Cari Something?

Rabu, Ogos 05, 2009

Part Time Maid


From a mailing list, I came across this website, http://parttimemaid.com/

Rate dalam RM9.90/jam.. minimum 4 jam.. Ni kalau tak amik pakej kot..

Kalau cite pasal pakej, ada 6 pakej you all.. dari serendah RM180 sebulan sampai la ke tahap RM400 sebulan..

Area yg diorang cover takat ni, KL, PJ, USJ, Cheras, Subang, Sunway, Ampang, Shah Alam, Klang, Kota Damansara, Putrajaya..

Ah, letih nak taip :P takley C&P la plak kan.. tapi macam nampak area rumah saya ni dicover.. hua hua hua.. ready duit je la ye Yan :P

Untuk sebarang pertanyaan, sila kemukakan di talian 1300 88 4463.

Anyways, ada antara korang dah pernah try service depa?

Updated @ 1719 hrs : Untuk pengalaman sebenar dari cik Erna, sila baca di sini :)

Ada lagi 1, from cik Erna kita juga.. YDS


22 ulasan:

miz_eda berkata...

alahaii..area pantai timur tak masuk dalam coverage ke??

nasib nasib :(

jane_doe3328 berkata...

wah good info!!!!

kaezrin berkata...

saya pengguna tegar parttimamaid..:P

Nur berkata...

alahai..bestnyer..confirm x de kt kuantan !!

m-i-o berkata...

wah bagus. boleh jadi WAHM la kalo cenggini. hahaha!

CT berkata...

walllah.....am looking for it...mekacih cik yan...

::Umi Sufira:: berkata...

Bestnya....buleh mak berehat weekend dari mengemas umah..letih nyah!Doa2 kot2 sampai lak ke Johor bila2 karang...:)

CY3.5 berkata...

Efi,
kau kena la bukak branch kat sana.. ngeee..

Jane Doe,
kongsi2 saja.. :)

cik elin,
camne service depa? sure best ni.. kalau tak, takkan masuk tahap tegar :)

Nur,
mmg confirm :P

m-i-o,
WAHM? kau nak jadik mandur tengok maid tu buat keje ke? heee..

CT,
sama² kasih.. weeee..

Sayang.Ibu berkata...

huhuhuuuuu... kalo cover area jb kan bagusss.. haku nih tingin ada daily maid mcm nih...

Ms Lola berkata...

Ya, aku dah survey dah webby nih.

Erna berkata...

Saya juga pengguna tegar parttimemaid.com!
So far memang bagus! Anyway, yg 9.90 per hour limit to 1 time per cutomer only. Sbb tu special offer. Ni yg dia kata kat aku aritu lah.. Tu pun aku baru je dpt recently, all this while since last yr masa aku masuk rumah baru tu mmg guna depa but we paid normal rate yg 19 ke berapa belas ke per hour. Sbb nak dpt slot 9.90 tu punyalah susah and always fully booked (or they claimed fully booked?? :P)

But mmg ok la setakat nih.. once a month gitu depa datang. Kami tak amik monthly sbb tak sure bleh commit tak once dah fix the time (maklomla weekdays takdak org..weekend kami selalu merayau).
Depa mmg antar filipino which aku rasa lebih rajin and bersih rumah dr indo. I've yet to try them on ironing part sbb all this while panggil cuci rumah atas bawah depan belakang semua. Sampaikan my display yg shot glass/frames/bookcase and toy kecik2 pun depa lap!

CY3.5 berkata...

US,
KL pun tak abis cover.. tak tau la tahun bila depa nak sampai JB..

cik Intan,
impianku jugaaa...

Ms Lola,
dah terjebak kah?

Erna,
thanks for yr explanation.. diorang mai sendiri kan? bukan kita yg kena fetch.. kau tulis satu post khas bley? aku macam terminat yg datang sebulan sekali tu.. sbb, kot nak datang 4 kali, weekend pun selalu ntah ke mana² :P

Ms Lola berkata...

Belum lagi.. tgh ada org yg berhampiran yg sudi nak kemas rumah :)

Mama Adib berkata...

haa leh citer detail sape yang pernah guna khidmat ni (erna la ni kan kan kan)

ku buka website dia cam tak citer sngt, nak tpn tanya M

Abrahyn berkata...

wah, tenkiu for the info!!! mak suka...!!!

kaezrin berkata...

depa dtgs endiri..

mostly filipinos..masuk2 ajer..dier akan ckap..mam pls explain/tell on roughly what to do and sediakan segala peralatan..lepas tuh hah ko..segala tingkap tangga sume naik cuci sume kipas kejadah rak bagai sume..

sampai kiter lak naik risau depa buat keje..so far mmg tak mengecewakan...

ar.nie berkata...

Siap ader babysitting service tue. Bagus2! :)

p/s : Mimi, sblm pegi JB, baiklaa diorang bukak offer kat orang Nilai dulu. Nnt langkah bendul plak. Hahaha. :P

CY3.5 berkata...

Ms L,
kalau dah ada org yg sudi tu, mmg heaven sangat la kaedahnya.. hihi..

MAA,
cik elin kita pun sudah guna tu..

abrahyn,
mak pun.. ngeee..

cik elin,
vadevasnyaaa.. nasib dia reti cakap omputeh.. isk, mak dah terkinja-kinja ni.. thanks for sharing :)))

cik arnie,
tu la pasal.. kalau depa mengemas dah lagu tu, babysitting siap nyanyi² gamaknya?

mommylyssa berkata...

ooo...thanks for sharing! i suka!!

KS berkata...

i tak pakai partimemaid ni. tapi i upah cleaner kat ofis i ni datang rumah every month. mmg semua pon dia buat.

dan yg paling best, sebab i dah kenal dia lama, i boleh tinggalkan dia kat rumah masa dia buat kerja tu dan balik petang bila dia habis buat kerja. so selalunya dalam 6-7 jam la i biarkan dia kat rumah tu. alhamdulillah setakat ni takda apa2 jadi. lagik pon senang sket dia nak mengemas, kalo tak budak2 asik ajak borak dan tanya itu ini so dia buat kerja asik tergendala. hehehe..

mamaDhea berkata...

bilalah nak sampai JB gamaknyer nihhh.. rumah sya dah mcm tongkang pecah dah nieyyy..

CY3.5 berkata...

mommylyssa,
my pleasure :)

KS,
tu la.. lagi best macam tu kan.. kuar jalan², tau² umah dah kemas.. macam "I dream of jeannie" plak.. ngeee..

Sya,
belum karam, takpe.. pelan² kayuh.. hihihi..