Cari Something?

Rabu, April 22, 2009

Alunan Mengusik Jiwa

Layan MHI pagi tadi.. ada plak Kelab Gamelan UIA buat persembahan Gamelan.. tak tau la hormon ke apa, tapi aku rasa nak nangis bila dengar bunyi gamelan.. ahaHAHahahahha..






Time konvo dulu, kitorang akan diiringi sama ada dengan orkestra ataupun gamelan.. nasib time aku, bunyi gamelan yg berkumandang.. sayu je rasa..









Later, I told my other half.. 

"If I could turn back time, I nak gamelan masa wedding kita.."

klasik kan mak ni?



"You ni.. time Amir nanti la kalau nak buat pun.. "



kellassss.. jauh ke depan laki mak :P





sekadar hiasan

12 ulasan:

Zuhaini berkata...

hehe.. sedap ke gamelan..? saya rasa muzik tu x berapa suit dengan jiwa saya.. mcm lagu org tido je... :) hehe.. sori ya! ampun!

mimielola berkata...

He's the kind of No-turning-back, ya?

Yan berkata...

cik zuhaini,
preference kita berbeza la kaedahnya.. saya rasa sayu dengan lagu tu.. bak kata Wardina, menusuk kalbu :P

Ms L,
perhaps. aku nak je jawab, turn back time, baru 6 tahun.. kot nak tunggu Amir, 20 tahun kot? kekeke..

Mrs Noba berkata...

aku suka bunyi gamelan...kalo esok2 anak2 aku kawin dalam dewan or kat hotel aku nak buat..hahaha!

aku tak suka yg stok karaoke gitu..bingit telinga aku. org berjumpa2 kat kenduri nak berborak pun takleh.

Nur berkata...

gamelan kalu kena gayanye mmg syahdu!dulu sy join gamelan utk ko-ko utm. siap wat persembahan lg..mmg best!

Yan berkata...

MN,
karaoke mmg bingit.. amacam sway in gamelan? aku tak dapat nak dengar :P

cik Nur,
diorang kata nak main bonang tu susah.. tp dia yg paling sedap kan..

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

i like gamelan.

Sayang.Ibu berkata...

btol laaa CY..daripada muzik karaoke yg bingit2 tu, baek gamelan yang menusuk jiwa.. tak pun band keroncong..pun best

MommyDania berkata...

masa sy kawen patut ada gamelan, tp blh mis-comm, so salah date. nasib baik smpt cari karaoke. so campur2 la..kejap tenang pasang cd gamelan

ar.nie berkata...

Senanglaa dah ader tema, pasnih fikirkan location ajer (wedding HUSAINIs nnt).... ekeke...

Yan berkata...

cik Pau,
calit lah gitu :)

cik Intan,
keroncong utk Ana best.. ha ha ha.. sah aku lari topik :P

MD,
vavavava.. kalau dapat yg live lagi best tu..

cik Arnie,
location? kat umah je dah la..

Azure berkata...

Ya Allah...rindunya nak main gamelan ni....iskk...