Cari Something?

Rabu, September 09, 2009

Cerita Dari Klinik


Semalam saya ke klinik utk sesi checkup bulanan.. Berat naik 2kg from last visit to the clinic.. weee.. sudah terlebih dari berat² preggy sebelum ini..


My blood pressure is slightly low. 106/66? Rendah sangat ke? Tapi saya notice la selalu nampak bintang² berkelipan.. cuma takde rasa pening ke.. nak pitam ke.. just bintang².. hihihi..




Doc kata perut saya kecik.. tp based on ukuran, my uterus is on the right track.. guess I have nothing to worry.. tapi tetap la berdoa supaya #4 akan keluar at least 3kg.. Saya ada rasa sedikit seriau apabila handle baby di bawah 3 kg macam Arif dulu..



Anyways, semasa saya di klinik, the boys i.e Amir & Arif, tak sudah² tanya si dia..


"Ibu pegi klinik sbb baby dah nak keluar ke bah?"



Aiii.. tak sabar nampak?


16 ulasan:

Nur berkata...

oklaa tu 2kg..kan skrg kita kena naik 0.5kg seminggu hehehehe...
amir & arif x sabo nk jd bodyguard la tu...

KS berkata...

tak saba nak jumpa adik girl ;)

honeylanz berkata...

mmg rendah BP tuh. yg normal 110/70 kan? if x silap la..excited nye abg2 nk dpt adik baru ;)

MN berkata...

rendah tu nyah. take care!

CY3.5 berkata...

Nur,
ye ke? hahaha.. serius tak tau..

KS,
ntah ye ntah idak girl KS oooiii..

Has,
saya kayu bab² BP ni.. rajin amik tau pasal Hb je..

n.i. berkata...

BP u memang rendah la... babies i dulu dua-dua less than 3kg... Adam 2.45kg, Fahd 2.7kg... mama diorang je yang ber'kg'-'kg' hahahaha

ar.nie berkata...

Alis dulu baper kilo?

Cik Hannah dulu 2.6 kilo pon saya seriau gak nak handle. Ringan giller, angkat tangan sebelah jerr. Time nak pakai baju yg tak tahan. Gedobos jerr baju. Booties sumer tue mmg tercabut sokmo, kena ikat dengan getah. Ekeke.

CY3.5 berkata...

MN,
baik :D

n.i.,
i thought its normal utk preggy women BPnya rendah.. tah la.. petitenya yr boys.. tp mmg terasa la kali ni naik extravaganza :P

cik arnie,
2.8kg :P tu kalau lesser than that, tak tau la.. Zeri dulu exactly 3.0.. tak lebih tak kurang.. tang tercabut sokmo tu mmg tak tahan.. hahaha.. manjang tercicir kalau org kelek sana sini..

MommyDania berkata...

CY, diorang excited nk dpt adik girl. pinky2 gituu

lia berkata...

depa nk pakaikan adik girl baju pinky la tu... xsabar...

Queenin Murni berkata...

at least 3kg?
4kg? 5kg? 10kg? hahaha! --> jgn marah!

sy takut baby besar..mesti teruk nak push. :P

asalkan sihat cukup la.. amin!

CY3.5 berkata...

MD,
kitorang tak bagitau pun diorang baby ni girl.. pasal mak abah diorang pun masih sangsi gitu..

lia,
eeee.. takde maknanya.. kekeke..

QM,
nak kena tambah, AND NOT MORE than 3.1kg :P b4 this sume play around that figure je.. 3.05, 2.8, 3.0 :)

Sayang.Ibu berkata...

btollah, saya pun xde pengalaman handle baby below 3kg.. mesti mcm lagik fragile jer...hehehee

Fid berkata...

cik yan
aku suggest berat baby 4kg kahkahakah

mesti girl ko comel sangat!

CY3.5 berkata...

cik Intan,
seriau mak..

Fid,
4? heee.. 3.05 pun aku vacuum.. kau nak suh aku kuarkan hasil 4kg?

Queenin Murni berkata...

anak sy 2.64 pon kena vacuum gak kak...

hehehheeh! lembik sy kan? :P