Cari Something?

Rabu, Jun 17, 2009

Kalaulah Ada Keretapi Selaju ini di Malaysia


Taken from : http://www.bharian.com.my/

KERETAPI Timur Jepun memperkenalkan generasi kereta api laju terkini (atas) dan bilik pemandunya (bawah) di Rifu, Pentadbiran Miyagi, Utara Jepun, hari ini. Kereta api laju baru ini menyediakan perkhidmatan antara Tokyo dan Aomori, Utara Jepun 2011, dengan kelajuan maksimum 320 km/j. - Foto AFP


Kalaulah ada kat Malaysia.. sejam je dah bley sampai JB.. Faster than plane!! Ye la, nak naik kapal terbang kan kena ada sejam awal kat airport.. bla bla bla bla..

Er, KL-JB 320 km la kan? Ha ha ha.. dasar geografi failed!


9 ulasan:

MN berkata...

uishhh..tu blom lagi kalo dr bandar tasik selatan ke tpt keje ko! ngeeeeeeee....
zap zupp zappp!!!

Nanak berkata...

wah, beshnyee..

Ummu Auni Afif berkata...

320? macam lebih jauh je....mungkin 380 kut :P

ar.nie berkata...

bertuah laaa kalu ader kat mesia. bertuah sesgt. ekekeke.

btw, dats why org jepun kan, tak kesah duk pedalaman mana2 pon, tp keje kat tokyo. Ala2, duk JB, tp keje KLCC, so ulang-alik hari2. Sbb tren camnielah. bila laa mesia nak maju camtu ekk :)

ainie aziz berkata...

i pun fail bab-bab geografi ni. haha!

Mama Adib berkata...

kalau laa ada.
aku nak dok kelate tapi keja kat kl

stakat sejam-sejam setengah mak tak kisah nyah dok atas keretapi sebegitu, muah muah muah

wah mebeles, umh sana murah giler, makan murah seronotnya...

CY3.5 berkata...

MN,
yg tu tak sempat duduk, dah sampai :P

Nanak,
best kannnnn..

Ummu Auni Afif,
heee.. i thought paling tinggi pun takat 360km saja..

cik arnie,
itu lah.. agak2 nak pi padang besaq kat perlis, kejappp je sampai.. ha ha ha.. verangans mmg best!

cik ainie,
suh google maps kirakan jarak, bley kot? hehehe..

MAA,
kekeke.. yg tu mmg heaven.. tp aku budget tambang train ni tebabom la kaedahnya..

rizza berkata...

aku rasa kan dulu2 tu tun mahathir ade idea utk keretapi laju...
dan ade idea utk keratapi dari utara ke selatan yg laju.. tapi ade nye pemimpin yg tak bijak... maka tak terlaksana la ..semua idea tun tu utk kepentingkan rakyat msia.. tapi org kita ni byk yg 'buta hati' & 'gelap mata' baik yg dalam kerajaan mahupun yg di luar tu.... masing dok bertelagak... c1n4 dok gelak2 kat tepi...

CY3.5 berkata...

Za,
rasanya buat jugak kan.. cuma tak laju la gamaknya.. heee..