Cari Something?

Khamis, Mei 14, 2009

Tak Mungkin Kerna Sayang

Lagu ini sangat sedap. at least to me. piano dia masa starting lagu ni.. isk.. Sanggup tengok Suria Kasandra (aiseh, nama ni pun sedap.. ha ha ha ha) sbb nak dengar lagu ni..

I wish I could embed the VC, tp code dia disable.. so, kalau ada yg nak dengar + tengok, bley klik sini >> http://www.youtube.com/watch?v=hoi6QFEsbD0


Alyah - Tak Mungkin Kerna Sayang

Setiba di persimpangan
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

(Korus)
Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali

Sekali sekala ada
Ada rindu yang datang tiba-tiba
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

(Ulang korus)

kredit pada kotak lirik


Nota kaki: Tersentap sket saya tengok cerita ni semalam.. ada scene yg begitu dekat dengan hati.. wahhhh!

10 ulasan:

Ealyie berkata...

beb,
mak sentappp lorr.. da lama da tak menghayati lirik lagu2 ni.
best lor lagu ni, mmg tertanya ritu sape la nyanyi ek lagu ni sbb tgk kat channel 180.

thanks beb!

Azure berkata...

ooo..lagu ni la yg kununnya ditulis ajai utk buah hati baru dia..eheh..gossip kejap =P

Nur berkata...

cik yan...citer ni ada pelakun pompuan yg sy x berapa gemarlaa..so sy kureeenggg sket..

tp lagu dia memang sedap!

Marisa berkata...

dan..dan.. mlm ni jugak i dgrkan...
saya juga tak suka pelakon pompuan ni.. semenjak dia berlakon dlm jelatang..... apalah dosa dia pada saya... suka2 je aku tak suka org. hihi.

Zuhaini berkata...

oh.. lagu ni!!!

saya mula2 dgr lagu ni, ingaka erra fazira yg nyanyi.. hehe :) ada iras2 suara erra, kan..? :)

ah.. sedap.. :)

isz_3707 berkata...

aku pun suka.

tiba2 nak ngaku, penyanyi ni adalah org kg aku, GP :P (klau xtau GP apa jgn tya, yg pasti bukan grand prix)

SyahNur berkata...

oh.. lagu ni mmg sedap..
tp x minat sgt dgn penyanyi nye.. kenapa? sbb sy x minat artis.. tp kalo ade lagu sedap tu, suke dgn lagu je la.. hehe..

madamoiselleczar berkata...

aku sukak! sukak lagu je taw :p

Yan berkata...

cik Ely,
mak dengar melodi je.. later baru tengok apakah liriknya.. heee..

cik Azure,
gitulah jugak apa yg saya baca.. ha ha ha..

Nur,
mak tak kenan kat lisda je so far.. so, layan jugak la sket2 :P

cik Marisa,
mungkin kerna saya tak tengok jelatang.. maka, saya tak nyampah.. kekeke

cik Zuhaini,
harus dengar balik kat umah karang.. ofis ni, PC pekak + bisu

Yan berkata...

cik isz,
kira pernah terserempak la kat pasar beli ikan kaedahnya? kekeke..

cik SyahNur,
sama la.. saya pun lebih kepada lagu..

Madam Za,
calit bebeh!