Cari Something?

Khamis, Julai 16, 2009

Kenapa Lelaki Menangis?

Ketika round2 dalam Harian Metro, saya terbaca pasal Iqram Dinzly.. Tajuknya, 3 sebab Iqram Menangis.. wahhh..


"Sebagai lelaki, saya tak malu menangis kerana ia dapat melegakan perasaan. Tetapi saya tidak menangis depan orang, nanti diketawakan pula."


Reminds me of an incident in LRT.. LRT lagi.. ha ha ha..


Masa tu kat stesen X, org dah makin kurang.. so, kalau nak duduk, mmg ada la seat.. dan2 ada seorang lelaki, meletakkan helmet di sudut pintu tren, letak jaket (kot..) dan duduk di atasnya.. lantas menundukkan muka.. sekejapan, saya, bukan takat saya, saya rasa org² di sekeliling tu pun dengar dia menangis.. Saya duduk pada sudut 45° dari lelaki itu.. perempuan yg duduk di sebelahnya, dok pandang² jugak.. tp akhirnya ambil keputusan utk pandang ke tempat lain..

Siap kesat² air mata, air idung dengan baju..

Kenapa dan apakah punca yg boleh membuatkan seorang lelaki menangis di tempat awam? Considering ayat si Iqram tu la kan.. Mesti ada sesuatu yg sangat menyentuh perasaan.. sampai tak tertahan nak menanggung..

On the other hand, pernah tak korang tengok seorang lelaki menangis? anak ke, budak² ke, tak masuk pot ok? Ngeee.. As for me, selain si dia yg mengalirkan air mata time tengok Kabhi Kushi Kabhie Gham, ni 2nd time la kot? Heee..

18 ulasan:

ar.nie berkata...

Haa laa, baru saya perasan yg tak pernah lg tgk MOH nanges, even dah bertahun2 kami hidup bersama nie... Keras betul hati 'kaum' mereka nie, ekk? Ekeke...

Owh, ader sekali jerr pernah nmpk dier nanges, masa dapat berita arwah FIL meninggal dunia... :(

MommyDania berkata...

MOH nangis lps smbt Dania masa bersalin. Then my dad masa aunty sy meninggal. kalo tgk diorg ni nangis mcm lg syahdu je kan.

MN berkata...

aku pernah. :)

Zety Zin berkata...

saya pun pernah :)

eZa berkata...

putus chenta kot mamat tuh :P

::Umi Sufira:: berkata...

saya pun pernah:P nasib baik bukan saya yang buat dia nanges..:)

CY3.5 berkata...

cik arnie,
kalau org tak nangis ni, rasa macam sama ada keras hati tahap gaban ataupun takde perasaan kan? ngeee..

MD,
yep.. maklumlah hati seorang lelaki yg gagah bley tersentuh gitu..

MN,
ala.. share la pernah tang mana.. ngeee..

ZZ,
hang ni pun samo tawww..

eZa,
tak tau la.. motor ilang ke apa ke.. isk..

US,
kalau kita yg buat dia nangis gembira, best pe.. ngeee..

Sayang.Ibu berkata...

owhhh... pernah melihat si dia menangis.. masa kami baru bernikah.. ahahahahaaa....kes terharu dapat bini kot...;p

Mommy Lyna berkata...

Anak lelaki sy yg 2 org ni asek menangis aje kejanya. Apakah mereka ini?

Suamiku tak penah tgk dia nanges.

Saya rasa mamat tu nanges sbb br dpt call mak dia msk spital tp dia xdpt g sbb spital tu kat London. Tu sedih gila tu.

CY3.5 berkata...

cik Intan,
yg tu mmg vadevas nyah!

Lyna,
kalau pasal family ni mmg sangat menyentuh perasaan kan.. tak banyak, sikit pun sure termengalir punya.. tang anak2 bujang mu itu, adat la kaedahnya.. kekeke..

Along berkata...

1st time tengok my dad nangis masa my uncle mati accident 20 tahun yg lalu. Org lain nangis, along x terasa...tengok my dad nangis, terus along meraung sama.

mamaDhea berkata...

erm, tak pernah kot.. :D

CY3.5 berkata...

Along,
it just, indescribable kan..

Sya,
takpo lah.. heee..

C!kpuanmuda berkata...

ai pernah tgk mr.hubby nangis waktu belum kawin dlu.. ai yang buat :P

CY3.5 berkata...

cpm,
you.. naughty!

..owner of a lonely heart.. berkata...

Yan..hehe..jarang aku ngomen dlm blog ko..Happy Belated Anniversary..leh..;). Bab lelaki nangis kan..hmm..aku ada banyak..
i. Ex bf sblm ni sbb aku yg nk break..
ii. Bf x jadi..sbb aku ckp x sure leh accept dia ke idak..
iii. Bf sekarang..time kami amik keputusan utk break sekejap..skrg dh smbg balik ye..

ainie aziz berkata...

kesian lak kat mamat tu ek. anyway, i penah tgk MOH nangis time dia cite pasal family dia (time tu tak kawen lagi). dan-dan tu jugak i nangis same. wakaka!

CY3.5 berkata...

Z.U.R.A,
jangan sampai kau tengok kali ke-iv dah.. heeeee.. aku tunggu dengan sabar jemputan dari kau, OK?

cik ainie,
sehati sejiwa la tu.. ngeee..