Cari Something?

Jumaat, Julai 10, 2009

Jumaat yang Aman

Bangun pagi, solat subuh.. gosok baju saya dan si dia.. lepas tu online kejap :P

Then, anak2 bujang bangun sendiri dan saya nyatakan kepada mereka,

"belajar mandi sendiri.. korang kan dah besar.."

Tau2 mmg depa mandi sendiri.. Amir & Arif mandi secara berjemaah.. ngeee.. then, memasing pakai baju sendiri.. Zeri pun sempoi je bila saya nak tukarkan diaper dia sebelum ke rumah makcik.. senyum2.. gelak2..



Heaven kan kalau hari2 macam ni.. takde la ibu asyik bertukar jadik T-rex je..


Dan2 jugak ibu sampai awal sket kat ofis.. dan berjaya breakfast dengan si dia kat OTWC.. kaya & butter toast dia, eeeee.. sodap!




What a bliss!


9 ulasan:

jua berkata...

mesti hang jadi T-REX yg comel kan..

Nanak berkata...

aman kan mcm tu..tapi kalau hari2 mcm tu pun susah juga..kang u yg heran pasal anak2..hehee..

Zuhaini berkata...

haha.. heavennya depa ni dah pandai mandi sendiri.. :) berjemaah pun berjemaah lah! :)

Marisa berkata...

bunyinya cam ko cuti jek ari ni

CY3.5 berkata...

Jua,
ada ke T-rex yg comel? ni gabungan sekali dengan singa betina ooOoo..

Nanak,
ngeee.. sekali-sekala kot depa nak bagi special treatment utk ibu ni..

cik Zuhaini,
memula diorang reluctant.. nak jugak2 abah mandikan.. tp tau2 je dah siap mandi.. hihihi..

cik Marisa,
mana ada.. aku di ofis nyah..

mamaDhea berkata...

best best.. ehehe..

dhea selalu ckp nak mandi sendiri, tp mak tak caya nyah.. esp. tang gosok gigi bagai.. ekekeke..

mommyct berkata...

hoho..aman nye idup awak ari ni.
My dotter dah 3 days in a row wat pangai. Ari ni dia pi skool pakai jeans n long sleeves shirt. Takmo pakai uniform. Lantakle kalu kena marah ngan teacher. I dah malas nak bertekak membebel cam mak nenek.

ainie aziz berkata...

mandi berjemaah mmg diwajibkan utk anak dara i. jimat masa! haha! memang best bila diorang dah pandai mandi sendiri. lepas satu kerja!

CY3.5 berkata...

Sya,
tang gosok gigi mmg harus dipantau.. kalau tak abis setiub ubat gigi tu karang jatuh atas simen..

mommyct,
sometimes, mmg macam tu.. malas nak membebel, biar je.. ha ha ha.. koser tau.. dan2 tengah preggy ni.. takmo la my blood go upstairs kannn..

cik ainie,
yep! my boys ni, kalau abah depa outstation, pandai ja.. tp kalau abah ada.. umang aiiii.. manja terlebih taw...