Cari Something?

Khamis, Ogos 06, 2009

Eksperimen Pertama Tidak Berjaya


Semalam adalah hari pertama saya memakai baju preggy..

Sebetulnya, sudah agak lama saya naik LRT di Titiwangsa, instead of Hang Tuah sbb kat Titiwangsa belum ada ramai orang.. yg membolehkan saya pilih mana² tempat duduk yg saya suka.. drawbacknya, it takes about 25 minutes too late utk saya tiba di Bandar Tasik Selatan.

Kalau naik kat Hang Tuah, amik masa 15 minit.. TAPI, mmg berdiri la kaedahnya kann..

Jadi, bila dah pakai baju preggy smalam, lepas tu, ditambah pulak saya dah lewat keluar ofis, tak daya la nak naik ikut Titiwangsa lagi.. ada yg sampai umah pkl 8pm karang.. ngeee.. jadi saya gamble pi turun kat Hang Tuah..

Penuh, mmg penuh.. tp ppl can still notice if there's any preggy women yg naik tren.. sbb ada gap².. tren tak padat macam biasa².. tapi tidak ye kawan².. handbag saya terjatuh ketika tengah kelam kabut nak pegang tiang pun, org tak kesah nak tolong amik ke apa ke.. maklum la.. dah payah nak menunduk la ni :P begitu prihatin masyarakat di negara kita yg tercinta ini :P


Saya akan buat percubaan kedua hari ini.. tetapi menerusi monorel sahaja.. kalau dah terdesak baru la saya balik ikut Hang Tuah kaedahnya..

8 ulasan:

zailamohamad berkata...

Memang Orang Malaysia ni sangat suke tolong..Tolong TENGOK..

Zuhaini berkata...

oh.. malaysian.. huhu :( sabo je la..

eZa berkata...

'sangat perihatin!' :( take care CY ;)

Mama Adib berkata...

diaorg sangat perihatin (prihatin memandang)

CY3.5 berkata...

girls,
mmg :P kot ada yg memandang tu ampun lagi.. kot buat² x nampak?

ainie aziz berkata...

awat la camtu masy kita ni kan. ni ke masy yg terkenal sopan santun dan mesra alam tu. ish ishhh. (emo la pulak aku ari ni)

Normaliza berkata...

Ada jugak pernah tengok orang berebut tempat ngn org peknen. Huh, rasa berapi je! (emo plak)

CY3.5 berkata...

cik ainie,
nasib² je bley jumpa org macam tu :)

cik Normaliza,
oh, yg tu pun biasa jugak saya kena.. kekeke.. tak perasan lagi kot perut 6 bulan ni..