Cari Something?

Isnin, September 07, 2009

Berbuka di Marriot Putrajaya


hari Ahad lepas..

Ada kambing golek & dumba beriani.. banyak la lagi.. TAPI, yg saya terdaya nak makan cuma itu dan 2 scoop ice cream, 2 biji onde², 3-4 biji kurma, 4 cucuk sate dan sepinggan besar rojak buah dan.. eh, banyak la pulak :P dan.. semangkuk ABC..

Semuanya adalah sedap kecuali ABC.. sebabbbbb.. SEBAB kena buat sendiri.. kah kah kah.. ni adalah bertitik tolak dari aspek tak reti nak measure gula sume bagai.. tp ada sikit kesedapan jugak lah sbb sukahati saya je nak bubuh kacang byk mana :D

It was a reunion si dia & rakan² yg dah laaaama tak jumpa.. ada kat sana dari 6.10pm (lepas pkl 6pm, parking flat rate @ RM6).. sampai le ke pukul 10pm.. Bayangkan lah, almost 3 hours kat sana (lepas waktu berbuka) saya mampu makan tu je..

Gambar tidak ada.. macam tak biasa :P kerana saya asik memangku Zeri yg kurang sihat.. tp kejap² sihat sampai mampu berlari².. sungguh confuse di situ.. apapun, kalau nak jugak tengok gambar, mungkin boleh ke sini.. samo jo bondo eh..

Rate adalah RM78++ utk adult dan RM47++ utk budak above 4 yeras old.. kalau tak silap :P

Oh ye, untuk kawan² yg ingin ke sana, sila bawak telekung sendiri ye? Sbb yg ada cuma segerombolan kain pelekat di dalam surau.. apart from that, the surau adalah selesa.. bukan lah takat bley muat 2-3 orang je pada satu masa..

11 ulasan:

mirah berkata...

cik yan, my husband dpt voucher free dr vendor supplier dia berbuka kt hitel, tp sampai hari ni kami tak pergi, rsanya ada 4 hari kot. Bukan apa, dok pk si kecik berdua tuh. Lagipun saya takde pengalaman berbuka kat hotel ni. Haih bagaimana rupa agaknya ya? Nnti nak gilir semayang pulak. Kalau terawih takpe, blh buat kendian..

Nur berkata...

tahun ni kitorang x berbuka kt hotel langsung cam tahun2 sudah...yelah bayor mahal tp mkn ciput..heheheh..

Ummu Auni Afif berkata...

heh, kalau ikutnya jarang betul buka puasa kat hotel. nak jaga ongkos gitu, ngee

CY3.5 berkata...

mirah,
alhamdulillah, the boys behaved quite well.. si dia solat dulu.. then saya take turn.. tambahan plak masa kat Marriot tu, depa letakkan kami kat sudut².. so anak² tak mengacau guest yg lain..

Nur,
kitorang jarang berbuka kat hotel.. ni pun lepas ntah dah berapa tahun :D

UAA,
tu la pasal.. tp ni konon² reunion kan.. hahaha.. kot setakat kami anak beranak, mmg takde la kaedahnya..

:: vErde+hAzizi :: berkata...

last penah berbuka kat sane jugak...n byk jugak variety die...n ramai org satue ;p so agaks crowded

CY3.5 berkata...

Verde,
crowded, yes! tu sbb kami pi awal.. bley amik makanan siap².. dah le kena bikin trip 3-4 kali utk husaini sekali.. hahaha..

nofaz_alin berkata...

CY,

nak tahu which restaurant kat marriot tu? kan byk restaurant kan....

CY3.5 berkata...

Ummi Noor,
kat Terrace Cafe tu.. kan luas tempat makan depa..

nofaz_alin berkata...

CY, lg 1 :D

kena buat reservation dulu ker?

CY3.5 berkata...

si dia mmg buat reservation pasal tempah 3 meja time tu.. try la call depa.. tp mak pun takde no fon :P

nofaz_alin berkata...

ok takpe no fon pakcik google blehtolong, no hal punyer :D