Cari Something?

Ahad, Julai 05, 2009

Kontrak Cinta


I watched Cerekarama : Kontrak Cinta with my SIL, and... my FIL.. MIL dah selamat beradu.. heee..



Best kan cerita tu? Kelakar.. dan yg paling best, happy ending :)

Fasha Sandha juga tidak nampak terlalu annoying :P

Fahrin Ahmad charming as usual.. Ngee..

Whilst, encik Fizz Fairuz nampak saaaaangat la berbeza compared to watak dia dalam Nur Kasih.. fake mole tu hampir menyebabkan saya amik masa lama sket nak cam dia ni sapa sampaikan saya give up dan terus tanya adik ipar saya.. apakah? Bila SIL kata, "alaa.. yg jadik abang Adam dalam Nur Kasih tu.." ya ampun... Mmg versatile la mamat ni kaedahnya :)


Masa depa call off the wedding dan masa memasing dok memendam rasa.. air mata dok la menitik.. letih nak cover dari in-laws nampak.. ahAHaHAhahaha.. pastu bukak handset, main SudoKu.. konon nak distract la perasaan kann.. ntah pape.. dasar emo tak abis2 la kau ni Yan!

Anyways, the cerekarama was fun.. boleh la download kat Youtube :P

Nota kaki: The drama ada mengingatkan saya sedikit sebanyak dengan cerita MoU.. Ridzuan Hashim dengan sapa ntah berlakon.. Tp yg pasti, cite tu pun best..

19 ulasan:

ainie aziz berkata...

mlm tadi mmg plan nak tgk cite tu, tapi all the boys kat umah MIL dok sebuk tgk cite kat HBO. memendam rasa la mak sorang2. uhuhuh!

Nanak berkata...

i tengok tp sampai part dia bw fasha balik rumah je utk mkn malam..Juliana tu mmg nak kena penampar time tu..heee

jua berkata...

FAHRINNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
ailebiulah...

miz_eda berkata...

ending macam mana ek? aku tgk sampai scene si fasha dtg ofis fahrin and menjerit2 sbb loan tak approve..pastu terus rasa takde mood nak teruskan sesi menonton..

Abrahyn berkata...

alamak! i've missed the citer arr...i lupe sgt sbb pi temankan jon pi keja...aisey...i love fahrin ahmad!!!

Tanpa Nama berkata...

kte ada kat youtube tapi dah cari x de pun.cite lain ade la...boleh sesiapa tolong cari sye kat mana nak download cite ni?

Ayu berkata...

sy pn meleleh air mata..
si suami mengeleng2.. hahaha

mujur si fasha boleh thn malam tadi..

masa awal2 tu mmg tak dak mood nk nengok,,

apapun memang best.

CY3.5 berkata...

cik ainie,
takpe.. kot ada org upload kat youtube, bleh la meluahkan rasa plak.. ahAHahahaHA..

Nanak,
mmg! sedap je tepet org beli baju kat pasar malam ke apa.. cili karang..

Jua,
i lap him also.. abis la kering mamat ni.. ngeee..

Efi,
bab Fasha menjerit tu mmg a bit turn off la kan.. tapi aku gagahkan jugak.. cewah..

abrahyn,
ramai dah ngaku lap si FA ni.. ngeee..

cik Anon,
aiseymen.. mmg belum ada org yg load kat youtube la.. ramai org anti FS kot kaedahnya :P

cik Ayu,
i missed the 1st 10 mins kot.. pasal sibuk pi Giant.. heee..

rina berkata...

memang best ini cerita.
fahrin sungguh menawan kalbu. giler betul tgk kemachoan fahrin ni.
fasha pn not bad smlm... nk2 ngan rambut pendek.

scudmami berkata...

CY, aku pon melayan citer ni dgn baby atas lap... ingatkan malas nak tgk, tp dah tertengok mata plak tak mengantuk sbb ptg dah tido 'terlebih'.. hehheheh layan gak sampai abis.. dgn my SIL & MIL gaks.. ;)

mmg syok... ku syok ngan Fahrin ahmad ahakkss... selamber..
Fasha oklah, not so meluat..lagi best nengok parents dia... mmg kelasss and menjadi...

Queenin Murni berkata...

jap jap,jadi ke nasik ayam semalam? Haha! Tetibe ubah topik

Marisa berkata...

saya terlepas tgk dlm 45 minit... tp still ok la.... fashha nampak cute rambut mcm tu. fahrin? sooo... charming!

Sayang.Ibu berkata...

ku jatuh hati tulll tengok si fahrin tu... nasib baek da jd mak org... kalo x gile byg...kahkahkaaaahhhh... CY, we shared the same tears.. nasib layan ngan anak2 je. tp si aina blh tanya... "ibu nape ibu nanges?? ibu jgn laaaa sedih" terus mak gelak nyahhhhh....;p

CY3.5 berkata...

rina-san,
cite pun klakar.. sadis jugak kot2 dia abis dengan sad ending.. ye la, dah gelak2 kannn..

Norl,
mmg.. family FA best.. aku suka ayat yg bapak dia cakap masa dia borak dengan FA tu.. pasal dia mengalah and what nots..

QM,
menjadi la kot.. ngeee.. ahad smalam ulang lagi masak.. my eldest request :P

cik Marisa,
yep.. dia nampak lain.. tapi ada ayat2 skrip dia yg ala2 contrast dengan dia di luar.. setuju? kekeke..

cik intan,
ampun jugak boleh menunjukkan emosi.. aku letih dok cover2 pasal orang lain nampak steady je :P

mirah berkata...

oh best ke cite tu? konon nak tengok tp malam tu lepas hntr adik naik abs, kami shoot ke subang. Perut memasing dah lapar, dah tak ingat tv dah. Terus serbu dapur. KAhkahkah.. masak lemak ketam tu..

KS berkata...

i terlepas sebab time tu tgk dok carik dvd haram kat puchong :P :P

CY3.5 berkata...

mirah,
kelakar la.. ok la nak ease tension keje seminggu.. hehehe..

KS,
buat pengakuan terbuka yg tak tahan tu! kah kah kah..

precious innocent berkata...

miahaha... gigih i mcari kat utube.. org dah upload dah..

-mama emma-

CY3.5 berkata...

mama emma,
sila layan sampai muntah.. ha ha ha..