Cari Something?

Rabu, Mei 20, 2009

From Room 3112 with Love

Nampaknya, saya mmg betul2 bercuti.

I'm blogging from my eldest's room ward. Admitted malam tadi setelah series of muntah2 yg tak berkesudahan.. Minum air 5-6 sudu.. tak sampai 10 minit, muntah.. kita bagi minum (atau dia sendiri mintak air) sbb takut dehydrate.. lepas balik keje petang semalam (yg mmg sepanjang hari hati rasa tak senang), ada 4-5 kali dia muntah.. sudahnya, setelah hampir 24 jam dari kes muntah yg pertama, kami naked nekad bawak dia ke Pantai Cheras.


Surprisingly, bila saya kata saya bersalinkan Amir di situ, rekodnya ada.. ha ha ha.. sungguh tak tau sbb inilah first time anak bujangku masuk wad.. suhu badannya ialah 39.1 time dia dicheck.. alhamdulillah, sejak dimasukkan malam tadi sehingga ke saat posting ini ditulis, dia dah tak muntah2..

Yang misteri, punca masih tidak diketahui.. urine clear.. blood test clear.. just hoping sume benda ni akan berlalu dengan pantas. Dia pun tengah senyum2 tengok Ben 10 kat CN.

On the other note, bahu saya sudah clear.. walaupun masih ada sedikit sakit, TAPI, yg penting, kerjasama ubat-ubatan telah dihentikan. Cuma doc kata, once jadik lagi, ultrasound la terus kaedahnya... Heee.. janganla ulang2 lagi.. tolooooongggg la..


Pssst.. malam tadi, Arif nangis.. dia nangis dalam diam OK.. bila saya offer tido dengan saya, dia menghela nafas panjang.. pagi tadi, mata dia bengkak.. bila kita tanya, "Alis nak Amir.." alalalala.. brotherly love kah ini? hihihi..


Makanya pagi ini, dia beria-ia nak ikut pi tengok abang dia kat wad. Zeri je la yg tinggal dengan makcik.. sian budak kecik tu..

25 ulasan:

MommyDania berkata...

abg amir, get well! tinggi btl temp tu. and syukur ur bahu dh ok. take very good care of urself too. bb #4 sehat? dh tau ke? ke biarlah rahsia? hehehe

miz_eda berkata...

get well soon Amir..

kekadang sakit ni mcm tau je2 bila dah kena admit, dan2 tu jugak dia stop kan?

::Umi Sufira:: berkata...

Ala sedihnya kalu tgk anak nanagis dalam diam..sedih sangat gamaknya tuh.....get well soon eh amir:)

Fid berkata...

CY
gambare!!!
odaijini!

rina berkata...

get well soon amir...

Zuhaini berkata...

get well soon amir! sian zeri kena tinggal... erm.. rapat juga mereka tiga beradik ni ya! :) alhamdulillah...

jua berkata...

abang, get well soon ok. Nanti suruh mak masak nasi ayam lagi.

Cy, hang pun sila jaga kesihatan.

Marisa berkata...

Alahai... sedihnya.. tersentuh jiwa keibuan ku... ye la.... Amir kan abang... sbb tu dia beralah menangis dlam dia.. huhuu....

Sayang.Ibu berkata...

serius tu sampai warded...semoga cpt2 sembuh yer...
CT pun take care!!!

Nur berkata...

warded?alalalala..kesian sgt klu tgk budak kecik msk wad!hopefully nothing serious..

blehlaa consider cuti w/pun bilik hotelnya adalah wad..;)

knv berkata...

ok ok,

akak dah konpius.

boleh senaraikan nama depa dengan urutan tak?

mana satu abang masa satu adik? yang tau yang kecik tu zeri..

hihihihi..

apa2pun, semoga dah sihat dan tengah prepare nak keluar.

rizza berkata...

semoga cepat sembuh!!!

mamaDhea berkata...

KNV, meh sya tlg listkan eh..
1st - Amir
2nd - Arif @ Alis
3rd - Azri

kan CY kan? ;)

sya pon sgt tersentuh dgn sifat (ke sikap?) 'brotherly love' itu CY..

Mama Adib berkata...

kekadang baca, cam ko dah ada anak perempuan nyah. Alis alis

Semoga lekas sembuh ya Amir.
Anak kat ward dgn kita2 pun aku fenin.

Zety Zin berkata...

tersentuh hati mak bila arif nangis dlm diam. Huhu.

semoga cepat sembuh ye amir.

CiKaYu berkata...

CY
sabar ye....terharu sungguh...uhuhuhuhuy....semoga cepat sembuh..

ainie aziz berkata...

owhhh...memang terharu dgn"brotherly love" tu. sayang dia kat adik dia ek. sejuk hati.

kaezrin berkata...

get well soon amir

mimielola berkata...

Adoiiii Amit!!! Tetiba je nih... Get well!!!

ar.nie berkata...

Confirm lah motherly instinct (rasa xsedap hati smlman) + brotherly love (Alis) tue.
BTW, get well soon, Amir ya.

p/s : Jap, nak gelak sat baca komen KNV tue. ekeke.

Mrs Noba berkata...

speedy recovery amir!!!

nelcyndana berkata...

serius terbayang korang pergi spital naked..! semoga amir cepat sembuh & alhamdulillah kecik2 dah nampak ikatan kekeluargaan tu...;-)

isz_3707 berkata...

sungguh tersentuh hati keibuanku mendengar citer si Arif chewahhh. semoga anak bujang hang cepat sembuh naa

madamoiselleczar berkata...

oh my! get well soon Amir....Danial pon tgh demam panas ni...tonsil dia menjadik2 la plaks :(

Diana Sulaiman berkata...

salam yan... nape aku tak tau ni blog yan yg aku kenal mase utm dolu2? ko ingat aku dak?

aku penah la baca blog aku tapi setelah hana bgtau, baru aku tau ko yan.. isk..isk..

hope anak ko will be fine? skang ni musim la yan.. musim sakit..