Cari Something?

Isnin, April 13, 2009

ABPH 2008

I managed to catch the first 1 hour in PD.. plan asal nak balik KL around 6pm.. TAPI, dah tertengok cerita Mataku Nampak Hantu (ala Ghost Whisperer), yg habis pkl 6.30pm, maka.. paham2 je  la.. kah kah kah.. Lepas tu, takkan nak balik 6.30pm kan.. karang buatnya jam, terkejar-kejar plak Maghrib.. so, konon2 nak balik lepas Maghrib.. TAPI.. fuh, byk plak kronologi KENAPA KITORANG TAK BALIK BY 6pm :P   OKla.. sbb Zeri tido.. pastu aku tak sampai hati nak kejut.. sbb bila dikejut, dia ngamuk2.. so, sbb tak nak ngamuk2.. biar je dia tido.. tp, dah menjelang pkl 10pm takde tanda2 nak bangun.. aku kejut jugak la.. tahan je la telinga dengar dia "menyanyi"..


Dalam keta, despite of melayan lagu Search & Wings, aku mintak si dia bukak Hot FM.. so, tak dapat la nak tengok baju bling2 berbagai.. kekeke.. TAPI, bila mata dah tak menengok, telinga makin tajam, aye?






Dan, setujukah anda, pengacara malam tadi TAK BEST tahap max? Takde chemistry.. cakap meraban.. tak payah la sampai kata kalau single tak terjual, kawen dengan org berduit.. then bley buat album.. and, and, laki I tak dapat naik sbb takde org nak sponsor and what nots.. Hmmm..






Tu je nak komen.. lain2 tu, yg menang pun ada yg mak tak kenal.. kah kah kah.. plus, letih nak bagi description kat si dia bila mana nama2 calon disebut.. ye lah, dalam keta, mana nak nampak muka.. :P   Tapi agak berdebar jugak la time nama FS disebut utk Pelakon er, TV ke Filem Popular? The one yg Nora Danish nak sampaikan anugerah tu.. kekekeke.. nasib Dynas yg dapat.. oh well, I failed to describe about Dynas to si dia.. aku lupa cite apa cik Dynas ni berlakon..


Nota kaki: Mati2 aku ingat Faizal Tahir nak nyanyi Sampai Syurga.. 

23 ulasan:

eZa berkata...

tah hape tah ABP smlm. sbb dia merlin xde. nyampah tul! ehhehe ;)

ar.nie berkata...

CY,
Memang merabans pon diorang... SS tue buleh except lagi (for me), tp, si ad.lin tue, ntahapehape...

p/s : Bagus laa tak tgk direct from TV... Nabil tue peluk Irma Hasmie "live", lepas di-announced juara... Buleh gitu? FaFau yg kat belakang pon terkejut...

jua berkata...

overall semua hampes. i tak minat sangat tang bg anugerah, nak tgk persembahannya...tapi semua ampes.

Yan berkata...

cik Eza,
next week ada la tu.. kekeke..

cik Arnie,
er.. for the last 30mins, mak dah ada depan TV.. and yes, gue sungguh terkezut melihatkan scene itu.. walaupun tak semelekat Johan & ntah sapa tu, but still...

Ealyie berkata...

CY,
mak pun tgk half way je tak tahan mata mengantokss gilerzz..
Part Nora Danish tu mmg mak pun haruu.. manalah tau tup2 si sendat tu angkat kan... ekekekeke...

Zuhaini berkata...

hehe.. sama lah.. dari host, ke persembahan, semua hampeh..

tp saya rasa mmg patut si fara fauzana n faizal ismail menang. but nabil.. as bintang popular 08..? oh.. TIDAK!!!!

Yan berkata...

cik jua,
kristal tak best? kekeke.. mak dengar kat radio je.. heee..

cik ely,
makan hati tak dapat tengok dress hot mama si Nora Danish tu.. :P

cik zuhaini,
tp jauh tu dia tinggalkan org lain.. dari paper online

"Nabil, 26, yang meraih 127,524 undi, meraih gelaran itu selepas mengetepikan saingan empat artis lain yang mendapat undi tinggi iaitu Mawi yang menerima 55,080 undi, Datuk Siti Nurhaliza (29,676), Aznil Nawawi (18,864) dan kumpulan Meet Uncle Hussain (11,784). "

Mrs Noba berkata...

dynas berlakon cerita yusop haslam - yg citer polis tu. apa ke tajuknya? aku lupa...

eh bukan selalu ABPBH ni selalu dia punya performance hebat ke?
hmmm tak rugi la aku tertido smalam nih.

