Cari Something?

Selasa, Mei 12, 2009

Ritual Setiap Pagi

Sebaik je sampai ofis, biasanya saya borak2 dulu dengan my one and only female colleague.. borak.. borak.. kadang2 lajak sampai 9.30am.. sambil makan breakfast (kalau lalu + ada selera)..


Kemudian, once PC dah terbongkang, pi klik kat Google Chrome, klik Nuffnang, then klik segala mala ikon yg ada 9 tu.. blog sendiri dan kawan-kawan, Berita Hairan online, Utusan Malaya online..


Klik page Nuffnang dah jadik satu kemestian.. sbb nak check ada cpm baru tak? hua hua hua.. gile keji!! 2nd cheque mmg dah slamat masuk akaun.. dan, dah selamat pun dihabiskan utk 3 lucky ladies yg berjaya tangkap 55,555 on the other day .. heee.. nampak sangat la hadiah tu memang tak seberapa.. hua hua hua..


As of today, eh, sejak beberapa hari lepas, saya dah eligible utk claim cek yg ke-3.. tetapi, harus bersabar ye kawan2.. kerna, kalau saya claim skarang pun, MEREKA tetap akan tunggu sampai hujung bulan ni abis, then tunggu lagi 30 hari baru depa nak process.. so, buatnya ada lagi cpm ka, CPC ka.. sementara hujung bulan ni, merasa la $$$ tu naik lebih sket.. ye dak?


Truly, ni la 1st time (eh, dah nak masuk 3 kali) saya rasa duit2 online.. biz online tu cite lain.. tu kena ada effort, kuar modal, jual barang + what nots. tp yg ni, blogging saja.. sambil make friends, sambil buat duit.. walaupun belum la tahap riban2, TAPI, sapa la nak bagi duit FREE kan.. apa pun, saya masih nak kena berguru dengan bijak pandai bagaimana nak cari duit guna Adsense.. yg sejak bertahun2 lepas, saya cuma berupaya kumpul 8USD :P tahun bila nak cecah 100USD tu weiii..

Utk yg dapat duit dari Adsense also, care to share? 

9 ulasan:

kaezrin berkata...

saya dah click nuffnang awak..:P

mamaDhea berkata...

hihi.. sya pon tak sabar nak dpt cek pertama..

Mommy Lyna berkata...

Adsense - either ada satu website yg fokus betul2 or berpuluh2 website picisan.

n.i. berkata...

saya belum layak utk mendapat hasil drp nuff*nang... hehehe... yalah kena ada at least RM50 kan sebelum cheque keluar... kan? hahaha cpm and cpc saya masih blur wpun saya rasa saya faham.. hahaha

adsense lagi la... kejap letak, kejap buang hahahaa

best gak kalau boleh share secrets...

Yan berkata...

cik elin,
muchas gracias :))))

Sya,
nanti share la feelingnya camne.. hihi..

Lyna,
mak tambah blur ni ha.. apapun, i'm looking fwd for your posting regarding Adsense.. hihihi.. jojol bijik mata tengok $$$..

n.i,
cpm lagi masyuk dari cpc.. bagi la master dulu mana yg patut.. ni ilmu tak cukup nak share, sesat plak.. ha ha ha..

Zuhaini berkata...

adsense saya x bubuh. ntah apa reason dia.. blog saya x layak ke apa tah..

Advertlet pernah letak, tpbila letak tu, Nuffnang kita jd rendah (status : Ordinary) bukan Glitterati dah..

so tu yg saya letak nuffnang je..

~psst.. dah install Nuffnang punya widget yg baru tu..? apa ke nama ntah..

Mrs Noba berkata...

aku jugak tak pernah dpt nak claim nanang :(

Yan berkata...

cik Zuhaini,
nanang mmg nak exclusive sokmo.. heeee.. widget baru tu saya dah letak pagi tadi.. tp rasa macam semak.. tu yg buang.. lagipun karang tak nampak ikan biru kecik comel saya tu..

MN,
sket hari lagi beb.. sket hari lagi..

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

erk... kurang paham sket duit online nih... gayanya seperti complicated... huhuhu... tak paham aku..