Cari Something?

Isnin, Julai 20, 2009

Cerita di Cameron Highlands - Part II

Malam pertama di sana, sume orang melepak di apartment.. manakala MOH, saya, Arif & Zeri ke Hospital Sultanah Hajjah Kalsom.. something wrong dengan telinga Arif.. malas nak risau², ke hospital saja la kan..

It took us quite some time to wait.. walaupun ruang menunggu ada 2 orang saja.. hihihi.. telinga Arif takde apa² yg serius.. tp kami diberi ubat utk dititikkan ke dalam telinganya.. semuanya RM1 saja..

Dalam perjalanan balik, ternampak durian.. senyum-senyum kat si dia, merasa la dia bawak balik 10 biji durian.. ngeee..

Cuaca sejuk gamaknya, deria bau sume org kaput sampai takde sapa perasan kami bawak balik durian.. siap buat announcement, baru perasan.. dalam keta pun takde lekat bau.. ngee.. 8 daripada 10 biji adalah sangat marveles.. alasan makan banyak, konon² nak bagi badan panas.. tak tahan sejuk deh! tp tetap tak berkesan..



-----------******------------ooOooOOoooo-------------*********

Day 2, pagi² dah bangun.. tak daya nak tido lagi.. sejuk banget.. lepas sarapan, siap².. first place tuju, Bharat Plantations.. tengok jalan yg BIL bawak dah menghala ke Tapah, mula la den soram sejuk.. sikit je jalannya pun.. tp dah rasa macam nak muntah.. hihihi..

My bro amik² gamba, kami jalan² kat atas² saja.. koser nak turun sampai bawah.. karang tak larat nak naik, sapa nak angkut? Lepas sesi² bergambar, pekena scones jap.. then melaburkan duit sket beli Green Tea la.. Lemon Tea la.. apa lagi ntah.. btw, kalau korang menggemari teh Cameron Valley, boleh dapatkan secara online di sini... Sila gunakan Mozilla Firefox.. kat Google Chrome macam terbantut plak..


Keindahan ladang teh di Cameron Highlands..
caption tak hengat :P




Gambar kecik disengajakan :D


Lepas tu, kami ke Mardi.. yg ni dah menghala ke Tanah Rata balik.. Tiket, RM3 untuk dewasa, budak bawah 6 tahun, FREE :) sempat jugak la merembat 2 paket makanan ikan untuk ditabur di kolam..


Berpusu-pusu ikan mai..



Ada la kebun strawberry.. tomato cherry(?) dan apa² lagi la.. saya tak begitu dapat menikmati keindahan di situ kerana Azri mengamuk tak dapat makanan ikan untuk ditaburkan ke dalam kolam.. ibu bukan apa nak, takut dengan kau sekali terjun dalam kolam.. ngeee..



Tengok la.. kalau tak caya..



Bunga matahari.. sangat cantik..
kembang di waktu pagiii..


Boleh cam tak?


Abis je kat MARDI ni, tengok² jam dah pkl 12pm.. perut sudah lapar.. apa lagi, balik apartment la untuk lunch :)



11 ulasan:

mirah berkata...

ni buat rasa nak pegi CH lagi membuak2 nih..heheh.. Last time pegi tak sempat nak menikmati sangat, pergi 3 hr 2 mlm rasa kejap je..

Mama Adib berkata...

sakan berjalan beb, awat takde perut pung, muka hang je nampak cam penuh skit

ar.nie berkata...

Q : "Boleh cam tak?"
A : "Boleh sangat! Esp tang handbag yg vadevass tue. Ekeke :P"

CY3.5 berkata...

mirah,
3 hari 2 malam mmg macam tak rasa apa.. ngeee..

MAA,
aku ni, dalam apa jua keadaan, mmg muka naik dulu.. kah kah kah.. mmg la perut tak nampak, aku dok sorok dengan tangan la.. dengan shawl la..

cik arnie,
ke situ plak hang.. heeee..

Queenin Murni berkata...

hmm.. tak penah nampak pon muke ni kat bts.. hahahah!

brapa mlm baru cukup? kami nak pi sabtu balik ahad.. sempat buat apa jek? hihihi!

MommyDania berkata...

QM; sempat buat anak je. hahaha

CY, sangat cam itu beg vadevas jgk. xaci tau gmbr kecik je.

precious innocent berkata...

ala, mcm best je kat mardi tu... mcm cun je scenery kat situ...

kalau x mengenangkan jlnnye yg bengkang bengkok, isk mmg dah naik balik dah nie..

-mama emma-
-mama emma-

Mynie berkata...

pegang perut nampak hehe :) bestnya gi cameron. sy pun 'malas' part nak naik bukit jln bengkang bengkok.. maknya pun nak muntah, apetah lg anak-anak. eh anak-anakku lg tahan? mungkin juga. belum cuba belum tau ;p

CY3.5 berkata...

QM,
mmg payah nak nampak :P kuar umah, matahari dah tinggi.. balik umah, matahari dah terbenam.. ngeee.. pasal sempat buat apa tu, sila refer jawapan MD :P

MD,
buat anak, byk kali pun sempat.. kah kah kah.. sabar je la aku niii.. eh, gamba mak tak bg yg blur pun dah cukup baik tawww..

mama emma,
scenery cantek la jugak.. cuma tak dapat nak nikmati sepenuhnya.. ikut ja simpang pulai.. tp muntah jugak la pasal lagi jauh dari ikut tapah.. ngeee..

cik Mynie,
tahan napas tu.. kah kah kah.. mmg, saya sendiri baru 5 thn tak jejak, dah lupa betapa bengkang-bengkok nya jalan hala ke Tapah tu.. sila buat eksperimen ye?

MN berkata...

CY3.5!!!!
you look gorgeous bebeh! ini pembawakan budak nih!glowing gitu...

CY3.5 berkata...

MN2.0,
kau.. tu kesan flash.. cuba tengok depan2.. kekeke..