Cari Something?

Khamis, April 16, 2009

Ngong Ngeng Ngong Ngeng

Dah agak beberapa lama aku tak naik LRT di waktu pagi lantaran kerajinan/keprihatinan my other half utk menghantar ke Jalan P Ramlee :P

Tapi pagi ini, atas dasar beliau ada mesyuarat/training (kurang pasti di situ), maka haruslah aku ditinggalkan di stesen Bdr Tasik Selatan.


Seawal (awal ke?) 8.18am aku dah jejakkan kaki di situ.. sampai2 je terlepas train.. Tak pe la.. kan LRT ni efisien.. every 6 minutes dia akan menjengah.. tapi, tunggu lah tunggu lah tunggu.. sampai 8.35 takde.. kekeke.. dah la orang yg duduk kat sebelah aku tu Marketing Exec insurans.. tak abis2 plak nak promote.. "I dah ada insurans dah.." tp dia tak dengar kot.. makanya, aku amik langkah utk menelefon si dia untuk mematikan perbualan.. kejam?




"Yang, guess what? tren I tak sampai lagi.."


Eeeee.. ngada2 je bunyi kan? silalah muntah, jika perlu..



"I dah masuk tol ni.. Lamanya? dah 10 minit tak sampai2 lagi?"


Ngong ngeng ngong ngeng.. dan2 je LRT sampai :P Fuh! selamat.. kalau tak berapa lama lagi aku nak bergayut dengan si dia semata2 tak nak dengar pasal insurans tu :P


Apsal aku tak blah je dari situ? sbb aku tak nak bangun dari tempat duduk tu.. montot berat.. harap maklum..



The train, which usually takes about 12 mins to reach Hang Tuah, took longer.. aku jeling jam orang yg sama2 berdiri tadi, 8.55am baru kat Chan Sow Lin ke apa.. aku tak kesah petang2 dia nak slow.. tapi pagi ni bang.. aku nak kejar punch card.. kah kah kah.. tak tau la kan..mungkin kerja2 penaiktarafan landasan tu tak boleh dibuat ketika LRT berhenti beroperasi ke camne.. aku tak tau tentang tu..



Nasib baik monorel baik.. aku berjaya touch down (apsal perasan naik flight tetiba ni?) Raja Chulan dalam 9.06am.. eh, macam pantas je.. sah jam orang tadi cepat?



To cut it short, aku berjaya clock in b4 9.30am.. heee.. 

Sekian dahulu sketsa perjalanan saya ke ofis hari ini.. Sehingga ketemu lagi di lain masa.. Wabillahitaufik, wal hidayah.. Assalamualaikum!

6 ulasan:

mimielola berkata...

Ler... ko call betul2??? Kalau aku buat2 berlakon je. (as if I could lah, kan...)

Mrs Noba berkata...

kalo aku pun aku akan call2 orang...or kalo malas, aku akan pura2 sms dowh!

Yan berkata...

Ms L,
weh.. time aku dah call tu pun dia nak bercakap jugak, sampai aku angkat tangan suh stop.. bley? tu buat betul2 tu..

MN,
aku pura2 kalau tak nak buat eye contact dengan org.. hihihi.. mula la sibuk2 belek handset berbagai..

MommyDania berkata...

ML, kut pura2 call skali tgh pegang pon bebunyi, cmno? heheehe

Mama Adib berkata...

ha ha kalau aku purak2 bz dgn sms looo

Yan berkata...

MD,
sengih je la kaedahnya..

MAA,
baik.. next time aku praktikkan..