Cari Something?

Khamis, Mei 21, 2009

:) dan :(

:) sebab Amir dah discharged.. alhamdulillah. Terima kasih atas wish kawan2 dalam posting yang lepas.. aku akan cuba reply satu-persatu apabila masa mengizinkan.. btw, k Ana,, anak2ku namanya mengikut alphabetical order.. hihihi.. means, Amir adalah abang, Arif adalah adik.. Zeri, mmg lah adik bongsu (utk masa ni).. sbb tu kalau #4 lelaki, jenuh la mak nak carik nama.. ahahahHAhahaha..

and, :( sebab, awal pagi tadi, Arif mengadu sakit kepala (which later doc kata signs of dehydration).. but still, dia gedik2 nak tengok Amir kat hospital.. makanya dalam lif hospital, selamat dia muntah sekali.. dalam bilik wad Amir, selamat muntah lagi sekali..

Tak tahan tengok dia muntah2, kitorang terus ke suite paed kat Ground Floor.. sekali tengok, klinik paed yg attend Arif masa dia dilahirkan bukak.. kitorang terjah terus la.. selamat dapat 5 jenis ubat sekaligus.. 

Lepas balik dari klinik tu, Arif muntah lagi.. huaaaa.. apa kes anak2 aku nii.. dengan Amir yg puncanya masih tidak diketahui.. sbb, kalau food poisoning, doc kata, 1st day muntah2.. 2nd day cirit birit.. but he wasnt. 

Arif? Baru berapa jam ni ha.. yg pelik, minum ciput je.. tp muntah yang keluar, macam 2-3 kali ganda.. last dia minum susu malam tadi around 11pm.. and till now, memang la tak minum apa sangat.. kitorang tengah bagi 100 plus utk flush apa yang patut.. Hopefully nothing serious.. walaupun way b4 that, dia ada kata nak duduk spital sbb ada cartoon network.. bley? Arif.. Arif..


Nota kaki: Terjojol jugak bijik mata tengok bil hospital Amir.. alhamdulillah ada insurans.. walaupun masih kena keluar duit, at least tidaklah begitu rasa terbeban.

13 ulasan:

Ayu berkata...

Semoga cepat sembuh.

Nina berkata...

keee...itu pembawakan mak budak..tapi anak2 yang mabok..kakaka..bolehkah???

Marisa berkata...

ALhamdulillahh... semua dah ok...
ye la... syukur ada insurance!

Nanak berkata...

ya..tats Y insurance sgt penting..
hope he'll recover soon..

Erna berkata...

beb, kalau ikut paeds aku...food poisoning atau allergic bleh menyebabkan muntah/cirit/muntah+cirit.
Biasanya kalau kes mcm ni mmg bleh berjangkit. Mula dulu aku pun cam pelik camne berjangkit..tapi mmg betul la ada kes yg teruk smp kena kuarantine sbb visitor pun leh berjangkit sama. Masa Damia kena dulu, lepas bersihkan dia kat toilet aku kena basuh bersih2 tangan, toilet bowl kena disinfect, lepas bersihkan muntah/stool kena cuci tangan xtra lama huhuhu

MommyDania berkata...

dugaan adik #4 nih. hope everything goes well.

JuE berkata...

cian arif... dia plak kena..

isz_3707 berkata...

adoii, sorg lagi, get well soon ye anak2..mak budak harap bersabar

ar.nie berkata...

Wahh, kena extra-care kat zeri jugak, takut berjangkit kat dier pulak... Take care CY & the boys.

mamaDhea berkata...

ha'ah.. sya pon baru tau aritu yg cirit-birit ni bley jangkit..

semoga amir & arif cepat sembuh.. pasni bley minta ibu pasang Ast*ro kat umah yea.. ;)

Zuhaini berkata...

siannya... cepat sembuh ya Amir dan Arif! :)

Yan berkata...

cik Ayu,
thank you.. thank you :)

Nina,
tak tau la boleh ke idak.. hihihi..

cik marisa,
harap2 Arif ni cepat la kebahnya..

cik nanak,
thank you :) mmg harap dia recover cepat-cepat..

Erna,
itu lah.. tp in my sons case, depa tak cirit birit.. tak tau la kot alergik tang mana.. kitorang dah tak tau nak post mortem tang mana.. nak kata salah makan, apsal bersambung-sambung sbb diorang makan benda yg sama.. suppose impact should be around the same time la dak?

Yan berkata...

MD,
cobaaan.. hihihi..

J,
mmg.. tp terharu sbb sket-sket.. "ibu.. Alis nak ibu.."

cik isz,
mak budak sedang bersabar tahap gaban ni..

cik Arnie,
zeri macam nyaris nak sekapal dengan Amir the other day.. mandom je.. tp bak kata my other half, mungkin berkat susu ibu, badan dia berjaya menepis segala mala er, virus yg mendatang.. insya-ALLAH..

Sya,
tang nak pasang astro tu yg lemah.. ha ha ha.. karang orang lain yg dok melekat depan TV..

cik zuhaini,
thanks bebeh!