Cari Something?

Khamis, Julai 30, 2009

Law of Attraction - How To Attract Money :)


Tempat keje saya ni, masuk gaji pada 1hb.. since bulan ni 1/8 jatuh hari Sabtu, maknanya, 3/8 la baru masuk.. ngeee..

Saya ada satu habit, iaitu bayar dulu kepada makcik babysitter budak² ni, baru dapatkan khidmat.. means, masa mula² hantar dulu, 1st day lagi saya dah bayar for the whole month :P

Kiranya untuk bulan 8 ni, saya rasa tak best la plak nak bayar pada 3/8.. kiranya nak gunakan la saki baki gaji bulan 7.. tapi tak cukup.. pasal hari tu dah berjalan² ke Cameron Highlands kan.. byk la jugak duit dah ditabur kat bumi CH.. nak mengorek saving, its a big No to me..

So, awal minggu lepas, saya cakap, "I want extra $$$ to pay makcik".. ngeee.. cakap je.. ha ha ha.. tau² by today, I have more.. comes from transactions kat belibeli.com dan duit yg tak disangka-sangka datang..

Insya-ALLAH, sampailah niat saya untuk bayar makcik sebelum Ogos menjelang..

And thats people, is what we called rezeki.. tp dalam bahasa omputeh, depa suka panggil Law of Attraction :)

You can practise konsep law of attraction ni untuk benda² yg simple jugak, i.e. nak dapatkan parking kat sekian² tempat.. picture it in your mind, kat mana nak parking.. believe that you gonna get it.. insya-ALLAH :) ataupun, "Saya nak cash out Nuffnang saya setiap bulan".. Heee..



Nota kaki: KNV aka k Ana, anggapla ni antara bunga² assignment yg dah laaaaama sangat tertunggak tu ye? I tak pernah lupa taww..

16 ulasan:

Marisa berkata...

wa....bestnya mcm tu

CiKaYu berkata...

last night ada ckp pasal benda ni kat Oprah.

MN berkata...

alhamdulillah...

law of attraction ini so far menjadi utk aku. :)

CY3.5 berkata...

cik Marisa,
tryla.. try :)

CiKaYu,
alaa.. saya takde astro.. takde la layan Oprah bagai..

MN,
aku jarang prektis.. ngeee.. belum master lagi..

yaya berkata...

So far i praktis gak kekadang tak jadi... huhuhu

KS berkata...

btol tu.. kalo kita asek pk takde duit, mmg tak la takde gamaknya.. jadi kena sentiasa pikir ada duit :)

CY3.5 berkata...

yaya,
ada hikmah kalau tak jadi tu.. heeee..

KS,
tu la.. nak kena +ve thinking sokmo memanjang..

CiKaYu berkata...

cik yan,
boleh tgk kat sini

http://www.oprah.com/slideshow/oprahshow/20080627_tows_lawofattraction

ni siri lama thn lepas...enjoy. saya suka tang vision board

Mama Adib berkata...

wah saya masih berhajatkan bb girl *wink*

knv berkata...

saya mahu berada di UK bulan sembilan ni.

gitu?

:P

p/s; mekasih ingatkan assigment. ingatlah dah lama grad!

Fid berkata...

CY3.5
taska anak aku mmg wajib bayar dulu baru letak anak hahahaaa

yaa..
akukan...ada bebarapa perkara aku perolehi dgn 'mind setting' atas angin ..kahkahkahkahkah
rezeki daripada Allah...
macam magik..ala-ala say and ..nahh....you got it....gitu.....
aku nak tulih kat blog laki aku tak bg kang kwn pejabat dia jeles kahkahkahkah

aku tumpang sini naaaa

aku kata kat lakiku
"abang raya ini tahun i mau raya ngan duit banyak!"
no last minit beli baju raya...takyah kira budget sampai sen sen..hahahah"
lakiku jawap "OK"
perghhh
kalau takat gaji tetap bulan2 mana mau cekau

then aku kata..
"abang..saya ketagih sgt nak henpon baru!"
lakiku kata "OK"
perghh...kayanya laki aku!

serius...aku tertekan..macam diberi harapan palsu

then lakiku ajak p beli henpon
aku pun pelik
apakah lakiku ini
gaji belom masuk nak beli henpon?
depan tokey cina henpun tu juga aku tanya
..nyah mak target henpon 400 ja...
laki mak beriya nak yg 4 angka...gerun aku
aku tanya laki aku..
"mana u korek duit sampai 4 angka akhir bln?"

jawapannya
"i dapat insentif sbb projek i berjaya...M*S bagi!"

mak tersengeh sampai dalam gegendang telinga!

then senin baru ni lakiku balik dgn menghuluqkan aku rm100 dgn ayat "i menang award MH"
aku sukaaaaaaaaaaaa
so aku akan sokong suruh laki aku kerja kahkahkah
mata duitan pompuan ni nyah

CY3.5
aku minta maaf...panjang lapan depa komen ke entry ni????

CY3.5 berkata...

CiKaYu,
thanks for the link ;)

MAA,
ah ko.. tu produce #3 la.. kekeke.. tp mana tau kan.. kot la glitch in the system :)

k Ana,
hehehe.. saya juga mahu berada di UK sebelum 2009 berakhir. aci?

Fid,
ooOoo.. lagu tu ka? Ngeee.. selalunya law of attraction ni berkesan dengan diri sendiri.. dalam kes kau, mmg tebabom la nyah.. psst.. aku suka komen panjang²..

Fid berkata...

diri sendiri le juga kot kes aku ni sbb dah takleh nak capai sendiri aku suruh alki aku aci??
kahkahkahkah

ko ..aku komen panjang2 ko komen pendek kang aku kecik ati baru ko tau
jalan p ramlee kat mana nyah?
kalu mak pi jalan TA jauh lg erk?kahkahkahakah

CY3.5 berkata...

Fid,
aku mmg cerpen sokmo.. tak reti tulis pepanjang sejak azali.. kah kah kah.. jalan TA tu apa? aku shortform pun lemau.. Jalan P Ramlee ni dekat jugak la dengan monorel Bukit Nanas, KL Tower.. er, KLCC.. ngeee..

ainie aziz berkata...

fuh...boleh buat entri komen cik fid tu kan. haha! tapi syok kan bila jadi camtu. pasang niat je, dapat. pas ni konpem kena pasang niat byk2!

CY3.5 berkata...

cik ainie,
yep.. pasang niat.. guna ayat yg +ve.. go give it a try :)