Cari Something?

Ahad, Ogos 09, 2009

Dominasi Yang Terlerai


Setelah berminggu-minggu (mungkin berbulan-bulan) weekend di rumah ini asik menghidangkan nasi ayam, akhirnya dominasi itu terpecah juga dengan siakap stim :P Bising jugak la si Amir.. tapi dia menerima hakikat dan mengalah jugak akhirnya bilamana tekak dia rasa siakap tu macam ketam.. Oh ye, dia juga adalah peminat ketam yg sangat tegar..

What a relief.. tp menyediakan siakap stim adalah lebih renyah dari buat nasik ayam. Agak tak puas hati la jugak.. despite of dah lebih 10 biji cili padi, kuahnya tetap tidak pedas.. nak kena letak segenggam agaknya..

Apapun, plan petang ni nak buat bubur tepung.. plan je baru.. ngeee.. Makan je reti.. berat byk naik, pandai plak bising.. :P


8 ulasan:

fauzi-maya berkata...

weyhh.. aku ni lagik laa..dah lame tak masak..huhu..meh anto sket kat umah aku dude;)

kaezrin berkata...

siakap stim itu sedap..:P

honeylanz berkata...

lama x mkn siakap ;)

Mrs LVoe berkata...

darling, if nk pedas cili padi kena dlm kiraan ganjil.. if genap mmg x pedas lgsg. tu tips arwah mak (nenek) sha kasi ms kici2 dulu.

Mama Adib berkata...

mati2 ku ingatkan ko dah scan dan keputusan gegirl dlm tummy mu ngeh..

btw aku sejak preggy ikan2 besar memang takleh masuk dlm tekak... leh rasa kadar kehanyiran

CY3.5 berkata...

Maya,
hantar mende.. dh abis :P

cik elin,
saya pasti resepi cik elin lagi vadevas.. adik saya tanya, ni tomyam ke? isk..

honeylanz,
kitorang pun dah lama x makan.. asik nasik ayam je.. lemau dah rasanya..

Sha,
ni, 10 biji ricih, 5 biji lagi masuk kejung² camtu je.. aci tak?

MAA,
si dia pandai bersihkan kot.. so aku pun tak terasa hanyir.. ngeee.. scan, esok nyah.. esokkk..

ainie aziz berkata...

nasi ayam mmg senang je masak kan. kalau nak masak nasi campur lauk bagai lagi leceh. heee!

CY3.5 berkata...

cik ainie,
saya sangatlah bersetuju dengan pernyataan tersebut.. hihi