Cari Something?

Rabu, September 02, 2009

Sakitnya Hati..


Bila tengah berkobar-kobar nak masak utk sahur, air takde!

Malam tadi la ni.. si dia + saya dah siap² ke dapur.. nak goreng ayam bagai.. esok saya sambung la buat ayam kicap ke apa.. bila dah jadik macam tu, terbang abis mood.. sbb saya tak suka sinki penuh masa sesi masak-memasak.. heeee..

Tak abis² lagi agaknya construction tu.. nampak tembok sume dah naik.. hmmm.. Actually, tak kesah la nak construction bagai.. TAPI, bley tak bagi notis? bley tak?





So, kitorang tido la terus.. dengan harapan (sbb selalunya macam ni) esok pagi ada air.. sekali, nan ado (betul ke idak tatacara penggunaan ni? hahahaha).. dalam stress² tu masak nasik bagai.. hmmmphh..



Dan, part yg paling best, time nak mandi, air tangki dah abis :P


Tetap gigih cari air untuk mandi,

15 ulasan:

isz_3707 berkata...

aku pulak baru nak tumis bawang gas habis!

MommyDania berkata...

err..sudahnya CY mandi ktne?

CY3.5 berkata...

cik isz,
tu pun sakit jugak.. nasib kau sempat bikin telur :P

MD,
kat ofis si dia.. ha ha ha..

Melz berkata...

haha..baby mandi pun pakai air sinki.. air kat tangki abes betol..

Ms Lola berkata...

Kenapa umah ko selalu takde air? Bnyk development ke kat tmpt ko?

(Aku mmg cabul - nanti umah aku pulak yg takde air)

CY3.5 berkata...

Baby,
haa.. kuyup la dapur tuuuu..

Ms L,
depa ada buat tembok nak elak tanah runtuh bagai kat tepi jalan besar hala ke umah aku ni.. aku budget sbb tu la depa sesuka hati tutup air..

l i e y n berkata...

saya pun menci kalau air takde kat umah...
apa lagi tak masak le hr tu....

Queen berkata...

yela..dugaan betul...
saya kalau dah gitu memang alamat mandi pramlee la....
lebih pentingkan beristinjak yang bersih dari mandi..huhuhuhu

Sayang.Ibu berkata...

nasib baik jumpa air utk mandi ye CY...;p

CY3.5 berkata...

lieyn,
sama la.. kalau hari² biasa, bley tapau.. ni nak sahur.. koser nak keluar..

Queen,
ni gamaknya sbb dari ntah pkl bpa takde air.. tu yg air tangki pun yilek.. stressss..

cik Intan,
ye.. kalau idak, ada yg EL atas alasan "tak mandi" :P

Mummy Dasy berkata...

penah rasa camtu smpi air tangki hbis xsuke xsuke....

Ms Lola berkata...

Aahhhh, CY.. ko selalu ada je benda baru yg ko introduce kat blog. Caman plak ko buat kotak kat komen nih

CY3.5 berkata...

Mummy Dasy,
ngeee.. harap² balik ni dah ada air..

Ms L,
itu namanya highlight comment author.. tp berkesan kalau baca posting by link saja.. ikut yg popup, nan adooo..

Queenin Murni berkata...

sy pon nyaris2 nak keluar pi mandi kat tasik heights..tetiba husband ckp,air kat bilik air lagi satu ada lagi.. dpt la sebaldi buat siram-siram. :P

CY3.5 berkata...

QM,
ingatkan fasa sini je yg terjejas.. hehehe.. tengok jiran sume cool je.. kot la rumah sendiri je yg takde air :P