Cari Something?

Isnin, Julai 20, 2009

Cerita di Cameron Highlands - Part I

Terima kasih pada kawan-kawan yg meninggalkan komen di blog ini sepanjang Khamis & Jumaat lepas.. sebetulnya, segala mala entry hari Jumaat adalah scheduled entry pasalnya time tu mmg tengah dalam perjalanan ke Cameron Highlands :)

9 orang dewasa semuanya, 3 budak² serta seorang baby telah menjejakkan kaki ke Cameron Highlands kali ini.. my brothers ada yg last jejak masa dalam darjah gamaknya.. hihihi.. while moi, dah 5 tahun tak jejak..

Rancangan awal konon² nak stay dekat the peak.. (kata depa la..), tp since my mom insist nak masak, kena la cari apartment yg membenarkan aktiviti masak-memasak..

Jadinya kami menyewa apartment yg diusahakan oleh saudara kenalan kami di Tanah Rata.. dah ready kuali, garam, gula, teh, tong gas, pinggan mangkuk bagai.. mmg bagi masakkk la sangat² kan.. hehehe.. yg takde, kipas + air cond :P ada 3 bilik.. sumenya diisi dengan katil queen.. kalau nak extra tilam, depa charge RM10/malam..

We reached there around 3pm+ setelah mengharungi perjalanan selama 5 jam.. pasal? kejap Amir nak kencing.. kejap Arif nak yak yak.. kejap Amir muntah.. kami menggunakan jalan Simpang Pulai utk ke CH.. tu pun berjaya membuatkan Amir mabuk + muntah dekat 4 kali.. kalau ikut Tapah, harus la saya lost count gamaknya..

Sampai² je, unload barang berbagai.. then mak saya mulakan aktiviti masaknya yg pertama, iaitu lunch kami.. hihihi.. selamat la makan around 4pm+.. then lepas solat, gegas² ke Brinchang.. merembat sayur² untuk makan malam pulak..


Pic taken by my bro

to be continued, with more pictures, I promise.. ngeee..

7 ulasan:

Zety Zin berkata...

syoknya... syoknya....
last time pi cameron masa darjah 5 dulu. haih. gila lama ah.

MommyDania berkata...

syoknye bersejuk2 peluk2 eh..opps! puas hatikn beli sayur, keledek, cendawan goreng. ohh..haven!

Zuhaini berkata...

tu dia.. banyaknya org muntah! hihi.. siannya.. sabar ya..

~ As ~ berkata...

tak pernah p cameron ok!

CY3.5 berkata...

ZZ,
dah sampai time sangat la tu nak kena pi lagi :)

MD,
mmg puas :P

cik Zuhaini,
apo nak buek.. its in the blood.. ngee..

~As~,
silalah pergi.. masa saya pi cuaca OK.. takde hujan..

honeylanz berkata...

mylil hero ery pun 2 x muntah. sampai tanah rata dia pun uwek..uwek..

CY3.5 berkata...

honeylanz,
2x pun dah kira lembik kan.. ni sampai 3-4 kali.. ngeee..