Dah makan nasik lemak, lepas Zohor, saya gedik ke dapur lagi utk membuat bubur tepung.. ada santan lagi.. ha ha ha..
Tapi saya gunakan ini
Copyright © 2012 Apa-apa je™. All rights reserved.
Super SEO created by Blogger Tuts | Published by GalleryBloggerTemplates.com
10 comments:
CY,
adik lelaki saya suka gunakan santan tu ku memasak.. ok jugak.. ;)
hehe.. guna.. selagi boleh! :)
CY...
just nak share...
mmg santan takde kolesterol(sp??)..
kolesterol cuma dr sumber haiwan...tumbuhan (dlm kes ni kelapa) tidak mengandungi kolesterol...
hatta santan kedai mamak belakang rumah skalipun takde kolesterol...
huahuahua...
Sya,
tp bau santan dia sungguh kuat..
cik Zuhaini,
selamat tangan dari sesi perah memerah.. hihihi..
cik/encik Anon,
terima kasih atas info.. saya mmg kayu bab2 ni.. hahaha..
wahh CY..sakan memasak skang nampaknya.. sudah boleh ke dapo yer...:)
beb, aku baru2 start blaja pakai santan kotak. brand Kara.
sblom ni aku tak reti! :P
cik Intan,
oh tidak.. bab2 tumis, saya masih ke ruang tamu.. hihihi..
MN,
aku pun sejak dua menjak ni nyah.. kot tak, sama ada beli yg dah siap kat pasar ataupun perah sendiri..
CY
sebelum ni saya pengguna santan tegar yg perah kat kedai mamak....bebaru ni belajaq guna santan kotak setelah dididik oleh suami terchenta...bagus gak ek..senang keje ....pjg lak celoteh...maap tuan rumah.
cikAyu,
samo lah kito.. kekeke..
santan tak berapa sedap la
web design
Post a Comment