Cari Something?

Khamis, Jun 18, 2009

9 minggu lagi

Kita ada lebih kurang 9 minggu lagi sebelum Ramadhan 1430 datang menjengah.





Saya ada lagi 5 hari puasa yang belum berganti. Patutnya 3 je.. tapi, biasalah.. time puasa la "dia" datang awal la.. apa la.. ha ha ha.. time lain, terlambat la.. tak datang langsung la..



Kalau ganti sehari dalam seminggu, insya-ALLAH sempat.. kalau larat, boleh buat Isnin & Khamis.. tak tau la kenapa, kalau time mengganti, body takley compromise kalau buat berturut-turut.. start la ada yg menggigil perut la.. kejang usus la apa la.. time bulan puasa, alhamdulillah.. mmg berkat bulan Ramadhan kaedahnya ye?


Korang dah abis ganti? Ke masing2 mmg tengah semangat pulun? Heeee..




Nota kaki: Konon2 hari ni nak start ganti.. sekali bangun dah 5.27am daa.. gone case le jawabnya..

25 ulasan:

Zety Zin berkata...

mak ada lagi 6 hari belum ganti. hiks.

Zuhaini berkata...

saya ingat 9 minggu lagi nak bersalin! haha :)

tgh pulun. stop jap this week, ada bendera merah. insya allah next week sambung balik.. :)

*saya pun 5 hari lagi! :)

Queenin Murni berkata...

sy akan start pulun setelah line clear... heheheheh!

honeylanz berkata...

saya pose hari ni. sbb buat isnin & khamis.
* ada lagi 4 hari ;)

~ As ~ berkata...

saya ada 19 hari :-(, puasa tahun lepas saya bersalin... Kifarah Kifarah

MommyDania berkata...

sy pun ada lg 5. uhuk..uhuk..ntah bila nk ganti nih

KS berkata...

tgh dok pulun la ni.. tapi arini saya pon gone case macam cik yan gak.. bgn lambat...

so minggu depan ajelah saya start ganti balik.. sebab esok jumaat dah.. kang kena pose sabtu skali... pose ganti ketika weekend adalah err errr tak tercapai dek akal eh silap.. perut :P :P

ar.nie berkata...

Buleh tak, masa nampak title 9 minggu tue, saya ingat, lagi 9 minggu CY nak bersalin? Ekekeke.

Ganbatte sumer orang!

- dari saya yang puasa penuh tahun lepas, thanks to BFing. Harap2 tahun nie pusa penuh juga. ngeeeee. -

CY3.5 berkata...

ZZ,
majulah kita maju, dalam mengganti puasaaa.. heee..

cik Zuhainiii,
saya half way pun belum ni haaa.. calitlah kita ye?

QM,
ada line clear tak clear yg kena pulun betul2.. kekeke..

honeylanz,
saya, besar kemungkinan, khamis saja.. hua hua hua.. all the best for the next 4 days.. 2 minggu je lagi abis la tu :)

cik As,
haaa.. colleague saya pun bakal mengikut jejak langkah la ni.. dia bersalin b4 puasa ini tahun kaedahnya..

MD,
jom la start next week..

KS,
betul betul betul.. dah la kena masak on weekend.. pastu takley makan? apakah?

cik arnie,
bukankah kawan anda sudah mula datang? (dari saya yg insya-ALLAH bakal puasa penuh tahun ini) ngeeee..

CiKaYu berkata...

CY,
alhamdulilah, ari ni saya last mengganti pose saya...jgn kata gigil perut, usus semua lah...alhamdulilah...lagi 3 jam nk buka ...

Mama Adib berkata...

saya ada lagi 2 hari

hu hu nampak skit je lagi itu yang main2 tambah sekarang ku sik lapar jer hu hu hu

insyAllah next week nak puasa barang sehari

liwaniel berkata...

dah nak dekat puasa kan..wanie ade 3 hari lagi belum ganti...

mommyct berkata...

5 ari je..ok la tu..
i terpancit2 ni hah ganti 25 ari..
Lagi 3 ari jek lagi..minus ari ni 2 ari je lagi...

