Cari Something?

Isnin, Ogos 24, 2009

Waktu Kerja di Bulan Puasa


Masih belum langsai memenuhi kehendak bos untuk projek yg lepas. Tapi masih sempat tulis blog.. Apakah? Hari ni nak launch, banyak la pulak yg nak ditambah.. Heee.. Selalunya saya jadi pemerhati PBB je kat ruangan chat Skype.. tp dah kawan sorang tu dah selamat cuti bersalin, terkial-kial jugak la saya buat sorang² :P



Oh well. Bulan puasa ni waktu kerja saya 9-5.30pm.. takley awal lagi dah dari tu.. alamat, saya sampai umah 6.30pm.. alamatnya? tak dan la nak masak :P tambah² waktu Maghrib yg semakin hari semakin sayang awal ni..

Korang balik awal tak? Sure punyaaa.. kan? kan?

27 ulasan:

Zuhaini berkata...

saya apply WP1, maksudnya masuk kul 7.30, balik kul 4.30! weee!!!! :)

CT berkata...

saya masuk kerja kul 8AM balik kul 430...hajatnya nak masak...moga2 impian tercapai..chewahhh

lambatnye cik yan balik....alamat masa lunch kene gi beli lauk2 la ek?

rina berkata...

maskuk 8.30 balik 5...

zatul berkata...

Cik Yan, aku balik pukul 4 ptg.. best..setahun sekali jer dapat balik awal bangat ni..Tahniah sebab peknen lagi.

MommyDania berkata...

sy blk 430. gi pasar segala, smpi rumah 530. jenuh tgu waktu berbuka. heheheh

Fid berkata...

aku TAK balik awal
tak tau la pukoi berapa sampai rumah..uhukssss

Queen berkata...

saya alhamdulillah dapat balik awal..
9-5pm..

tapi takde lunch hour....huhuu...
kerja direct 8 jam...

tapi time kerja pun sempat nak berjalan blog orang..chet!!

CY3.5 berkata...

Zuhaini,
saya sangat jeles! heeee..

CT,
kitorang mintak nak masuk 8.30 pun tidak boleh OK.. adik² saya la yg jadik tukang beli :D

rina-san,
vavava.. lebih kurang la kita.. +- 1/2 jam..

zatul,
ada keje kosong? ngeee.. thanks bebeh.. aku dah laama tak masuk SI..

MD,
tu la plak kan.. tp takpe.. byk cite best kat TV :P

Fid,
nak sehati sejiwa dengan Japan la gamaknya..

Queen,
kitorang kira break 1/2 jam la ni.. kalau takde break, bley la kot balik pkl 5..

p-na mama oja berkata...

saya balik awai skit jer.. 5.15... normal 5.30..huhuh.. kudukut time tol la opis nie...

mamaDhea berkata...

CY,
sya mcm biasa je, 8pg-5ptg.. biasanya ptg kul 5 tu ada evening meeting.. tatau laa bulan pose ni ade ke tak.. klu takde, mmg best laa balik sharp kul 5ptg.. :D

n.i. berkata...

mam biasa... 8-5 sbb saya pilih waktu kerja WP2... tak tukar awal bulan haritu... hehehe

Abrahyn berkata...

waktu keja saya 8-4.30 je...

MommyCT berkata...

me 8am-5pm.
next week kat tmt baru pun sama..hehe

honeylanz berkata...

8.30-5.30 pm. tp tgh tunggu boss approval. kami mintak balik 5.00 pm! harap2 approved...

Sayang.Ibu berkata...

minggu nih ai cuti ...;)

Erna berkata...

kami masuk 8.45 pulang pukul 4.15. Sakan aku gumbira TAPI en.suami pulak pulang macam biasa...huarghsssss!! nanges aku!

Zety Zin berkata...

saya nak apply WP1 jugak (7.30-4.30) tapi bos besar tak bagi. huhuhu. so menten ajelah 8.30-5.30 sebab kalo balik pukul 5.00 pun macam takde efek pon. almaklum perjalanan mak kan jauh gilos dan menempuh pelbagai jenis traffic jam.

Mama Adib berkata...

aku cam biasa jer

nak balik awal sila masuk keja awal

tp di sebabkan my adib seksa bgn awal, aku masuk cam biasa dan aku balik cam biasa @ 5.30 tp bulan ni ku akan balik sharp2.

Nur berkata...

dah approved by top management!yeay!!!mak dpt blk kul 5pm. TAPI kalu ada breakdown x de maknanya...still kena setel last2 kena blk lewat gak. ni tgh sakan doa bior mesin x breakdown saat2 nk blk tuh..

Diana Sulaiman berkata...

ofis hour aku 8.30 - 5.30.. tapi bile bulan pose jadi 8 sampai 4.30.. aku suke gile sbb langit masih cerah, aku dah pon sampai umah.. :)

pstt, yan.. kat tutorial ko tu takde le wat strike through tu.. alah.. yang mcm kansel ayat tuh..

CY3.5 berkata...

cik p-na,
15 minit je? Jadi la.. hahaha..

Sya,
vavava.. mmg bley sakan masak time berbuka :)

n.i.,
bestkan bley pilih² time keje..

abrahyn,
waktu keje impian saya.. tp bos reject :(

MommyCT,
wah wah wah.. all the best ek kat tempat baru nanti :)

Has,
so, amacam? approved tak?

cik Intan,
i jeles!

Erna,
hehehe.. takpe la.. at least kau bley beristirahat lebih sket..

ZZ,
tu le pasal.. kat building ni, ada jugak org yg abis keje hari biasa 5.30.. tp depa sanggup stay back sampai 6.30 sbb timing sampai lebih kurang sama je..

MAA,
ada kosong tak? ngeee.. tp kalau aku, confirm masuk lambat kuar lambat :P

Nur,
amiin.. tp biasanya time tu jugak la dia suka² nak down :P

DS,
itulah.. aku pun dok senyum² je tengok kaler kubah masjid kat Bdr Tun Razak tadi.. kalau tak, tak nampak kaler dah.. btw, kau nak buat strike through ke? hahaha.. aku salah paham daa..

honeylanz berkata...

cik yan, lega n happy boss approved!! horeyyy.. tp 6 pm gak le sampai rmh..stuck jammed!!

MN berkata...

balik awal. tapi risaunya keje la berlambak2. :(

CY3.5 berkata...

Has,
jam tu yg tak tahan.. hmm..

MN,
aku balik lambat smalam.. sampai chinese colleague aku tanya, "Yan, you tak bukak puasa ke?"

::Umi Sufira:: berkata...

Takde saper leh lawan mak!Mak nya waktu bekerja sama macam hari biasa..8-545petang...hampas punya orang France!!ke HR cino yang harus diperslaahkan....huh!:P

KS berkata...

i masuk 730. balik 430. before 5 dah sampai rumah :P

CY3.5 berkata...

US,
kira mak patut bersyukur le sangat ni kan.. hinsh..

KS,
ngeee.. mmg berduyun-duyun la lauk-pauk atas meja kaedahnya :D