Nur berkata...

pengacara plg x best abad ini...mmg turnoff betul!aku mmg nyampah kt ad**n tuh..camnolaa si manjalara tu berkenan..

tak tercapai dek akalku yg pendek ini!

KS berkata...

i tak tgk pon sampai habis.. tukar channel lain sebab kemaluan sendri tgk gelagat pengacara yg ntah apa2 hehehe...

yg pasal nabil peluk tu, pagi ni dalam radio pon ada orang call komen pasal tu.. btw, irma tu sapa ek?? tak kenalll :P

Yan berkata...

MN,
gerak, gerak, gerak khas? sah aku tak tengok TV1.. hmmm.. pasal persembahan, kalau ikutkan deria dengar aku ni je, mmg tak bpa best..

Nur,
she loves the other side of him kaedahnya.. heeee..

KS,
irma ni.. mmmm.. ex-farid kamil.. kalau tak silap dia ada dalam awan dania.. cukup tak description ni? kekeke..

mimielola berkata...

Sape pengacaranya?

Yan berkata...

Ms L,
adlin aman ramlie + sharifah shahira? bukan shahora.. adik sharifah hazleenda.. kah kah kah.. aku serius confuse nama.. tu pasal describe lelebih ni..

mimielola berkata...

Oh, aku kalau org ckp Sharifah Shahira mmg aku kenal. Kalau ckp Sharifah Hasleenda tu yg org kena describe lebih

Yan berkata...

nyah,
sharifah hasleenda ni yg berlakon cite Salina dengan Fahrin Ahmad... kah kah kah.. aku start minat mamat ni time cite tu lah..

mimielola berkata...

Ya, aku pun notice mamat ni lepas tgk citer tuh,. Smpi bapak aku ingat aku minat betullah kat mamat tu, padahal aku dah kawen dah masa tu. Point aku ialah, mmg hype gilalah mamat ni masa tuh

mamaDhea berkata...

sya turun kunun nak tgk tv.. tak tau langsung pasal ABPH ni.. skali on tv je, ABPH plak.. layan aje ler.. itupon dah sekerat, pastu tertido.. bila bgn balik, dah abis.. ahahahaha.. sempat laa tgk medley jamal abdillah seme tu..

mamaDhea berkata...

cop.. kunun turun tu nak tgk MERLIN.. ;P

Yan berkata...

Ms L,
dengan body seganteng itu, sapa yg tak sukak.. kekeke..

Sya,
mak mmg target nak tengok ABPH.. nak tengok baju je.. yg atas tak cukup, TAPI kat bawah meleret2 sapu lantai.. :P

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

baju2 sumer pesen tak tutup atas tapi terlebih2 kat bawah nu... harus dipijak jatuh tertonggeng pun bagus jugak.

cemana nabil bleh menang eh? tak berkenan langsung dengan budak nih. orang kata lawak dia best tapi bila tengok mcm bodoh sangat lawak dia... naper laa orang suka.

bab dia peluk irma tu tiba2 rasa mcm nak tutup tv. ada ker patut buat lagu tu. dah ler live satu mesia tengok. ingat mahram ko ker nak peluk2 mcm tu. malu sendiri weh...

err... pelik naper SS nak highlight sangat kehamilan dia tu. sampai ke hujung rancangan plak tu. aku pun preggy jugak... tak gitu cik yan? apa pun pengacara mlm tu tak menarik laa... merepek meraban sangat.

Yan berkata...

cik Pau,
if you managed to watch the beginning, masa 2 pasang adik beradik tu berjalan, memasing amik gap sebatu sorang :P

and yes, mak tak puas hati dengan SS pasal tu laa.. nyampah.

Ina Hashim berkata...

salam...

akak pon nyampah ngan pengacara tuh...esp the lady...

:: vErde+hAzizi :: berkata...

owh i pn tak suke FS!
tak suke tahap dewa...although die tak carik pasal ape2 ngan i...hahhahahha...