Cari Something?

Jumaat, Jun 12, 2009

Pagi Yang Havoc & Stress

Malam tadi asyik terjaga je.. dengan Zeri yg tetap dengan habit suka tido kat bawah meja.. bawah katil.. dan bawah apa2 la lagi..

Sudahnya, lepas Subuh, TERtido balik.. TER ye.. TER di situ.. konon nak lelap2 mata kejap.. SEKEJAP konon.. tau2 dah pkl 8.05am :P

Ya kawan-kawan.. sementelah orang lain dah start keje, saya masih di rumah.. baru bangun tidur.. senonoh sangat la kaedahnya tu..

Kejut budak2 dari tido sume berbagai.. ayat pancing senang je hari ni..

"Husaini sume.. Bangun, mandi.. lepas tu makan roti cicah kuah durian.."

Mmg bangun.. heee..

dalam 8.30pagi, sume dah siap mandi.. except budak kecik sorang tu.. sarapan-sarapan secara berjemaah berbagai.. By 8.50am masing2 dah letak cawan pinggan dalam sinki.. Mood OK lagi.. sbb still sempat pi ofis ni..

sekali, dah selesai sume.. dah nak siap2 kuar umah berbagai la konon.. Amir bersora,

Amir nak b3r4k..


hmmm.. OK lagi..

Dan-dan lepas Amir dah sudah.. Arif pulak!!!!

Masa Arif sibuk kat toilet dengan my other half, I myself mengejar budak kecik sorang tu nak tukarkan baju yg comot berbagai.. mana taknya, dia breakfast yogurt.. suap sendiri.. meleleh sekian.. yg melekat kat mulut, tangan, kaki.. dahi.. hmmmmmmmphhh..

Bila dah dapat tangkap, nak tukar diapers sume, mak aii!!! B3R4K jugak!! Time ni mak dah stress.. ha ha ha.. mentang2 la idung ibu tersumbat takde deria bau, Zeri torture ibu camni ek? Dah tau yak-yak, lagi mau berlari keliling rumah..


Stress.. Stress..



Kenapa la budak2 ni kalau buat pelaburan, nak buat secara berjemaah?







Penyudahnya, sampai ofis 9.34pagi.. yay! yay! Lambat 4 minit.. Yay!

14 ulasan:

Zuhaini berkata...

mak ai.. lambat nya masuk opis.. balik pun lewat ke..?

Ayu berkata...

hebat jugak tu sampai jugak ke ofis walaupun lambat

kalau saya, harus separuh hari je.

Zety Zin berkata...

senang jugak kalau nama kat belakang semua sama ek. kalo nak kejut bangun tido ke, ajak makan ke, boleh sebut 'husaini semua'. hehe. idea yg bagus jugak nih untuk anak(s) mak yang akan datang.

Nanak berkata...

wah, lambat masuk yer..

jua berkata...

ni idiom aku:

air dicincang takkan putus, adik beradik hidup sepakat
semuanya kena buat berjemaah, barulah ibu tak megah-megah.

Masyuk tak?

CY3.5 berkata...

cik Zuhaini,
ofis saya, 9.30am - 6.30pm. heee..

cik Ayu,
kot cuti banyak, dah lama dah.. cuti terusss..

ZZ,
kengkadang je jadik.. kot tak, kena la sebut jugak nama sorang, sorang..

Nanak,
iyee.. mmg sangat lambat masuk, dan lambat jugak la baliknya..

Sayang.Ibu berkata...

wahhh..kagum..masih ke opis lagik.. kalo mak stress coti jek..kahkahkahhhh..erkkk... tu zaman dulu laa, kalo skang manjang stress je nak coti..harus kena buang keje...;p

ar.nie berkata...

Tue namanya 'brotherly aura' to CY. Ekekeke. Bagus aper melabur secara berjemaah? Cepat laa ibu bersara duit 7 angka, eh ke 8? :)

ainie aziz berkata...

wahhh..8.05am saya dah terpacak kat opis. jeles mak!

CY3.5 berkata...

Jua,
iyolah tu.. ha ha ha.. koser I..

cik Intan,
ALLAH je tahu stress mak camne sepanjang dalam keta on the way nak pi ofis tu.. ha ha ha..

cik ainie,
alah.. pkl 6.30pm cik ainie dah ada kat umah.. saya ada kat ofis lagii..

MommyDania berkata...

riuh sungguh umah CY nih. nt dh #4 ni, camne la agaknya.

CY3.5 berkata...

cik arnie,
takat melabur tu, tokei lain yg kaya.. ahAHAHahaHAHa..

MD,
lagi meriah.. pasal mak depa dah jadik T-REX :P

ibuThaqif berkata...

Best ko kalau yark berjemaah tu..lambat msk lambat balik ekk

MN berkata...

elok la jemaah...ala2 bersatu-padu gitu!
lagi senang keje ko beb. tukar je sekali harung! :)