Cari Something?

Isnin, Julai 06, 2009

Insiden Serba Salah

Tempoh hari, ketika dalam monorel, seorang lelaki memberikan tempat duduk kepada saya.. wah, kiranya ada jugak la kot yg perasan saya preggy, ATAUPUN dia adalah seorang gentleman yg sudi memberi tempat duduk kepada perempuan.. hehehe..

Next station, orang dah makin ramai.. tup2 ada perempuan preggy berdiri depan saya.. and I was like, "Why oh Why.." dengan saya yg berbaju kurung ni, saya perasan ada orang yg macam tak puas hati bila saya tak bangun mengoffer seat kepada perempuan preggy ni.. tambah2 saya pulak mmg letak handbeg kat atas perut..

Lelaki di sebelah saya macam buat tak reti je.. perempuan di sebelah saya pun buat tak reti.. Tapi saya mmg la tak larat nak bangun.. monorel penuh.. tempat nak berpegang pun dah penuh.. karang mak bangun jatuh hoyong hayang, sapo nak tanggung?

Takde cara lain, saya terpaksa tunduk ke bawah.. Kalau saya kata, "saya pun pregnant jugak.." Then nak tunjuk kat perut yg tak berapa jelas dalam baju kurung, agak2 ada orang percaya tak?

Nasib baik next station ada seat untuk perempuan tersebut.. tp saya masih rasa bersalah.. ha ha ha.. tak tau la kenapa.. haih!



15 ulasan:

eZa berkata...

aah la. kalau jd kat saye pon serba salah gak rasenye. isk! bende2 mcm nih mmg x terpk dek akal... hehehe ;)

Sayang.Ibu berkata...

yg kt sebelah2 hang tu ptt rasa lg bersalah.. cy kena cpt tuko uniform ler gini...:)

MommyDania berkata...

CY, lenkali sila pakai baju pregy yek! hehehehe

Queenin Murni berkata...

hmm..tuhla.. kan dah suruh pakai baju mengandung.. :P

CY3.5 berkata...

eZa,
ngeeee..

cik Intan,
harus la aku shopping dulu kann..

MD,
baik!

QM,
ye cik puan :)

KS berkata...

yer, i pon dah pesanu pakai baju preggy dengan kadar segera dan sentiasa pegang perut dan kerutkan muka! hehehehe so takdelah u rasa bersalah lepas2 ni...

p-na mama oja berkata...

mamat kat sebelah tu sepatutnya dipersalahkan nyah.. teruk tol...

~kecik sangat ke peyut cy nie?? maks klu dah 5 bulan tuh, dah cam 7 bulan..kikiki

kaezrin berkata...

kena pakai uniform cepat2 ok...

btw mmg kadang2 rasa serba salah kan...

CY3.5 berkata...

KS,
it depends on cutting baju kurung yg i pakai.. mmg harus dah ni.. ha ha ha..

cik P-na,
tah la.. my other half pun kata, mmg susah org nak perasan.. tp kecik pun, badan tak daya jugak nak bawak.. ikut nisbah la jugak ni..

cik elin,
weekend ni nak kena la shopping kaedahnya.. bila pakai esok, sure terkejut org lelaki kat ofis ni.. ngeee..

Fid berkata...

aku berpendapat
ko takyah rasa bersalah....ko pun bukannya larat sgt kan??
abaikan apa pandangan org lain hahahaa

Mummy Dasy berkata...

x patut rasa bersalah org sebelah tu sepatutnye...
tapi klu kena kat me pun akan rasa camtu gak

CY3.5 berkata...

Fid,
mmg tak larat.. tp rasa macam tak best bila org buat tak puas hati gitu..

Mummy Dasy,
nak kena tuntut ilmu kaedahnya camne takmo bagi rasa tak bersalah.. kekeke..

MN berkata...

boleh aku relate kepada rasa serba-salah aku?
erm, tapi rasa serba0salah aku tu dah takde nyah *wink*

ainie aziz berkata...

buat-buat la tegur ppuan tu "bape bulan dah....oooo.. saya dah masuk 5 bulan dah ni..." and voulme sore haruslah dikuatkan ye! hahaha!

CY3.5 berkata...

MN,
hehehe.. mmg bley relate.. aku harap lepas ni bley duduk tanpa rasa serba salah.. tapi kalau dapat seat, aku mmg saja pegang perut dulu b4 duduk..

cik ainie,
dia tak buat apa pun.. orang yg diri sebelah dia yg lelebih tak puas hati time tu..