Cari Something?

Sabtu, Ogos 15, 2009

Tengah Hari Yang Aman dan Masam :P


Tengah hari ni saya bersantai-santai dengan anak² bujang.. si dia suh cuti masak :P tanak nasik je.. lauk beli kat luar..

Dah lama tak pencen masak time weekend except time balik PD.. mmg dasar menantu reti makan saja.. heee.. tapi, mungkin balik PD nanti saya bley try resepi ayam diet Jua yg telah ditrymasak oleh Ms Lola..

Tapi.. dah la limau kasturi dengan limau nipis pun baru nak khatam, ni nak kena jegil² mata plak nak kenal mixed herbs.. rosemary leaves :P Hmm.. something to do with my masak² skill yg tak seberapa ni.. byk lagi benda nak explore bagai.. ni reti guna bahan yg basic² je.. hat bunga lawang, buah pelaga, kayu manis bagai apa ke benda tu pun jarang² guna kat dapur..

Aiseymen, si kecik ni bau masyam la plak.. inilah cabaran berblog di rumah.. ha ha ha.. apa saja la..


6 ulasan:

Ms Lola berkata...

Nyah, kuali leper tu ko ada? Pakai tu pun jalan nyah... tp nak cepat masak kena tutup la kuali tuh

MN berkata...

wah wah...pencen ko masak hari ni nyah?
aku hari ni dok kat luar aje...tak berasap dapur aku! ngeeeeeeeeee...

fauzi-maya berkata...

kahkahah,...samelaa weyhh ngan aku..herbs bagai jgn weyhh.. bile tgk resepi ade sume tu, aku skip sehh...;P

Zuhaini berkata...

oh, cuti masak ya! best la! agaknya en suami nak bagi cik yan berehat di hari ahad.. kan..? :)

CY3.5 berkata...

Ms L,
kuali leper pun tarak.. ngee.. harus la aku upgrade gadget kat dapur ni..

MN,
samalah kita nyah.. hinsh..

Maya,
kekeke.. tu le.. baru nak berjinak-jinak la konon..

cik Zuhaini,
cuti hari Sabtu je.. Ahad bukak kedai balik :P

l i e y n berkata...

saya pun sama, kalau masak tu yang simple2 je...
tapi rancangan masak2 mmg faveret saya esp AFC...
masalahnya, balik2 masak ayam masak kicap...hehehehehe