Cari Something?

Ahad, Mei 17, 2009

Nasi Ayam VS Nasi Lemak

Gigih saya di dapur 2 hari ni.. Semalam masak nasik ayam, requested by my eldest - Amir nak nasik ayam dengan cili pedas.. gitu..

Selamat la lunch + dinner makan benda yg sama.. ha ha ha.. since dah tak payah prepare dinner, dalam pkl 3pm tu, kami kemas2 baju sket pi Sg Tua.. mandi sungai lorr!!

Balik dalam pkl 6pm, masing2 dah lapar.. makan lagi :P

Apapun, nothing beats the pujian from my eldest yg memohon dimasakkan lagi sekali nasik ayam utk hari ni.. Sebelum masuk tido dia tinggal pesan.. Rasa macam ilang penat masak berbagai.. Tapi tak dapat la sayang.. ibu buat nasik lemak OK? Still ada cili pedas / sambal..

So, hari ni, pagi2 bangun, bikin nasik lemak plak.. saja buat biar sampai ke tengah hari.. yg penting, ada cili pedas.. dinner malam karang, terjah sardin + telur dadar je pun boleh.. ha ha ha.. back to basic, tak gitu Ms L & cik Elin?

Till now, Amir belum bangun.. Nak tengok apa komen dia.. tp harap2 Arif pun suka.. like he always says - "Alis nak nasik lemak dengan ikan bilis".. sume perkataan dah sedap dengar dah.. tp nama sendiri tetap tak betul2 lagi.. Heeee..



Nota kaki: Bley tak tengok cite kelakar Farhana malam tadi, saya tetap bley TERmenangis bab student-student dia wish Selamat Hari Guru?

10 ulasan:

mimielola berkata...

Kelakar beb citer tu. Tp sgt tak realistik.

Aku suka bab yg dia marah+malu tuh. Ngongs tul lah Jue tu

Mrs Noba berkata...

hmmm...aku jugak melepas nak tgk cerekarama tu!
nmpk mcm kelakar (ke tak?)

Masayu berkata...

Salam cik yan, situasi kita lebih kurang sama sahaja.

Ayes (Arif) saya suka makan.

Yan berkata...

Ms L,
aku mmg terhibur la.. dia gedik, tp suits la watak dia.. tp bab dia ngamuk + malu tu mmg very the mengong.. ha ha ha..

MN,
lawak la cite dia.. suppose tak nangis.. tp aku blame hormon :P

cik Masayu,
sebenarnya, Arif saya sangat susah nak makan.. ha ha ha..

kaezrin berkata...

alah hajat x sampai nk tgk tv..berwedding bagai sampai kul 11 kat dewan tuh..ard 12 br sampai umah trus kaboom...

So back to basic tak???

Marisa berkata...

wah.. sedap benar tu CY... siap hari2 mau nasi ayam

Yan berkata...

cik kaezrin,
yep! telur dadar + sambal nasik lemak sahaja.. kekeke..

cik Marisa,
kena la tu dengan tekak dia.. kot tak, jangan harap :P

CT berkata...

waaaaaa sedao banget itu....mesti seronok bila tgk anak makan makanan yg kite masak banyak2 kan...:)bravo CY

Yan berkata...

cik CT,
mmg.. heaven gitu!

shawLycious berkata...

Starting from Friday the 15th until 22nd of May, you can have your pretty TieRack scarves at as low as RM55 each! Also selling TR ties and JNs, so grab yours now before others can! :)