Cari Something?

Selasa, Ogos 18, 2009

My Blog Is NOT Being Updated In My Friend's Blog Lists


Maaf la kalau tajuk tu menyimpang dari segi grammar bagai.. sapa nak tolong betulkan? Hehehe..

Semalam, saya berborak² dengan 2 orang blogger tegar yg menyatakan masalah seperti di atas.

Kira sampai naik letih la refresh blog sendiri menggunakan teknik ini.. Then, saya check kat dashboard, kan ada Reading List kat bawah tu kan? Kat situ kan bley baca updates dari blog² yg kita follow.. Guess what? Updates dari depa ni tak keluar jugak kat situ! What the <sila isikan sendiri>

Saya budget, Site Feed tak set Full.. tp salah seorang blogger yag saya check, OK je..

Saya tak puas hati.. cari punya cari punya cari.. ada la a few yg bagi jawapan macam ni

  1. Check feed address (macam saya punya, http://feeds.feedburner.com/ApaApaJe).. ada latest post tak kat situ.. kalau takde, check balik kat Feedburner.. OTHERWISE, kosongkan terus apa² link yg ada kat area Post Feed Redirect URL.. Benda ni ada kat Settings > Site Feed.

  2. Saya budget ada yg tak kena dengan Google Reader, feed dan apa² la yg bersangkut-paut bab² update ni.. Pasal, walaupun blog saya takde la ramai mana yg subscribe, tapi tup² dia merudum dari 168 orang kepada 17 orang saja.. subscribers dari Google Reader ilang.. ke mmg org dah unsubscribe dari jadik follower saya? Ngeee..
Tu je la hasil CSI saya.. masih belum ada jawapan yg pasti la tapinya.. tp apa² pun, kita salahkan je pakcik Google dan sekutu²nya.. ahahaHAHahAHaha..

8 ulasan:

Ms Lola berkata...

Aku tetap mengatakan yang (blog) aku dijaki!

::Umi Sufira:: berkata...

Semalam tak OK..harini dah OK pulak....tak paham eden..

Sayang.Ibu berkata...

entah ler nyahhh...mak pon tak paham pakcik google ker atau blogspot.com nih yg sabotaj mak smlm...iskkkk...
anyway...macih CY, diatas risikan CSI mu itu...;p

Zuhaini berkata...

oh.. saya pun tak tau la cik yan.. huhu... malas nak siasat! ahaha.. :)

CY3.5 berkata...

Ms L,
ada certain yg terkena dalam group yg dijaki ni la kaedahnya..

US,
samolah.. misteri cybertara.. ngeee..

cik Intan,
dah sah² sume tu depa punya.. Google, blogspot.. feedburner.. ngeee..

cik Zuhaini,
saya mmg gedik terlebih.. ha ha ha..

precious innocent berkata...

salute tul!! korang nie mmg blogger tegar ah!!!

-mama emma®-

knv berkata...

tapi memang semalam tak nampak update blog hang ngan lola! dah setel dah yea?

CY3.5 berkata...

mama emma,
tak tahap tegar lagi.. suam² je..

k Ana,
aiks? i thought mine was OK.. hehehe.. tak tau apa jalan penyelesaiannya.. maybe benda ni mmg jadik once in a while..