Cari Something?

Ahad, April 26, 2009

Intan Sayang Manja - Part II

My in-laws are here.. so, kurang la masa nak bertenet :P

Anyways, cite malam tadi, despite of permulaan yg banyak air mata, (at least for me).. tak sangka endingnya manis :) 

Lepas aku berhenti smalam, cite tu terus fast forward ke 7 tahun selepas.. yg mana si Intan (Rusdi Ramli aka Along) telah menulis email kepada Manja (Jue Aziz aka adik ppuan bongsu) bahawa dia akan pulang ke tanah air.. senyum simpul la kan.. gedik2 dia bagitau mak dia (tak tau nama.. tp i remember Ms Lola likes this makcik :))

What happen to si Sayang (Saheizy Sam aka Angah)? Well, his wife, (ex tunang Along) mati kaedahnya.. accident.. bersama anak2.. he took it as hukum karma.. being perampas.. being anak derhaka and the list goes on..




Satu hari, ada dialog antara Manja & Intan..

"Kalau along nak cari girlfriend, yg macam mana along nak?"
"Kalau along diberi pilihan, along nak macam Kina. Sama macam Kina.."


Get the hint?





Its not sumbang mahram ye kawan-kawan.. turn out, Kina (Jue Aziz) adalah anak angkat kepada family itu.. Ha ha ha.. si Angah terdengar, maka dia sekali lagi mahu potong line.. boleh?

So, masa Angah nak propose Adik, tup2 Along muncul utk buat perkara yg sama.. I thought sejarah berulang lagi.. tp biar betul, ada lagi 15 minit je ni..




Dua beradik bergaduh, bertumbuk sampai ke depan rumah.. then both of them asked adik to choose one of them. Along atau Angah?






The director pandai bikin scene.. pada hari Adik menikah.. dia tunjuk muka Along.. later, ada plak si Angah.. kesannya, Adik pilih cikgu yg sama-sama mengajar kat sekolah.. clumsy sket mamat ni.. gelabah tak tentu pasal.. tp he was good.. takde la keras kejung..




Wanna know why they didnt get Adik at all?












Sebab, si ibu telah menyusukan Adik ketika dia masih kecil.. makna nya, depa adik beradik susuan.. forbidden la kannn.. I definitely love this part!!

15 ulasan:

mimielola berkata...

Oh, makcik kepoh tu ada??? Nyosal aku tak tgk....

Fara_Adura berkata...

Huhuhu..xsempat tengok..semalam kuar jalan2.Rugi rasa.Neway,salam ziarah..exchange link k.Tq

rina berkata...

lawak giler bab ending... nak2 yang mak doang ckp cino... muahahaha.

Fid berkata...

bagus2 la ni bnyk bab ibu-anak susuan..hehehee

mommysarah berkata...

word forbidden nie mengingatkan aku pd seseorg *wink wink*

walopun nie cerita pasal family, (yg biasanya aku akan nangis), rhis time tak woo...

sebab aku hangin ngan tunang along tu..puhleezzzlah.. sumer alasan dia aku takleh terima.

rizza berkata...

tq cik yan.. aku suka ko tulis jln cerita tu ...hehh

lain kali tulis lagik ye.. kot2 aku terjumpa kat youtube.. leh aku tgk...

Sayang.Ibu berkata...

hahahaa..bagus CY buat summary.. mmg best citer nih, me blk umah mertua,so x dapek layan AF..tengok cerekarama laa.. best sebab ada selit anak susuan nih..PLUS.. that MANJA masa kecik tu (amy suraya).. ex-student aku..sekarang form 1..dah mcm beso sgt ku tengok..dulu tecit cumil jek....hahahhaaa

ar.nie berkata...

Saya xtgk citer nie, sbb sebok buat 'spring clean' dlm umah. Tp, bagus laa summary CY nih, leh bayangkan laa jln citer tue.

Yalah, recently byk betul adegan2 "anak susuan" nie, baru2 nie kat SpaQ 2. Masyarakat kita dah "sedar" agaknya... =)

Yan berkata...

Ms L,
dia mmg kepoh gile nyah.. mesti cari la nama dia ni..

Fara_adura,
takpe.. kat youtube sure ada.. heee.. TQ kerna ziarah :)

cik Rina,
itu lah.. script best, pelakon best.. kan?

Fid,
itu lah.. "Abis, tak paham2 lagi?" kata mak diorang.. kekeke..

Yan berkata...

mommysarah,
tp ada pe ppuan macam tu.. the attention yg dia cari.. tp kalau aku pun, dah serius merius tp member kata just friends, makan hati :P

Za,
sila lah cari.. best cite dia.. walaupun belum bley beat sejadah dibentang hari tu..

cik Intan,
vavavava.. pandai dia berlakon.. cikgu bila nak berlakon plak? heee..

cik arnie,
mak tak tengok Spa Q.. sapakah anak susuan tersebut?

Fid berkata...

melisa
anak tiri qistina dan jg anak susuan dia!

m-i-o berkata...

kahkahkah.
adakah ini mberikan 'petunjuk' tentang dilema kita bkaitan itu Mamat E KNV?

baru je nk bagitau idea ni kat rashid sibir. tup tap dh keluar plak cite ala2 gitu. potong stim betul la.

Yan berkata...

Fid,
le.. dah sampai spaQ 2 baru nak reveal? heee..

M-I-O,
koser la KNV nak jadik adik beradik susuan dengan mamat E tu.. kekeke..

Sayang.Ibu berkata...

kahkahkahhh..CY...FYI...cikgu dia hari2 prektis berlakon dlm kelas...tinggal xde producer jek berani offer watak maktiri yang over ke cikgu yang sadis ker hahahahaa...;p

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

oohh... cenggitu ker ending dia. mcm best gak... tak abis tengok aritu.