Cari Something?

Jumaat, April 17, 2009

Keliwon : Pontianak

Sambil mengelap badan anak2 bujang saya malam tadi, pandangan mata diselang selikan dengan menonton Keliwon : Pontianak :P

Pontianak, kalau ikut fahaman saya, ponpuan mati beranak.. tp dalam cite malam tadi, ppuan yg mati/dibunuh? selepas er, kejadian yg tidak diingini..


Ada sedikit unsur Nang Nak di situ kerana pontianak yg seram ini bisa menjelmakan diri yg cantik manis di depan kekasih hati.. boleh bercakap dengan lemah lembut lagi..


Tak reti nak review panjang2.. cuma saya agak puas hati lah cerita malam tadi.. Elly Mazlein & Zed Zaidi tidak menghampakan.. walaupun saya terkezut kejap bila tengok pakcik yg jahat dalam Puaka Niyang Rapik jadik pakcik yg baik.. tak pasti la terkezut sbb apa.. ahahAHahAHaha..

10 ulasan:

MommyDania berkata...

CY, we think alike, mmg mcm nang nak. time tgk mlm td, dlm hati dh ckp, CY mesti tgk ni. cite smlm ok jgk, cuma bola2 api merah tetap ada. aah, niang rapik dh jd ustaz daaaa..

mamaDhea berkata...

CY,
sya pon tergezut tgk tok dalik jadik ustad semlm.. pastu bila dia nak lawan dgn pontianak tu, masih terserlah ke'tok dalik'annya itu.. ekekeke..

Zety Zin berkata...

aiseh tapi still tak puas hati la cik ponti tu boleh berjalan-jalan atas tanah. plus bertukar jadi pontianak siap berbaju kurung lagik. hehe.

m-i-o berkata...

oh ahkak sepusat sepusing,
bilakah ahkakanda akan berhenti drpd menonton kesah2 seram ittew?

kata penakut, tp sgtla setia menengok keliwon. kompius mak!

ar.nie berkata...

Dah trademark plak, sumer hantu2 dlm keliwon jalan atas tanah... kihkih... Saya pula terbayang ala2 PHSM...

BTW, ibu HUSAINIs, jom jawab kuiz kat my blog ya. Gud luck! ;)

isz_3707 berkata...

yeke itu rupanya kepanjangan dia? aku baru tau. memang betul cite mlm td agak besh dibandingkan yg lain. bley harap la.

jap, pontianak=vampire ke bukan? edward cullen dan sekutunya xde yg mati beranak :P

mimielola berkata...

Benda first yg aku terpikir bila org ckp pasal Nang Nak ialah.... "Tangan yang panjang"

mimielola berkata...

MIO, oh tolong... Keliwon ni tak menakutkan langsung. Lagi nak marah ada lah kalau tgk citer keliwon nih. Sikit2, letup.

sayangibu berkata...

CY... huhu..nak tanya laaa...tau x pesal tajuk new n3 mak tak update kat blog semua blog kengkawan yer?? mak sungguh kompius... dari ari kamis jadik gini. blogspot sabotaj mak kah??? kalo CY tau kenapa, gtau yer... ku rasa xde tuko apa2 setting...

Yan berkata...

MD,
kekeke.. bola2 api tu, kalau tetiba takde, sure rasa "cacat" Keliwon ni..

Sya,
oh, nama dia Tok Dalik dalam cite tu? serius tak tahu.. mak tak layan Niyang Rapik..

ZZ,
maybe sbb time dia mati, dia berbaju kurung kaedahnya..

M-I-O,
ya ALLAH.. keliwon ni tak seram.. serius!

cik Arnie,
Terima kasih atas jemputan.. harap2 belum tutup lagi :)

cik isz,
vampire omputeh lain.. dia kena geget baru jadik.. lain keturunan :P

Ms L,
aku lupa bab tangan panjang tu.. heeee.. tp serius, tu mmg the real Nang Nak :P

cik intan,
try check your site feeds.. set sume jadik FULL..