Cari Something?

Rabu, September 02, 2009

Apa Yang Saya Berjaya Makan di JB


Dari sahur hari Sabtu, sampai ke berbuka hari Isnin :P In no particular order.

Main course
  • Ayam masak kicap
  • Mee Sup dengan bergedil bagai made by my sister..
  • Gulai lemak ketam
  • Daging masak kicap + lada hitam
  • Pedal er, dengan cili padi jugak
  • Ayam goreng bercili
  • Sotong goreng tepung

Dessert dan yg seangkatan dengannya
  • Putu mayam (kena dengan gula merah... heaven!)
  • Bubur jagung
  • Kuih gulung/kuih ketayap (baru tergedik amik resipi nak buat sendiri.. bley?)
  • Kuih buah melaka aka onde-onde
  • Kek Lapis Sarawak (ya ALLAH serius sedap!)

Mungkin ada yg tertinggal..maklum la, makin lama makin muda :P

Kan best kalau sepanjang bulan puasa kita dapat berada di bawah ketiak mak saja :D

8 ulasan:

Nur berkata...

begedil daging???arghhhh!!!!bestnyer...

CY3.5 berkata...

Nur,
yep! kakak nya tau makan je :P

Nanak berkata...

bestnya..

Sayang.Ibu berkata...

CY...mmg best kalo dpt bersandar bwh ketiak mak saja bln 2 pose nih, tp nanti anak-anak (dan suami) nak bersandar bwh ketiak sape pula??? huhuhuuu....

Hana berkata...

Teringat jb, teringat utm, teringat popiah basah & laksa johor kt pasar mlm skudai nunnn... Lazatnyerrr!!!

MN berkata...

wah wah wah...
haven!

Queenin Murni berkata...

ngee.. sy igt sy jek anak manja dah kawen pon nak berkepit ngan mak jek.. rupanyer, org anak-3 pon masih ada sindrom itu.. hehehe!

CY3.5 berkata...

Nanak,
mmg best.. tp tak dapat selalu..

cik Intan,
ada hierarki la di situ kaedahnya.. kekeke..

Hana,
saya pun ada jugak la memori sket² pasal pasar malam tu..

MN,
tersangat!

QM,
weeeee.. sindrom ni mmg tak abis sampai bila².. percayalah!