Cari Something?

Selasa, Jun 02, 2009

Mengata : Akasia - Matahari

Semalam, sementelah saya di rumah utk merehatkan body dan minda.. apa lagi, berpeluanglah saya menonton Akasia : Matahari..


Satu je la yg saya notice, tiap kali saya dapat tengok, mesti suami dia dah bertukar jadik orang lain.. ni macam Black Widow ke apa ni? Apa yg telah berlaku kepada suami-suaminya yg terdahulu? Semuanya matikah?


dan, baru saya tahu dia ni jahat jugak orangnya.. sanggup buat macam2 utk pastikan Ikmal jadik driver dia.. ke salah tanggapan saya ni? heee..




Dan, dan, my other half tetap lagi dengan komen yg sama -- Lisdawati tiada aura utk memegang watak sedemikian rupa.. sedapppp je ngata ye yang?


So girls, kalau korang setuju dengan statement ini, pada pandangan mata korang, siapakah yg selayaknya menjadi perempuan yg digilai ramai lelaki dan selayaknya jugak dicemburui oleh ramai perempuan? Macam kuiz plak kaedahnya.. heeee..

Rozita che Wan? Rita Rudaini? Maria Farida? Scha? Memey Suhaiza? (sekadar menyebut beberapa nama)







Nota kaki: Asik kuar je ManjaLara tu.. ada 2nd season ke? argh!!!

31 ulasan:

Ms Lola berkata...

Rita Rudaini boleh. Err.. tapi aku cam nak itu tunang Adlin tu berlakon - nama sape tah.

MommyDania berkata...

erra fazira!
aah la..rasanya ada manjalara 2. cpt la abis itu matahari, sgt tak kosa

Zety Zin berkata...

saya pilih rita rudaini ;)

Zuhaini berkata...

saya pun x larat nak tgk dah.. jahat rupanya watak lisdawati ni.. (rasa x logik pun ada.. kata budak kampung! awat jahat benor!)

saya nak Dato' CT boleh..? atau.. erra! :)

Ms Lola berkata...

Erra ni kan, satu benda je yg say tak suka kat dia - SUARA DIA!!

eh, maap ya tuan rumah. hamba menyampuk... :P

rina berkata...

somi 1st - mati bunuh diri
somi 2nd - dalam penjara psl kes bunuh
somi 3rd - mati jatuh tangga
somi 4th - tataulah kesudahan camana

saya dalam tak suka... tengok gak cite ni masa lunch kt opis. beria tu. hahaha.

Mama Adib berkata...

ah ku pun tak suka

takde aura langsung, tak lawa, kaku, camne la jantan2 leh terpikat, tak faham mak

mak suka itu rozita, ada satu citer dia pakai baju kurung, mak aih terletak je kat badan dia

CY3.5 berkata...

Ms L,
emelda rosmila.. sudah jadik bini daaa.. heee.. dia ada attitude.. part ni aku setuju :)

MD,
EF tidakkah agak tua utk hero2 yg muda jelita itu? he he he..

ZZ,
jauh di sudut hati, saya pun begitu :)

cik Zuhaini,
"masa i duduk kg lagi i dah teringin dengan jaguar.." kita yg dok KL ni pun terserempak dengan jaguar berapa kali je.. hihihi..

Ms L,
suara dia berlakon, agak stereotype, setuju?

rina-san,
sudi apalah kiranya jika tuan hamba bagitau sekali nama2 suami2 nya itu.. nama sebenar ye.. nama watak, sah mak tak cam!

eZa berkata...

faradhiya. boleh? ehhehee :P
tak pun yg hot skang nih, waheeda *wink*

Ms Lola berkata...

CY,
Oh DAH KAHWIN?? Ketinggalan ketapi betullah

Ms Lola berkata...

Eh, eh, sat sat nak nyampuk. Faradhiya okay jugak :P

Eh, aku ni takdek keja ke hari ni?

Ealyie berkata...

nak vote jugak..
faradhiya ok kot???
ke rozita che wan ek..??

arghhh... 2-2 ok kot ganti minah kaku tuh..;p

m-i-o berkata...

i vote for pasah sandah :P

*PANGGGG*

oklah, i loike nasha aziz. meletop nyah!

janji bukan lis dawati. kwang kwang kwang :P

mamaDhea berkata...

rita rudaini pon ok gak.. ;)

noor asyikin berkata...

haah farah dhia..tapi jd budak kampung? x logik sbb muka mix.

erra/rozita - dah tua,x match hero.
memey?tgk dia pun dah letih.
rita?asik muka dia je.
fasha sendattt? suara pulak outtt.

kekdahnya aktress mesia ni terhad.

::Umi Sufira:: berkata...

Betul3x lisdawati tak sesuwei langsung..saya rasa fazura sesuwei..wlaaupon...ngee..;P

KS berkata...

rita ok. nasha pon ok.

lisdawati mmg tak sesuai. ada tertengok arituh. hishh.. mmg tak sesuai sungguh.