CY3.5 berkata...

ciKaYu,
wah wah wah.. congrats!! selamat beraya esok :)

MAA,
tu le.. manjang lapar je.. mulut asik nak mengunyah je..

cik Wanie,
marilah mengganti bersama-sama.. hehehe..

mommyct,
takpe.. dah selamat harung 20hari+.. kekeke.. kadang2 yg ada sket tu yg lemau nak ganti.. last minute sokmo!

Along berkata...

Ada 6 hari lagi nak ganti!! Dah calculate dah, sempat kalau buat Isnin Khamis kalau start right after habis pantang. Problem is, haus la kalau breastfeeding ni...asyik nak minum je...camne?

nofaz_alin berkata...

cik yan,

saya baru ganti 6 hari ye...BARU...
ada lagi 24 hari nyah!!!!!!!!!
eiks bila nak habis ni...nak tunggu bendera merah habis dulu...kekekek

nofaz_alin berkata...

cik yan,

nak tanya my blog dah bertukar tajuk, nape kat blog cy still appear tajuk lama ek???

1 lgi..camne nak buat ayat yang kena potong2 tu? err paham ke idak??sah2 la memang jakun it kan...

CY3.5 berkata...

Along,
been there.. saya pernah bukak puasa sehari sbb dah tak tahan sangat haus masa puasa 2007.. masa tu baru abis pantang, terus bulan puasa.. si Zeri nyusu kerap yaamatz.. mmg kena buat stok air dalam badan kaw2 punya masa sahur + berbuka.. heee..

UmmiNoor,
ya ampun.. kekeke.. all the best! 9 minggu = 45 hari bekerja.. sompat.. sompat.. nak buat palang2 tu, taip < s > benda yg nak dipotong < /s >.. yg dalam tanda <> tu kena rapatkan sumenya ye? bab nama blog tak tukar ni, kena tanya Google.. takpun maybe saya kena remove & add balik yr blog URL..

miz_eda berkata...

10 hr dah selamat ganti..ada lagi 10 hr nak kena ganti..sempat ke nih?? :(

Marisa berkata...

saya nak kena praktis puasa gak... sbbnya dah lama sgt tak puasa... dengan berat badan yg bertambah ni..... mmg kena praktis... silap2 time puasa boleh pengsan!

ibuThaqif berkata...

Ganti jgn tak ganti..aku tahun lepas penuh sebab pregnant n mengharap tahun ni penuh gak sebab bf kan..amin

madamoiselleczar berkata...

matey la haku nyah....aku banak first week bulan posa! sah2 la 30 hari mak tak posa tahun ni LAGI!!!! di ulangi ya..LAGI....

p/s: ketiga2 anak aku dilahirkan pada bulan ramadhan ya .....danial kuar tgh azan subuh (imsak sudaaa)..alia kuar tgh azan maghrib (berbuka la sudaaa)..yg ini???! watatau lagi! :p

Sayang.Ibu berkata...

owhhh..ku puasa penuh last year,dan CY..sudah 3 tahun aku berpuasa penuh.. sila jeles...kahkahkahhh.. semoga di tahun inipun, aku diizinkan olehNya utk berpuasa penuh juga...:P

CY3.5 berkata...

Efi,
sempat sangat-sangatttt..

cik Marisa,
semoga berjaya! heeee..

ibuThaqif,
my menses tak bekerjasama walaupun bfkan Zeri last time.. lepas 4 bulan, sudah datang maaa..

Za,
kali ni tengah2 hari berpuasa.. ha ha ha..

cik Intan,
takmo la jeles2.. tak baik utk kesihatan.. kekeke..

mamaDhea berkata...

wah za, anak2 ko sume lahir bln pose ek.. berkat berkat.. ko je laa yg parah sket nak mengganti..

as for me, ada lagi berhari2.. tak ingat plak bape hari tp less than 10days.. lebih baik ganti lebih2 sket kan.. :D

thanks CY kerana mengingatkan.. perasan mcm jauhhhhhh lagi nak ramadhan.. hehe..