Cari Something?

Rabu, April 22, 2009

Gosip Lepas Makan Tengah Hari


Petang semalam, sementelah saya berjaya meloloskan diri dari ofis dalam jam 6.35pm, saya sempat tiba di rumah ketika azan Maghrib berkumandang..



Maka, sempatlah melayan Akasia yg berbaki ntah berapa minit tu.. sekali ternampak cik Lisdawati tengah bercakap di telefon bersama kekasih hatinya yg baru(?), iaitu Fauzi Nawawi..





Ni, boyfriend no bpa yang? What happen to the husband?

Ntah.. I pun tak tau apa cite.. 







Tapi.. ha ha ha.. perbualan itu tidak tamat di situ ye.. he added, from his point of view, this said actress, macam tak cukup aura utk menjadi seorang perempuan yg begitu digilai oleh ramai jejaka.. 




I second him. 




Kalau tengok credits tu, dia macam keras kejung je.. nak muncung2 pun macam tak jadi.. Wahhhhhh..


21 ulasan:

Zuhaini berkata...

haha.. meh i cerita.

boyfren no 1 - fahrin - dia ingat da mati, so dia kawen ngan

boyfren no 2 - arash - but arash mati dah. bunuh diri.

now mcm da jumpa dgn Ako.. mgkin ngan Ako kot lpas ni... ? ntah la, smalam ending dia saya gi tgk alia buat hapa tah...

Yan berkata...

cik Zuhaini,
terima kasih utk summary itu.. ni apa kes cite Melayu ada suicide suicide ni.. hinsh.. tak kenan mak!

Mama Adib berkata...

mak pun tak suka tgn citer ni, keras kejung pelakon utama dia, camne leh jadi pelakon

ar.nie berkata...

Setuju jugak... Tak cukup "aura" lah minah tue utk digilai ramai jejaka gitu... haih... dah abes ker actress yg malatop kat mesia nih? :p

mimielola berkata...

YA BETUL!! Sbb tu lah aku tak smpi seru lagi nak ikut matahari ni (walaupun hampir tiap2 hari jugak la aku tgk)

Zety Zin berkata...

hehehe. mak pon setuju. esp tang dia buat muncung2 bibir tak jadik tuh.

Yan berkata...

mama adib,
nak menggoda, tp tak jadi.. mak pun tak tergoda.. apakah?

cik Arnie,
itu lah.. ahAhahahAHaha.. btw, do you have anyone in mind?

Ms L,
cuci mata layan jejaka2 je la.. tp tak la sume hensem kaedahnya..

MommyDania berkata...

betul. sy igt sy sorang yg perasan keras kejung tu. takat ni sy perasan si fauzi nawawi je yg betul2 beriya tgk ariana nih..adakah kerana dia suami dia?

Yan berkata...

ZZ,
dia tak abis blajar kot camne nak buat muncung yg seksi :P

MD,
alah.. mak tengok yg 5minit terakhir. ingatkan dia latest bf.. kesannya Ako (bak kata cik Zuhaini)..

Sayang.Ibu berkata...

cerita plotnya mcm tak berapa fluent. hmm.. pelakon utamanya pun mmg cam tak menjiwai watak je.. pastu aku nak tergelak pulak bila part dia jumpe ako...lorrr..minah nih terer gak ekk, p mai p mai, sangkut jumpe doktor jugak... pandai dia...kahkahkahhhh

eZa berkata...

ehhehe stuju! camane lah minah tuh leh jd lead? adoi.. x sesuwey!

lps nih ako skali ngn fauzi nawai ke? ehhehe slot akasia mmg telenovela latin abih. tiada logika! ehhehe :D

Nur berkata...

ahaks!ingatkan mak je yg pk dia ni x de aura!kalu berlakon jd cikgu ok la kot?

hmm...klu rozita che wan jd pelakon utama cite ni ok x?br buntang bijik mata..(mak pun nk bdn cam dia!)

Yan berkata...

cik intan,
alah.. dah script lagu tu.. kekeke.. aura dia mmg set doctor.. doctor.. come to me :)

cik eza,
mungkin pelakon lain yg lebih beraura, bz ketika itu..

cik Nur,
er, rozita che wan might be too old for some of the boys :P

madamoiselleczar berkata...

hiks...sib baik aku tak ikut citer keras kejung tu nyah :p

MommyDania berkata...

lg 1, kpd yg follow la. bkn ke dia pregnant. apa jadi?

Zuhaini berkata...

to mommy dania:
err.. tak silap dia ter accident dengan Ako. so part tu saya mmg x perasan apa jadi. tau tau dah kat spital.. mungkin gugur la kot. :(

Yan berkata...

Za,
aku mmg tak dan.. kekeke.. aci dak kalau tengok last 5 mins je tp bley conclude the whole episode?

MD,
follower tak berapa tegar la ni? hee..

cik Zuhaini,
thanks for yr updates.

Mrs Noba berkata...

aku tak tengok lagi minggu nih. ko tolong la review nanti ek?

mamaDhea berkata...

haha.. sya pon sama cam ML.. tak sampai seru nak tgk sbb masa awal2 tgk dah tak kenan dgn heroin dia yg kejung.. nyampah tgk masa pompuan tu nak joget tp cam tak joget plak.. muncung2 tu pon nampak, alahai.... mcm nak tak nak jek..

Yan berkata...

MN,
nak review camne nyah.. aku layan serdak je.. tu pun kalau sempat ;P

Sya,
i serius cannot go dengan lisda.. ha ha ha..

miz_eda berkata...

komen aku kat anak buah lepas tgk citer ni 2 hari lepas;

"awat lawa sangatkah dia sampai hampir sumer pompuan dalam citer tu nak jeles??"

kalau amik Scha berlakon pun sesuwei..:P