Cari Something?

Khamis, Julai 23, 2009

Blog with YAN ®


Tengah hari ini, kita belajar satu lagi penanda yg tidak kurang glamer, iaitu registered mark.. Apakah itu registered mark? Ini ye kawan-kawan.. ® ← nampak tu?

Baiklah, caranya sama jugak, tekan alt, tapi kod atau angka-angka yg perlu ditaip ialah 0174.

Macam biasa, pastikan NumLock anda diaktifkan.. kalau tak, tak dapek den nak nolong yo..

Blog with YAN ®


Sekian dahulu sesi tutorial bersama CY3.5. Sehingga ketemu lagi di lain masa & hari :P




Nota kaki:
There are lots of characters yg cantik² yg boleh terhasil menerusi gabungan alt dan nombor².. Try la.. you'll be amazed.. silap² bley jumpa ♥ macam Ms L

11 ulasan:

::Umi Sufira:: berkata...

®♥..hihi...menariknya!senang je rupanya...thanks to CY and ML;)

ar.nie berkata...

Den tertekan, sbb guna OS japanese. Jadi 'katakana' plak outcome nya...

p/s : Dear CY, sila tolong selesaikan masalah saya ini. Ahaks! :P

CY3.5 berkata...

US,
menarik + tertarik.. ngeee..

cik arnie,
sila bertukar kepada OS english.. ngee.. pssst.. dah dekat 8 bulan mak kat sini, katakana, hiragana apa kana² sume mak tak paham..

MN berkata...

nanti aku nak explore :P

precious innocent berkata...

*menyalin dgn gigih*

-mama emma-

Zuhaini berkata...

aduhai.. kami sampai la ni x berjaya.. haha...

CY3.5 berkata...

MN,
sekojap jo..

mama emma,
ngeee.. prektis terus je, lagi senang..

cik Zuhaini,
press & hold alt, then key in nombor² yg saya mention.. make sure yr NumLock is on :)

Ms Lola berkata...

CY,
Aku dr semlm dok try-and-error nak buat 'Star'. Tak jumpa lagi key nya

CY3.5 berkata...

Ms L,
*star* tu, mmg tak jumpa lagi beb.. pakai asterisk je la kaedahnya :P

honeylanz berkata...

testing
honeyLanz ®

* menjadi la..besh..besh..

CY3.5 berkata...

honeylanz,
mmg best kalau jadik.. ngeee..