Cari Something?

Khamis, Julai 02, 2009

Makanan Di Alam Maya

Saya sebenarnya, adalah pengshopping online yg tegar.. tapi barang2 yg saya beli bukanlah kain-kain cantek macam Ms L (mungkin saya akan terjebak juga bila berat badan saya kembali normal :), ataupun beg2 tangan.. dan sebagainya..

Tapi mmg banyak lah sangat bab2 makanan..




Tempoh hari, untuk melampiaskan keinginan terhadap kek lapis, saya terjah website ni.. atas recommend cik Rizza kita.. SEDAP pada tekak saya dan mak mentua saya dan adik ipar saya.. heee..


Lepas tu, macam tahun2 lepas, saya start menggedik order serunding daging dari sini.. ada jugak serunding ayam dan serunding ikan.. saya ratah je.. eeee.. tak sabar nak tunggu barang sampai..




Dan tak lupa jugak la, brownies by Buk E... cuma yg ni dah lama tak terjah pasal tuan rumah busyyyy.. huwaa..

Belum sampai seru nak order sambal belacan Jua je lagi.. pasal saya tak makan.. Budu ada jual tak? Ngeee..











Tapi, yg sebetulnya, saya tercari-cari tempat makan western yg murah & sedap.. ada sapa yg tau tak especially area Cheras, Tasik Selatan, Bdr Tun Razak and such..



Nota kaki: Apa kes cite pasal makanan ni? Kau kan puasa ganti.. mendera diri sendiri kah?

19 ulasan:

mamaDhea berkata...

CY,
sya pon tgh tunggu bilakah masanya Buk E nak amik order brownies lagik.. uhuhu..

Zuhaini berkata...

hehe.. rajin beli online ya..? :D

kalau western, saya selalu terjah Kampung Baru.. :) sedap..

CiKaYu berkata...

nk makan western ke Cik Yan, pegi kat taman lensen sebelah shell. dari bdr tun razak tu dah dekat sangat ikut jalan belakang giant tmn connaught tu...murah dah sedap. mesti cik hubby mu tau...kan dah aku lak yg terliur ni cik yan oi...

rina berkata...

budu di raja nk pesan tak CY... saya balik 23july ni. hahaha

ainie aziz berkata...

nasib baik saya tak pose ari ni. kalau tak, harus la CY bertanggungjawab atas kejadian yg tak diingini. hehe!

Nanak berkata...

i nak ke sarawak mid of tis month..nak borong kek lapis..heheee

CY3.5 berkata...

Sya,
tu lah.. huaaaa..

cik Zuhaini,
Kg Baru tu dah agak jauh dah bagi saya.. kekeke..

CiKaYu,
er.. er.. nanti saya habaq kat si dia.. mmg ada satu tempat je ke kat situ?

rina-san,
kalau bley pos, mak nak pesan jugak!

rina berkata...

tayah pos2... nanti saya terjah CY kat opis. sambil2 tu boleh minum air MJ. hahaha. cop... tp memang CY makan budu ke...

Diana Sulaiman berkata...

yan.. ko tak try order roasted ciken by online ke? ko try order sini lak http://dj-lrc.blogspot.com

so far tak menghampakan... hehehhe

Erna berkata...

huhuhuh....nanti yerrr!!!
aku pomisssss...insyaallah sebelum hang deliver! (kalau tak sampai sudah aku nyesal kang kalu anak ko meleleh ayaq liur :P)

madamoiselleczar berkata...

beb..ada satu tmpt makan western yg sedap dan murah..kat serdang..nama kedai Chop & Steak (tak silap haku la)....kat area rumah yg dekat masjid UPM tu beb..umah end lot. buleh nmpk la kalu ko lalu area situ...

JY Shops berkata...

wow brownies looks yummy!!

CY3.5 berkata...

cik ainie,
saya posa.. padan muka sendiriii..

Nanak,
seriouss?? hihihihihihi.. gelak panjang i tawww.. bunyi macam nak kirim.. aci?

rina-san,
saya baru je blajar2 makan budu.. baru nak masuk kali ke-3 kalau dapat yg rina-san punya.. tp nak terjah ofis i? harus i pakai purdah.. kah kah kah..

cik dianaaa,
telan air liur je la aku time2 posa ni.. mengapa? mengapa??? it looks yummy!!

cik Erna,
sampai jugak seruan aku.. ha haha..

Madam Za,
akan ku rakamkan dalam kotak ingatan.. btw, seksyen 9 ada yg best tak? hari tu aku ada try, tp sedikit kecewa.. ha ha ha..

JY Shops,
mmg yummy!!

n.i. berkata...

fuiyo... banyak rupanya online foodstore hehehe

Tanpa Nama berkata...

Along,

Kat JB kalau ko balik, angah ada tempat best untuk western.. sambil2 tu ko bleh tgk JB zaman dolu2.. :p

Kat area KL, mmg hampeh angah tak tau..

Ms Lola berkata...

Cantiknya kek lapis tu nyah... Ada sesape nak pi Sarawak? Mak mengidam dam dum :P

rizza berkata...

aku baru je selesai menguli doh pizza...[hehhe saje je wat cik yan angin]

Ayu berkata...

entri ini membuatkan nafsu saya digoda, hmmm

CY3.5 berkata...

n.i.,
banyakkk.. ni baru 0.00001% je.. hihi..

Pit,
ah ko.. masa along kat JB, takde plak kau cakap..

Ms L,
tu, cik Nanak mau pergii..

Za,
pi jauh2.. ha ha ha.. nanti kau balik, buat online store jual pizza frozen, OK?

Ayu,
betul2 tergoda tak? kekeke..