Cari Something?

Isnin, Julai 20, 2009

Cerita di Cameron Highlands - Part III

Petang, macam biasa, kami ke Brinchang lagi.. kali ni, sudah makin ramai umat manusia membanjiri CH.. jalan jam, ALLAH je yg tau.. at first, macam dah malas nak cari parking, so kami terus ke Kea Farm yg ada kat sebelah Equatorial tu.. tp banyak gerai dah tutup.. rembat limau manis je sekilo.. sedappp..

Sudahnya kami ke Brinchang balik.. mmg kat situ lagi meriah kan.. nasib kali ni parking senang dapat.. tp masa nak tuju ke Brinchang tu, org jalan kaki lagi pantas! ha ha ha.. kira boleh imagine la jam tahap gaban dia camne kann..


Meriah tak?


Sayur² standard la.. ada yg jual 12 peket RM10.. ada yg jual 8 peket RM10.. tengok la kebesaran peket tu camne.. jual longgok pun adalah satu perkara yg biasa juga..

Antara yg best ialah Jagung Mutiara.. "Ini Cameron Highlands mari.. bukan Ipoh mali.." sila buat intonasi seperti yg anda gambarkan.. makan mentah saja dah manis.. pakcik yg jual kata, panaskan air.. sudah mendidih baru masukkan jagung.. tak payah tambah garam atau gula lagi.. Gred paling best bley dapat dalam 4-5 tongkol je RM10.. yg paling sendu, 10 tongkol, RM10..


Kaktus, banyaknya, toksah cakap!


Not to forget, keledek madu.. marveles!! Rebus dengan kulit², then kopek + makan.. Zeri pun sama join makan dengan banyaknya :) variety sungguh deria rasa budak breastfeed ni kan.. abang² dia sume memilih!

Namun begitu, brokoli adalah sangat susah untuk dicari.. tak banyak stall yang menjual.. kalau ada pun, cuma sekuntum dua.. tak tau la kenapa..


----------******------------ooOooOOoooo-------------*********

Day 3, hari untuk pulang..

Mandi-manda.. nasib ada heater.. kalau tak, harus masa wuduk pun basuh muka tangan & kaki sume sekali saja.. kah kah kah.. tp dah tekan button 20% extra hot pun macam suam² je.. apakah? Dalam pkl 10 pagi, kami dah serah kunci.. then terus tuju ke Kea Farm (kot..) yg ada dekat dengan Equatorial tu..


Bunga-bungaan you all :)


Saya tak dapat nak turun.. Zeri mahu melekat saja.. makanya takde la beli² sayur.. beli Fridge Magnet pun, mintak tolong orang.. ngeee.. dapat la 5 biji @ RM10.. kalau kat Brinchang, rata² jual 4 @ RM10.. "Ini adalah harga satu Malaysia ooOO.. Lu pigi Melaka, PD.. sume harga RM10 dapat 4 sajaa.." ini adalah ayat penjual fridge magnet di Brinchang.. ye la tu.. apapun, keychain sangat cute & murah.. 1 singgit :) Tapi I tak beli.. hmmmphh..



Strawberryyyy.. yg celup coklat ada..
yg celup madu ada.. you name it!
Tapi I tak makan strawberry.. ngeee..


Yeah.. thats all.. kami mmg tak ke mana la sangat.. ngee.. banyak makan kat apartment je kaedahnya.. geram kan dengan sayur² tu sume.. hihihi.. my mom siap bawak kuah pecal.. brokoli rebus cicah kuah pecal.. yummy!!







Akhir kata,

Pergilah ke CH! Besttttt..

13 ulasan:

MN berkata...

you tak makan strawberry you?? auwww! "D

Zuhaini berkata...

a ah la, CY x makan stoberi..? why?????

(geramnya tgk kaktus, bunga dan strawberry tu!) :)

Mama Adib berkata...

alahai... banyak2 gambo yang paling last paling comel


meh aura kat aunty skit nak, comelnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jua berkata...

u buat i nak balik kampung pi CH tau. tapi hubby i cakap 'balik-balik CH..balik-balik CH.'

honeylanz berkata...

strawberry cokelat panas2 kt pasar mlm pon sodapp kan..heheheh

Nanak berkata...

i pun tak mkn stoberi la..hehe...

mirah berkata...

mm..jeles jeles ni.. :)

Zety Zin berkata...

hua syoknya tengok sayur2 yg fresh2 tu. yum!

ar.nie berkata...

Cantek laa gambar! Seb baik tak preggie, kalu dak, sure terliur tgk stroberi yg merah menyala tue... :P

Queenin Murni berkata...

weekend jln jam eh?
tp mmg CH ni tumpuan on weekends kan.. sebab dekat dgn kl kot..
kitaorg nak book hotels pon rata2 dah fully book a month before.. upset! :P

CY3.5 berkata...

MN,
ha-ah.. i makan jem dia je.. ngeee..

cik Zuhaini,
tak tau la kenapa.. tekak takley terima..

MAA,
fuh! fuh! ha ha ha.. sabar je la kau ni..

Jua,
you kecek la nak pi tengok tulip kat Bukit Larut plak.. hehehe..

honeylanz,
saya tak pernah try.. kekeke.. adik saya ada buat kat apartment pun saya rela pandang saja..

Nanak,
calit lah kita.. :)

mirah,
toksah jeles.. amik masa 3-4 jam saja untuk pergi.. provided takde berhenti².. heee..

ZZ,
mmg syok.. rasa nak gigit² :P

cik arnie,
credit to my bro.. mmg cantek kannn strawberry itu..

QM,
kalau nak mai, pastikan sampai area Brinchang b4 2pm.. pasal hari tu kitorang sampai, depa dah start bukak stall.. by 4pm mmg dah jam.. hotel dah full? abis korang tido kat mana?

atier berkata...

eeee... cumelnya bdk sheri nih. mcm nk cium2 dia smlm. tp karang abah dia kata gila apa cik tie nih.. dh la berlaku insiden yg paling sengal smlm.. kah3
sori la.. aku betul2 mamai smlm..

p-na mama oja berkata...

sedapnya strawberi..nyam!! beh dpt mkn fresh2.. ruginya cy x mkn.. dap2!!