Cari Something?

Ahad, Ogos 23, 2009

Misi Pencarian Baju Melayu Johor


Kalau larat, saya dan si dia bercadang nak cari baju melayu Johor utk Husaini bertiga.. tema tak set lagi.. it will depends on kaler apa yg ada utk saiz diorang bertiga karang.. hahaha.. bley gitu?

kalau recap balik, way back in

2006 - Maroon

2007 -
alam sekitar.. diorang hijau, abah & ibu kaler coklat :P

2008 - Purple


2009 ? Tak pasti lagi.. konon-konon kelabu.. pasal.. haaa.. pasal saya ada baju ala2 dress labuh yg dibeli pada tahun 2007 TAPI tak berpakai-pakai sampai sekarang.. sbb way back in 2007 & 2008, saya masih breastfeedkan Zeri.. tahun ni, preggy la pulak :P Macam tak muat je.. panjang sungguh la kronologi :P

So, back to square la.. the color so far, will depends on baju apa yg kami dapat utk diorang nanti..


14 ulasan:

zailamohamad berkata...

cari kat ne cik yan?? Jalan TAR ke??

Nanak berkata...

slmt menjalankn misi pencarian :)

MN berkata...

aku tahun ni macam takde mood. pakai jelah kalerr apa yang ada.
hahahah!

Diana Sulaiman berkata...

carik katne bj melayu johor yan??

honeylanz berkata...

happy hunting!!jom kita ber kelabu raya th nih ;)

miz_eda berkata...

er..apa beza maroon vs ungu..mcm tak nampak beza..atau aku ke yang rabun warna? :P

n.i. berkata...

i dah settlekan benda tu last week! tahun ni buat kaler pink!!! muahaha... harus laki i kena pakai kaler pink muahaha

nelcyndana berkata...

alahai kiutnya pakai baju teluk belanga. laki aku kalu kena pakai baju teluk belanga, berkeriut muka... ha..ha... aku kurang gemar cekak musang.

Mama Adib berkata...

pinky pinky.. sila pinkykan baju melayu sempena meraikan kedatangan adik soooooooooooooon

CY3.5 berkata...

cik zaila,
takde la.. kat pekan PD tu je.. hehehe..

Nanak,
2/3 berjaya.. baju Amir takde saiz.. bley?

MN,
aku pun takde la tema bagai pun.. biasanya budak² ni punya baju Melayu je.. yg lain sume warna-warni :D

DS,
kat pekan PD.. aku tak larat la nak sesak² kat Masjid India..

honeylanz,
takde kaler kelabu :(

Efi,
maroon merah gelap.. ngeee..

n.i,
pink belum pernah try lagi.. hehehe.. next year, perhaps?

cik Aida,
aku, kalau budak² mmg suka pakaikan teluk belanga.. takde la diorang rimas sangat..

MAA,
pink pun tarak.. choice were damn limited..

zatul berkata...

Cik Yan,

Aku pun kaler tak sure lagi..ntah apa kaler tema yang nak dipilih. hentam ajer la..

lagi satu, ko peknen lagi Cik Yan? Aku jeles giler sebab aku nak juga peknen lagi walaupun anak aku kecik lagi ni..

mamaDhea berkata...

sya tahun ni tema KAMDAR.. ekekeke.. buleh? :D

husband sya tak berapa gemar pakai baju melayu johor.. dia prefer yg ada cekak musang.. tp, bapak sya mmg penggemar baju melayu johor.. senang nak bernafas katanya.. as for hadif, dia blom pandai pilih.. so, hentam je laa mana yg cantek.. hihi.. :D

CY3.5 berkata...

Zatul,
rezeki.. haha.. dalam pada dok sakan bfkan Zeri pun lekat :)

Sya,
kitorang ni mmg suka pakaikan budak² teluk belanga.. kot dah takde saiz baru terjah cekak musang.. sama jugak la dengan abah depa..

Tanpa Nama berkata...

kalau ko nak cari baju melayu, balik JB ko singgah Angsana.. berterabur baju melayu mcm2 style! :p

Okkay?