Cari Something?

Rabu, April 29, 2009

Moral dari Desperate Housewives

Selepas menonton 2 episod GA, saya turun ke bawah utk ke Desperate Housewives pula.. Saya suka DH walaupun tidaklah selaku peminat hardcore sbb ada jugak episod dalam season terdahulu yg saya terlepas.. dan tidaklah pula saya meminta si dia untuk mendownload.. there, being NOT hardcore gitu.. ha ha ha..

Desperate Housewives bagi saya, despite of nilai2 lain itu, ceritanya byk memaparkan nilai2 kekeluargaan.. 



Dan malam tadi, sementelah rasa sakit hati tengok perangai anak2 Gabriel Solis, saya terpukul dengan kata2 anaknya..

"Kenapa bila ayah suruh, kamu buat dengan cepat?" Sungguh kelakar translation saya ini..
"Sebab kitorang sayang ayah lebih dari ibu.."


Amik kau.. tak terkedu tu? Sentap!







On the other notes, dalam kemeriahan kawan2 menampal(?) prosa bintang2 mereka di blog, saya tidak mengambil bahagian kerana, ada satu statement yg saya malu nak akui di khalayak ramai.. ha ha ha.. dan sebab itulah, anak2 saya menyatakan kepada abah mereka,


"Ibu ada kat bawah.. Amir mintak dengan ibu.."

"Tak nak la.. ibu garang.. Nanti ibu marah.." jawab anak saya.. dan ia disokong oleh Arif..










Saya rasa, jika saya tidak berusaha mengubah satu trait ini, mungkin saya akan sekapal dengan Gabriel Solis satu hari nanti.. 


Cuma, ya, cuma.. dalam cerita Desperata Housewives, Carlos beritahu Gabriel, bila anak2 bersama dengannya, mereka menyatakan, diorang lebih sayang ibu dari ayah.. ayat ini digunapakai ketika memujuk Gabriel agar jangan berkecil hati dengan kata2 anak2 mereka..

11 ulasan:

KS berkata...

i pon suka tgk DH. byk pengajaran dan peringatan yg boleh didapati dari citer tu walopon ada unsur2 sexiness hehehe

i especially like the narration part tu. apa yg dia cakap mula2, mesti kena dengan end of the story. ala2 GA jugak la narration tu...

rizza berkata...

hehhe ...

sama la ngan hassan.. kalau tanya sapalebih garang.. dia kata umi dia...

kalau bapak dia ajar maths.. dia kata "senang bapak ajar"... abih tu umi dia ajar susuah nak faham ke???

budak2...

mamaDhea berkata...

CY,
ada award utk awk.. sila laa amik di blog saya.. ah ah ah.. skemanya ayat.. ;P

suhainini berkata...

cy, saya rasa bila anak sy besar, mesti anak sy akan buat statement mcm tu jugak..hehe...

Yan berkata...

KS,
yep. benda2 tu kita tolak tepi la kan.. amik yg jernih gitu.. heee..

Za,
the fact that diorang ni sincere tu yg syahdu tu.. ha ha ha.. camne la aku nak mengajar anak ni.. sket2 bley lagi.. buatnya sampai part susah2, aku terus jadik raksasa gamaknya..

Sya,
terima kasih. saya akan terjah :)

cik suhainini,
semoga anda tidak melaluinya..

MommyDania berkata...

CY: sgt sentap! ohh..mari kita kurang2 kan amarah ini. dania pun mcm tu, apa2 mintak kt abah. dgn mommy mintak nenen ajek..huhuhuhu

Mrs Noba berkata...

aku garang jugak dgn anak2 aku :P

rizza berkata...

yan.. jadik raksasa la gamak nye


oo cik yan..sila amik award

"blog anda sungguh berinspirasi & mesra alam"

lia berkata...

amsyar xmo tido selagi papa xde sebelah wpon mulut nenen dgn ibu... huwaaa.... jgn ada statement cm2 bila da besar udah, mau merajuk aku kui3...

Marisa berkata...

aku pulak lain.... anak2 aku tak takut dgn aku. semua nak dgn bapaknya..
even Hananh pun skrg mengada nak suruh ayah dia pakaikan pampers n baju. huhuuuu....

Yan berkata...

MD,
yep.. tu yg kesian kat si dia.. sume anak2 kerumun kat dia je.. heee..

MN,
ye ke? kau ni aku tak terjangkau nak imagine camne kau garang, tau..

Za,
aku dah terjah + komen.. kutip je belum.. kah kah kah..

lia,
mak tak merajuk.. terasa je.. as if macam la byk benda yg diorang mintak, mak tak granted..

cik Marisa,
Amir pandai decline sekarang.. "sbb ibu suka marah.." ha ha ha..