Sayang.Ibu berkata...

rozita che wan kot.. mmg si lisda tu x sesuaiiiii kannn...cpt2 laaa manjalara new season,ganti citer nihhh

rina berkata...

kalu bab2 cite ni mak memang hapal gak ler... kan elok time study dulu boleh ingat sampai berbulan2 lamanya.

ok

laki 1st - arash mohamad. pekerjaan doktor
laki 2nd - kapten boleh aka ako mustapha. adik pada arash. pekerjaan doktor tp hari tu beralih arah kepada interior designer. adoiii.
laki 3rd - tatau nama. dlm cite nama dia adam si pelakon konon2 glamour.
laki 4th - pacik jalal tu lah

ainie aziz berkata...

i setuju itu pasah sandal ngan fazura. cam okeh je nak bawak watak miang2 gedik camtu. haha!

tp mmg sama la kita, asal tgk je, dah tukar laki. tak paham aku!

MN berkata...

aku sokong minah yg ML suggest tu.
dia pandai berlakon...

yg lisda ni mcm kurennggg sket la.

madamoiselleczar berkata...

utk watak digilai ramai aku vote Rozita Che wan..dia mmg mabeles! tp kalu on second thought utk watak gatal nak mampos..aku rasa pasah sendal lagik sesuwai la kot.. ngeeee:p

Nur berkata...

err..bila pk2 blk x byk artist yg talented ekk kt malaysia ni..

tp rozita che wan mmg cantik!(sorry tiada kaitan!)

CY3.5 berkata...

MAA,
aku budget, time tu actress lain sume fully booked kaedahnya?

eZa,
minah tu ok.. tp dia macam tak suit nak jadik watak kampung (asal usul kejadian).. hehehe.. tak tau la kalau dia nak mekap bedak kaler gelap macam sofea jane dulu..

Ms L,
last week kot depa kawen.. aku pun tak bpa pasti..

cik ely,
another vote for faradhiya.. tp aku letak reason seperti di atas.. hehehe..

m-i-o,
mmg nak kena panggg.. kah kah kah..

CY3.5 berkata...

Sya,
itulah.. tp time tu dia tengah heavily preggy gamaknya..

Kin,
tang memey mmg letih :P abis, hang nak calonkan sapa? kekeke.. dah sume out tu haa..

US,
fazura? dia berlakon ezora macam er..

KS,
nasha, kena cari hero2 yg seangkatan la plak dak? hehehe..

cik Intan,
manjalara start esok, hang kena buat review hari2!!

rina-san,
arigato.. baru 4 kali ke dia kawen.. kekekeke.. ingat dah 7-8 kali..

cik ainie,
esok lusa, tukar lagi kot?

MN,
ni kau komen ni, kau tengok ke idak? kekeke..

Za,
dia mmg tebabom wa cakap lu.. kah kah kah.. eh, aku refer pada rozita che wan ye..

Nur,
yep.. itulah fakta sebenarnya.. kekeke..

jua berkata...

maaflah..minah tu mmg takde aura.

knv berkata...

ni satu lagi cerita yang mempamerkan kebangangan. ala2 dumb blonde gitu. (konon) cantik, tapi IQ zero.

entah apa moralnya sampei kesudah teman tak buleh nak agak.

kira buleh la bagi anugerah (sampah).

semua yang hang tulis tu buleh aje nak ganti makcik DB tu.

haaa.. tambah lagi sorang ni harus vogue nyah!

--> waheedot.

pasti ostad jadik laki ke-lapan! hahahahahhahah!

ya allah sinikalnya aku!!!

mommysarah berkata...

saya prefer rita rudaini @ fazura. dua2 ada aura. nak jadik jahat boleh, baik pun boleh.

CY, grey anatomy, watak mana yang mati?

chilun @ cik pau @ bibimie berkata...

adoi... geli ati ada gak baca komen2 nih... nampak sangat citer matahari tu mendapat tempat dihati penonton.

Marisa berkata...

mmg lisdawati tak best pegang watak tu. aku rasa yg sesuai ye...

1. Rita Rudaini
2. Rozita Che Wan (tp benci la dia gelak cam pontianak)
2. Fasha (tp aku tak suka dia nih.... tp ok kot kalau bg dia watak penggoda)

CY3.5 berkata...

Jua,
terima kasih kerna bersetuju.. ha ha ha..

k Ana,
moralnya, mmg tak bermoral :P

mommysarah,
nampaknya rita rudaini mendapat pencalonan yg lebih kurang sama dengan farahdhiya.. GA, takat yg pada fahaman aku, Isobel Stevens + George o Malley mati.. :(

cik pau,
tu namanya dekat di mata, jauh di hati :P

cik Marisa,
balik2 nama ni jugak kan? psst.. mana kau dengar rozita che wan gelak? hihihi