Cari Something?

Selasa, Jun 09, 2009

Kena Sound Tepet

Pernahkah anda di sound tepet oleh anak sendiri ketika lambat mengambil mereka dari rumah pengasuh/nursery and what nots?



Being me, yg keje dari 9.30pagi sampai 6.30 petang, DAN hanya akan tiba di rumah paling busuk 45 minutes kemudian, mmg la tak semenggah nak amik anak2 kat umah makcik.. pasal dah Maghrib pun time tu..

Makanya, tugas itu mmg jadi tugas hakiki si dia yg biasanya dalam 6pm+ dah terpacak kat umah makcik..

Only recently, my other half tersangkut dengan jam berbagai, he only reached Bandar Tasik Selatan around 7.30pm.. dengan nak fetch his other half (saya la tu kannn), sudahnya dapat amik anak2 dalam 7.40pm..


Masa si dia pi jemput anak2, dan dan je Amir tepet..

"Kenapa lambat ni? Abah buat 1 keje je la.. jangan buat banyak-banyak.."

As if abah dia buat 2-3 keje sampai lambat pi amik diorang.. Padahal..


Sungguh tertusuk kalbu OK?



Ye la, anak dah pandai komplen.. jangan sampai jadi kes anak bagi duit kat mak bapak sbb nak beli masa untuk parents spend time dengan diorang, sudah.. Na'uzubillah!




16 ulasan:

MN berkata...

aduhhh!!! tertusuk hati ku...

Erna berkata...

erk.. terkena tepet kat aku jugak! huhu aku sampai rumah selalu kul 8 lebih..huhu

Zuhaini berkata...

mak ai.. pandainya! :) hihi..

mommysarah berkata...

hehe..memang kena tepet, tapi syahdu jek kan kalo pikir2..

punyalah sikit masa kita dapat spend ngan diorang :)

Ealyie berkata...

gulp!
so, apa jegh u'll jawab beb?
mak kena belajo cara2 menjwb soklan2 tepet begini..huhuhu..;p

mamaDhea berkata...

alahai.. 1 keje tu means amik diorang je laa eh CY? hehe..

mmg gitu laa klu anak dah pandai komplen.. standby je laa jwpn logik.. saya selalu je kena sound (tepet?) dgn dhea.. ahahaha..

Fid berkata...

laki aku selalulah kena 'sound direct' ngan anak aku..kalau lambat
tapi syahdunya
"daddy kenapa lambat sangat baby nak daddy..kesian baby!semua orang ada daddy baby ja kena tunggu sampai malam!"

jua berkata...

sedas anakmu bagi cy..

CY3.5 berkata...

MN,
heeee.. berdarah tak?

Erna,
whats your answer then?

cik Zuhaini,
tu baru sorang.. esok kalau kena tepet dengan 3-3 tu.. haru!

MS,
yep!! syahdu sangatttt.. org lain spend time lagi lama dengan depa..

cik ely,
my other half sengih je :P

Sya,
1 keje, means, keje ofis je.. jangan buat extra keje.. padahal abah depa sangkut dlm jam :P

Fid,
apakah reaksi suami anda? heee..

Fid berkata...

laki mak kan nyah dia kena mak ajaq cara bereaksi bleh???
dia leh wat stone ja..tgh2 mlm kejut aku tanya...."apa abang nak explain kat dia ya??"

hadoi laaa

Sayang.Ibu berkata...

hah...anak ku yg lom cecah 3 thn tu pon dah pandai sound abah dia.. "abah ni kejeeee....jekkkk.. tangok ibu, ibu cuti" kahkahkahhhh

KS berkata...

biasaaaa la tu.. i selalu gak kena..

contoh ayat: "mummy ngan daddy ni asik2 work aja.. tak banyak duit lagi ke??"

sebabnya bila dia tanya kenapa kena work, i cakap, nak cari duit.

bila saturday n sunday (hari tak kerja) my son mesti cakap "harini mummy ngan daddy dah banyak duit ye?"

adeh, budak2 skang... tapi itulah hakikatnya.. :P

ar.nie berkata...

Mmg tertusuk! duhhh...

Pagi2 bila Hakim cakap, "Ibu, takyah laa gi kerja, main dgn Hakim", tue pon dah bergenang air mata. Aduhaiii...

Queenin Murni berkata...

hehhe.. kesian.. haritu masa fetch my son from nursery, ada this boy about 2years.. melalak2 kat pintu sebab die tersilap dgr pangasuh panggil nama. tgk2 bukan mama dia.. sedih btol die mama tak sampai2 lagi...

nak buat camne nak... mama n papa HAVE to work! kan kan kan?

by the way.. CY BTS kat phase mana? --> me pon BTSian juge! :P

Mama Adib berkata...

huhuhu

sik baik ku belum sampai tahap kena tepet lagi.. hmm

abah dia memang kerap laa... tp di anggap "kaya" sebab jarang ada kat umah he he

CY3.5 berkata...

Jua,
begitulah.. nasib tak singgah telinga mak.. ha ha ha..

Fid,
tell your son the truth! kekeke..

cik Intan,
hua hua hua.. nasib ada ibu yg asik cuti je..

KS,
yep.. very true.. mmg sokmo bagi alasan macam tu la.. "nak beli Ben 10 Amir.. Arif.. Zeri.." bla bla bla.. dah beli, nak keje buat apa lagi? wargh!

cik Arnie,
being a mother, ayat2 sempoi gitu pun bley makan dalam kannn..

QM,
ada phase ke? saya area yg belum ada palang & guard tu.. kekeke..

MAA,
ni kami tengah berusaha utk tidak ditepet lagi.. ha ha ha..