Cari Something?

Rabu, April 08, 2009

Cara-Cara Membayar Cukai

Call me, er.. paranoid.. tp mak mmg agak kurang percaya mengguna fpx yg ada kat dalam laman LHDN tu.. mak prefer jugak2 bayar cukai thru M2U ataupun CIMB..

So, kesahnya kan semalam nak bayar sangat la cukai tu thru M2U.. but I simply couldnt find the link.. Sebab, mak cari dalam senarai Bill Payments!!!! Mata tu tak bukak luas2.. dia ada letak link SPECIAL utk bayar tax.. kah kah kah.. tapi sampai entry ni ditulis, haram mak dapat reply dari CSE depa.. hmmph..



As for CIMB Clicks, mmg ada kat Bill Payments ye kawan-kawan..



Cumanya semalam, mak confuse di CIMB, utk bayaran yang BUKAN ansuran, ada ruangan kosong yg perlu diisi, iaitu No/Bil Ansuran.. kalau dah bayar lumpsum, nak letak apa? takde sebarang nota atau deskripsi dikepilkan pada laman web tersebut..

Dalam pada berkira-kira nak letak "0", ntah berapa kali mak kena tendang dengan session CIMB.. kekeke.. 


Later, bila dah jumpa link kat M2U, the value is between 01 and 99.. so, kalau bayar lumpsum, letakkan 0 (di M2u ada bagitau).. which later, the system akan letakkan nilai 99.. hmmph.. default 99 je terus kan senang?








This transaction needs TAC.. mak request 4.30pm.. 5.15 baru sampai.. sempat aku pi makan pisang goreng + milo es.. hmmphh..








Apa pun, sume sudah selesaiiiiii.. Mak akan tuntut pembayaran yg telah dilunaskan ini daripada si dia.. sementelah dia bakal mendapat bayaran balik.. aci?

Tiada ulasan: