Cari Something?

Selasa, April 14, 2009

Tak Berusik

Semalam, tatkala menghantar anak2 ke rumah makcik, aku bersuara..


"Susu dah kurang cik.. saya bagi apa yg ada je ni.."

"Takpa aiih.. dia pun byk makan la ni..", kata makcik..




Aku tak bagitau aku preggy.. saja :P


Pagi tadi, masa aku hantar sisa2 frozen EBM yg terakhir, aku tengok EBM fresh yg aku bagi tu, tak berusik.. ni yg sebotol frozen ni, camne kaedahnya ni?





Zeri mmg tak nak bagi ibu stress ek kat ofis? Terima kasih ye sayang.. tak tau la ibu nak berterima kasih ke apa.. ye lah, as if Zeri sanggup tak minum susu ke, camne.. tp bila jumpa ibu, tetap melekat.. kan? kan? 




I'm not giving up yet.. although kuantiti mmg makin lama makin sket.. semalam, takat penuh dasar botol Avent 4oz saja :) masih boleh senyum kan? 


Perhaps, yeah.. perhaps aku akan gagahkan juga mengepam hingga dia bertukar (bertukar?) ke usia 21 bulan.. later, we'll see how it goes.. 

11 ulasan:

Fid berkata...

tahniah tahniah

mamaDhea berkata...

alahai.. syahdunyer sya baca, CY..

::Umi Sufira:: berkata...

Tahniah...CY sikit lagi tuh..3 bulan lagi...:)

Yan berkata...

Fid,
arigato!

Sya,
jangan la syahdu.. senyum je ni ha.. hihihi..

cik Sufira,
yep.. with current situation, it seems so faaaaaaaaar awayyy..

MommyDania berkata...

i salute u! sangat gigih.

Marisa berkata...

pasti boleh cik yan.... tgk zeri dah paham tu....

Mrs Noba berkata...

all the way nyah..all the way...

mimielola berkata...

Nyah, sesungguhnya gigih itu tangga kejayaan...

Ummi Arissariz berkata...

hai yan..laju nampaknya ko...masuk 4 dah..anyway selamat menempuh alam kehamilan ye..

ar.nie berkata...

syahdunya!

Yan berkata...

MD,
mak manusia biasa saja.. tak gigih mana pun ni..

cik Marisa,
itulah.. kecik2 dah paham.. heee..

MN,
all the wayyyy..

Ms L,
terima kasih atas kata2 hikmat mu..

Ummi Arissariz,
terima kasih atas ucapan :)

cik Arnie,
nangis tak? kekeke..