despite all the difficulties, he's still on breastmilk. TAPI, ha ha ha.. ada tapi la plak.. hari ni jugak stok EBM aku yg terakhir telah digunapakai.. OK la kan? kalau ikutkan, awal April lagi dah abis guna.. so, aku berjaya bertahan sehingga hari ni..








Nampak gaya, lepas ni Zeri start minum susu kotak la kat umah tok.. itupun kalau Zeri nak.. ibu dah makin tak larat.. or, like i stated b4, maybe i'm already old for this.. belum pape dah start sakit pinggang berbagai.. baru approaching 10 weeks.. tu yg nak tergelak pun ada..




Thats it. I have no regrets. I've done my best for the past 21 months. Went through the hurdles - susu drop.. taknak terima frozen EBM.. tak nak terima fresh EBM.. and what nots.. ada je dalam label Breastfeeding aku.. 



Ibu sayang Zeri.


Nota kaki: Rasa nak nangis pun ada.. aku ingat nak berhenti pump.. tp mesti ada rasa kehilangan bila takde backpack kat belakang.. and the most thing, macam tak sanggup je tinggalkan Zeri kat umah makcik tanpa EBM... walaupun sedikit. Tengok la macam mana.. 

26 ulasan:

mimielola berkata...

CY, you've done your part... Ceria-cerialah selalu.


Waaahhh.. kemain meriah lagi nanang ko yek....

Yan berkata...

Ms L,
thank you bebeh.. Nanang tu menyambut kedatangan kau kot :P

ainie aziz berkata...

hi...been ur silent reader all this while. tp kali ni nak drop comment semata-mata nak CONGRATS u for ur success in BF. 21 months...adventure tuuu!

Ealyie berkata...

CY,
ko da buat yg terbaik utk Zeri selama ni.. Congrate beb!

p/s: mak sukak tgk gigi atas Zeri yg beso2 tu.. cute!

Yan berkata...

cik aini aziz,
mmg.. pengalaman manis yg nak diulang2 byk kali kalau boleh :)

cik Ely,
once kau kena geget, kau mesti fikir 2kali :P

mamadanish berkata...

Sob Sob..
You dah buat yang terbaik..no worries k..:)

MommyDania berkata...

Allah tau apa yang terbaik. aah la..meriah nanang! ;)

mamaDhea berkata...

congrats CY!

jgn sedih2 ek..

Yan berkata...

mamadanish,
tu la mantra i.. takmo bagi rasa down.. ha ha ha.. apakah?

MD,
definitely.. harap2 dia meriah la sampai bila2.. ahAHhahAHhaha..

Sya,
thank you Sya.. teruskan perjuangan anda ye :)

Marisa berkata...

ok la tu! nanti dapat new baby..pulun utk dua2 lak

Zuhaini berkata...

alhamdulillah.. tahniah!!! sukanya dengar.. :) kenapa x cukupkan 24 bulan..? hehe..

*pandai cik yan jarakkan anak.. :) family planning!

Along berkata...

Congrats for lasting this long. Bukan satu achievment yg kecil tu. Insya'allah, Along pun berharap dapat BF lama2 sket. So far my record is 10 months je...itu pun susu campur2 gak, bukan fully breastfeed.

Nur berkata...

you have done great this far!moga2 Allah limpahkan rezeki utk zeri biar cukup 24 bulan (kalu bolehlaa...)

Fid berkata...

cik yan
anda hebat!!!
21 bulan wei1 bukan 21 hari! ingat tu!

zeri
minum ja susu kotak tu...kalau tak nak minum bnyk minum sikit

cikyan..kalsiyum drink tu kalau dia nak kasi je laaa...


akif kata susu yess dutch lady pun sedap jugak!!!

ar.nie berkata...

Saya tau entry nie touching, tapi raser happy pulak tgk gambar Zeri yg riang gembira tue...

So, nak komen off-topic:
Hensem-hensem your boys ekk! ekeke... cheerio Cik Yan! ;)

Mama Adib berkata...

itu ler touching, tapi tengok zeri mak terus ceria,
comel cam zeri boy pun boy laa hmm

nofaz_alin berkata...

cik yan

nak book zeri takleh coz 1 kapal kan hehehe
anyway congrats...jgn ler sedih-sedih...

UmmiNor

Zety Zin berkata...

CY,
takmo sedih2 ye. 21 bulan tu lama tuuu... tahniah beb!

seperti arnie, mak pon nak komen, anak CY memang hensem2 semuanya!

Mrs Noba berkata...

beb, think on the bright side. ada orang yang tak semurah rezeki hang.

insyaallah lepas ni rezeki baby pulak. :)

Yan berkata...

cik Marisa,
insya-ALLAH.. doa la mak mampu nak tandem nursing :)

cik Zuhaini,
24 months is still my goal :) tp topup dengan susu kotak la kaedahnya..

Along,
all the best utk percubaan kali ke-3 nanti :))

cik Nur,
amiin, amiin ya rabbal 'alamiin..

Yan berkata...

Fid,
aku dah try test.. dia prefer yogurt.. so, mungkin itu akan menjadi sumber kalsium dia di rumah makcik.. btw, susu kotak dutch lady mmg aku dah start bagi kat umah..

cik Arnie,
mekasey nyah.. mak dia jawa + melayu je pun.. kekeke..

MAA,
mmg patut ceria2 ye dak.. karang effect budak dalam perut.. heee..

UmmiNoor,
book jadik geng main takraw bley la.. kekeke..

ZZ,
terharu mak ni.. you girls are the best friends one could have!

MN,
baik! aku terapkan nilai2 itu dalam kepala aku sekarang jugak!

miz_eda berkata...

selamat berjuang hingga ke titisan terakhir..bukan ini ke yang ko penah sebut2 dulu? :)

jangan sedih2..21 months tu lama beb..

umi nuha berkata...

slm ziarah. zeri sgtlah comel!!!!!!!!!!berkat susu ibu ea?pssst...nak chup bole?:p

Yan berkata...

Efi,
sadly, thats what happening right now.. tp aku nak gelak jugak.. heee..

Umi Nuha,
nak cop bawak pi mana? kekeke..

madamoiselleczar berkata...

alia juga sayang zeri! :p (motip???!)
hiks....

Fid berkata...

cik yan
kalau zeri n alia serasi hang bagi ja..
pstt..ikut macam citer 3 abdul tu
hahaha
kikis handbag momialia tuh! kahkahkahakhakhakhakhakh