Cari Something?

Isnin, Jun 22, 2009

7 Hari Berlalu

Alhamdulillah.. seems like Arif aka Alis dah berjaya toilet trained atas kehendaknya sendiri..

Malam2 pun dah tak pakai diapers.. dan ini bermakna dia toilet trained awal sebulan dari Amir dulu.. heeee..

Bolehlah portion duit Arif ibu simpan lebih sket la ni ye? Sbb dah tak payah beli diapers :)


Congratulations anakku!


Kalau ada yg bertanyakan rahsia, maaf la.. mmg takde.. kami mmg ada ajar.. tp hanya berjaya apabila mereka membuat keputusan untuk tidak memakai diapers lagi..


15 ulasan:

mamaDhea berkata...

Cayalah alis.. camni laa bakal menantu auntie.. ahaks!! :D

Nur berkata...

congrates!!!ish..x leh enjoy dulu ke duit lebey tu?hehehe..

Zety Zin berkata...

good boy alis! jimat duit maknya. hehe.

Sayang.Ibu berkata...

congrats alis & ibunya.. ehehee

MN berkata...

bravo lah alis...
tapi dah tak pkai diapers ni kena panggil arif bukan alis lagi... :)

Mama Adib berkata...

tahniah alis... wah ni mesti sbb nak bagi peluang kat "alisa" lak pakai pampers yea

aku pun nak guna istilah bila tiba masanya untuk my adib.. hu hu hu bila ntah

Umi Nawfal berkata...

tahniah! tahniah! cam mane yek...

::Umi Sufira:: berkata...

Tahniah Alis!isk sesuatu yang amat menyeronokkan kalau dah tak payah beli diaper ni kan..tapi amat tidak menyeronokkan kalau sekali sekala mereka terbabas waktu malam tuh..huhu...

KS berkata...

mmg, benda2 camni takleh nak paksa. diorang sendri akan tahu dan sendri mintak :)

so nak beli apa dgn penjimatan besar besaran tu?? hehehe

ainie aziz berkata...

gud boy alis. cam tau-tau je portion tu nak bg pakai kat adik pulak ek.

CY3.5 berkata...

Sya,
nak jadik menantu takley panggil alis :P

Nur,
hmmmph.. ntah2 dia mintak keta control.. ha ha ha..

ZZ,
tersangatlah jimat nok..

cik Intan,
saya tak buat apa2.. ha ha ha..

MN,
letih dah aku.. A..RIF.. dia akan bantai jugak A..LIS!

MAA,
ah ko.. kuar alisa plak.. heee.. seram sejuk plak aku.. tak pepasal :P

Umi Nawfal,
camne apanya? hehe.. kalau kat linkwithin tu ada nampak dia pernah kata dia dah besar way back in 2008.. dekat setahun jugak dah tu..

US,
so far, so good.. kalau terbabas mmg tak best.. si Amir yg dah nak masuk 5 tahun tu pun ada jugak sekali sekala..

KS,
menambah simpanan budak tu la gamaknya.. takpun mak budak yg bawak shopping ntah ke mana :P

cik ainie,
perhaps.. adik baru nak kuar 5 bulan lagi ni.. heee..

kaezrin berkata...

ahaks...bagus bagus..

boleh salurkan duit tuh utk beli barang mama:P ahaks..jgn marah cy...

CY3.5 berkata...

cik elin,
duit ibu, sukati ibu la nak buat apa kan? ha ha ha..

madamoiselleczar berkata...

ya rabbi! aku jeles hokkay???!

ar.nie berkata...

Congrates Alis! :)

p/s : Saya dah 2kali berendam dalam air K*$#*** Hakim, akibat terlupa nak pakaikan diaper sblm tido. Duhhh. :P